De Asus Vivobook 13 Slate OLED denkt dat het een tv is

Inhoudsopgave:

De Asus Vivobook 13 Slate OLED denkt dat het een tv is
De Asus Vivobook 13 Slate OLED denkt dat het een tv is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe Asus Vivobook 13 Slate biedt een verbluffend OLED-scherm voor minder dan $600.
  • Er is een inbegrepen toetsenbord en een volledige versie van Windows om je werk gedaan te krijgen.
  • De Asus Pen 2.0, die magnetisch aan het chassis wordt bevestigd, biedt 4096 drukniveaus die schaduweffecten bij het tekenen mogelijk moeten maken.
Image
Image

Ik heb mijn oog laten vallen op de nieuwe Asus Vivobook 13 Slate als het ultieme werk- en afspeelapparaat.

De Vivobook is een 13,3-inch Windows-tablet met een OLED-scherm en een afneembaar toetsenbord. Het meest opwindende aan deze convertible is de prijs, die begint bij $ 599,99 en opmerkelijk redelijk is voor een weergave van dit kaliber.

Ik ben een gulzigheid voor geweldige schermen, en het lijkt erop dat de 13 Slate het perfecte alternatief zou kunnen zijn voor een iPad Pro. De iPad heeft een fantastisch scherm, maar het is geen OLED, dat een ongelooflijk contrast biedt in vergelijking met andere technologieën.

Het draait allemaal om de OLED

Asus beweert dat het OLED-scherm van de 13 Slate meer dan een miljard kleuren kan weergeven, waardoor het een geweldige manier is om streaming-inhoud te bekijken. De beeldverhouding van 16:9 van de tablet zorgt voor een kijkervaring op volledig scherm, zodat u kunt genieten van video's die het hele scherm in beslag nemen.

Het fantastische scherm op de 13 Slate verdient een uitstekend invoerapparaat, en Asus zal een stylus ter beschikking stellen om zowel notitieschrijvers als artiesten te plezieren. De Asus Pen 2.0, die magnetisch aan het chassis wordt bevestigd, biedt 4096 drukniveaus die schaduweffecten bij het tekenen mogelijk moeten maken.

Er is een bemonsteringsfrequentie van 266 Hz, wat hopelijk betekent dat de vertraging tussen de aanraking van de pen en de invoer bijna zal worden geëlimineerd. Hij laadt op via USB-C, dus je zou hem in vrijwel elke poort moeten kunnen steken voor een snelle herlading.

Maar voor serieuze tekstinvoer, wil je het meegeleverde toetsenbord gebruiken. Het is indrukwekkend dat Asus het toetsenbord voor de basisprijs erin heeft weten te gooien. Ik gebruik de Microsoft Surface Pro 7 en hoewel het een geweldig apparaat is, moest ik extra geld verdienen voor de handige maar dure Type Cover van Microsoft, die begint bij meer dan $ 100.

Beter dan iPad?

Tegenwoordig gebruik ik de iPad Pro 12,9 inch meestal met het Apple Magic Keyboard voor iPad. Maar hoeveel ik ook van de iPad Pro houd, er zijn een aantal dingen die beter kunnen.

Om te beginnen ben ik niet helemaal verkocht aan de draagbare versie van Microsoft Office die beschikbaar is op de iPad. Het mobiele Office mist enkele van de functies die de volledige Windows-versie wel heeft. De iOS-versie van Microsoft Outlook is ook opmerkelijk inferieur aan de originele Windows-versie, wat een dealbreaker kan zijn voor veel gebruikers die leven van deze gecombineerde agenda- en berichten-app.

Ik heb al eerder OLED-schermen uitgeprobeerd en de diepe zwarttinten die ze bieden, geven een gevoel van drama dat zelfs het superheldere en heldere scherm op de nieuwste iPads niet kan evenaren. Om de lat voor entertainmentliefhebbers te vergroten, voegt Asus enkele technologieën toe die het kijken naar Netflix of een download nog leuker moeten maken.

Image
Image

De Dolby Vision moet ervoor zorgen dat kleuren er filmischer uitzien dan op uw gemiddelde scherm. Er is ook Dolby Atmos-geluid dat de vier luidsprekers in het apparaat zal versterken.

Een ander punt is dat ik verveeld ben geraakt met de iOS-interface, die de afgelopen jaren niet veel is veranderd ondanks vele aanpassingen achter de schermen. Windows biedt nog steeds een mate van aanpassing en personalisatie die niet mogelijk is met de meeste mobiele besturingssystemen.

Het meest vernietigende is dat ik begon te voelen dat de iPad Pro een soort tussenapparaat is met een prijs die te hoog is voor een entertainmentgadget, maar toch te onhandig om als productiviteitsmachine te gebruiken. Het Magic Keyboard kan niet beter zijn om te typen, maar ik reik nog steeds naar mijn MacBook Pro als het tijd is om echt werk gedaan te krijgen.

De 13 Slate ziet eruit als de perfecte combinatie van werk en plezier met zijn uitstekende beeldscherm en de mogelijkheid om serieuze computertaken aan te pakken. Ik kan niet wachten om deze nieuwe tablet uit te proberen.

Aanbevolen: