Deze VR-reisapp doet me verlangen naar het echte werk

Inhoudsopgave:

Deze VR-reisapp doet me verlangen naar het echte werk
Deze VR-reisapp doet me verlangen naar het echte werk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de nieuwe VR-reisapp, Brink Traveler, kun je landschappen over de hele wereld tot in de kleinste details verkennen.
  • De app is gemaakt op basis van gescande foto's en LiDAR-technologie.
  • Hoe leuk het ook is om Brink Traveler te gebruiken, ik kan niet anders dan het gevoel hebben dat het ver verwijderd is van echt reizen.
Image
Image

Het is veel te lang geleden dat ik nieuwe landschappen heb gezien, dus ik was opgewonden om de nieuwe VR-applicatie, Brink Traveler, te proberen.

De app, die beschikbaar is voor de Oculus Quest 2 en de Oculus Rift, is ontworpen om je echte locaties in 3D-omgevingen te laten verkennen. Het is gemaakt van gescande foto's en LiDAR-technologie en is bedoeld om u het gevoel te geven dat u ergens anders naartoe wordt vervoerd.

Brink Traveler slaagt erin een leuke app te zijn om te ontdekken, maar potentiële kopers moeten er rekening mee houden dat het geen spel is. Er zijn geen doelen en beloningen in de traditionele zin. In plaats daarvan is Brink Traveler een meditatieve reis naar plaatsen over de hele wereld.

VR als vliegticket

Recente reisbeperkingen betekenen dat ik ernaar verlangde om te reizen. Voor minder dan $ 10 is Brink Traveler misschien een geschikte vervanger en een stuk goedkoper dan een vliegticket.

De pure eenvoud van de app werkt in zijn voordeel. Zodra je het downloadt en start, krijg je de vergezichten van Horseshoe Bend in Arizona te zien.

Ik was onder de indruk van de details van de graphics, die veel beter zijn dan elke andere app die ik op de Quest 2 heb geprobeerd. Dit komt waarschijnlijk omdat het relatief statische karakter van de game niet zo veeleisend is op de Oculus-processor.

Je kunt de app verkennen door rond te lopen of te bewegen met de controllers. Ik bracht de meeste tijd door met het gebruik van de controllers om door landschappen te lopen.

Er zijn drie "verzamelbare" nuttige punten op elke locatie waar je naartoe kunt navigeren met een virtueel kompas. Hoewel ik het leuk vond om meer te leren over de verschillende gebieden, dringen de aandachtspunten de illusie binnen dat je ergens naast je woonkamer bent. Ik had liever gewoon wat meer rondgelopen, omdat de informatiepunten die in de lucht zweven vaak het uitzicht verpesten.

Een erg coole functie is echter dat je overschakelt naar de nachtmodus wanneer je door de verschillende locaties loopt. Er is iets griezeligs, maar toch rustgevends aan het bezoeken van de landschappen 's nachts, en aangezien ik de neiging heb om mijn Oculus 's avonds te gebruiken, past het perfect bij mijn humeur.

Terwijl je de Brink Traveler-app gebruikt, kun je ook virtuele foto's en video's maken en deze vervolgens delen op sociale media, net zoals je zou doen op een echte vakantie. Ik stuurde enkele van de foto's die ik maakte terwijl ik door de app dwaalde naar een vriend, en ze waren zo realistisch dat hij dacht dat ik op een vliegtuig was gesprongen.

De reisjeuk krabben

Hoe leuk het ook is om Brink Traveler te gebruiken, ik kan het niet helpen dat ik het gevoel heb dat het ver verwijderd is van echt reizen. Misschien is dit geen verrassing, want het is tenslotte bedoeld als een virtuele ervaring. En hoewel de app een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de graphics van veel huidige VR-games, mist het nog steeds de visuele details van het echte leven, waardoor het moeilijk kan zijn om volledig in te kopen.

Maar ik hou van het idee van virtual reality als reizen. De mogelijkheid om gebruikers naar andere plaatsen te vervoeren lijkt het beste gebruik van VR. Ik vermoed dat het grootste probleem de hardware is. Hoewel de resolutie van VR-headsets de afgelopen jaren is verbeterd, staan ze nog ver af van wat je ogen in het echte leven kunnen oppikken.

Hoewel ik het leuk vond om meer te leren over de verschillende gebieden, dringen de aandachtspunten de illusie binnen dat je ergens naast je woonkamer bent.

De omvangrijke Oculus Quest 2 was ook een belemmering. Na een korte tijd werd de headset ongemakkelijk en drukten de banden op mijn hoofd, waardoor het verkennen van de app minder realistisch was dan ik had gehoopt.

Fabrikanten werken echter naar verluidt aan comfortabelere headsets met een hogere resolutie. Het gerucht gaat dat Apple bijvoorbeeld werkt aan een VR-headset met een 3000 dpi-scherm, wat de VR-reiservaring zeker zou kunnen verbeteren.

Over het algemeen is Brink Traveler echter een leuke manier om een paar uur door te brengen en virtueel het huis uit te gaan. Maar de ervaring van reizen in VR wekt gewoon mijn honger naar het echte werk zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven.

Aanbevolen: