Reset deze pc (wat het is en hoe het te gebruiken)

Inhoudsopgave:

Reset deze pc (wat het is en hoe het te gebruiken)
Reset deze pc (wat het is en hoe het te gebruiken)
Anonim

Reset Deze pc is een reparatietool voor ernstige problemen met het besturingssysteem, beschikbaar via het menu Geavanceerde opstartopties in Windows 11 en Windows 10.

The Reset Deze pc-tool bewaart uw persoonlijke bestanden (als u dat wilt), verwijdert alle software die u hebt geïnstalleerd en installeert vervolgens Windows opnieuw.

In Windows 8, Reset Deze pc bestaat als twee onafhankelijke reparatiefuncties onder enigszins verschillende namen: uw pc vernieuwen en uw pc opnieuw instellen. Meer daarover hieronder.

Het woord "reset" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "restart", maar ze zijn eigenlijk anders. Zie Opnieuw opstarten versus opnieuw instellen voor waarom de verschillen ertoe doen.

Wanneer te gebruiken Reset deze pc (en wanneer niet!)

Reset Deze pc is bijna altijd een laatste redmiddel om het te repareren. Reset Deze pc is een hele grote hamer - geweldig voor hele grote spijkers, maar waarschijnlijk overkill voor een punaise. Met andere woorden, Reset deze pc-tool is een fantastische keuze wanneer de schuld Windows-gerelateerd lijkt te zijn en alle andere probleemoplossing is mislukt.

Stel bijvoorbeeld dat je een groot probleem oplost na een Windows-update en dat Windows 11 nu niet correct opstart. Je hebt alles gedaan wat je maar kunt bedenken om het probleem op te lossen, het internet afgezocht naar advies en je hebt geen ideeën meer. Op dit moment is Reset deze pc uw levensredder - een gegarandeerde oplossing voor een echt frustrerend probleem.

Als een webpagina niet laadt, je draadloze muis geen verbinding maakt, of je hebt niet eens geprobeerd je computer opnieuw op te starten om een vervelende foutmelding op te lossen, is Reset This PC waarschijnlijk niet de juiste keuze.

Image
Image

Reset Deze pc verwijdert al uw software, wat betekent dat een vervolgtaak van uw kant is om die software opnieuw te installeren. Dat is een tijdrovende taak die de moeite waard is als het betekent dat je computer weer werkt, maar een enorme verspilling van tijd als je alleen maar de cache van je browser hoeft te wissen.

Beschikbaarheid van deze pc resetten

The Reset Deze pc-tools is beschikbaar in Windows 11 en 10, en als Refresh Your PC en Reset Your PC in Windows 8.

Windows 7 en Windows Vista hebben geen reparatietools die zoiets als Reset Your PC werken. Het reparatie-installatieproces, dat alleen beschikbaar is in Windows XP, lijkt sterk op de versie Mijn bestanden behouden van Reset Your PC.

Hoe te gebruiken Reset deze pc

Reset Deze pc is vrij eenvoudig te gebruiken. Meestal is het moeilijkste om uit te vinden hoe je op de juiste plaats komt (Geavanceerde opstartopties) om ermee te beginnen.

Een van de gemakkelijkste manieren om naar het ASO-menu te gaan, is door uw Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u op een Reset tikt of drukt optie, beschikbaar via een van de Power-pictogrammen die u overal in Windows 11, Windows 10 en Windows 8. vindt

  1. Als je eenmaal binnen bent, kies je Problemen oplossen en vervolgens Reset deze pc als je Windows 11/10 gebruikt. Kies op Windows 8-computers Vernieuw uw pc of Reset uw pc.

  2. Kies Bewaar mijn bestanden in Windows 11/10 (of Vernieuw uw pc in Windows 8) om Windows opnieuw te installeren maar alle uw persoonlijke bestanden, zoals uw opgeslagen documenten, gedownloade muziek, enz.

    Kies Verwijder alles in Windows 11/10 (of Reset uw pc in Windows 8) om Windows opnieuw te installeren zonder iets op te slaan (elk geïnstalleerd programma wordt verwijderd en al uw persoonlijke bestanden worden verwijderd). Dit proces begint u helemaal opnieuw en is identiek aan het schone installatieproces van Windows.

    Op sommige computers ziet u mogelijk ook een Fabrieksinstellingen herstellen optie. Kies deze optie om uw computer terug te brengen in de staat waarin deze zich bevond toen u hem kocht, wat een eerdere versie van Windows kan betekenen als u deze sindsdien heeft bijgewerkt.

  3. Volg de aanwijzingen om het "reset"-proces te starten. Dit kan, afhankelijk van de keuzes die u maakt, slechts 10 minuten of enkele uren of langer duren.

    Zie je tijdens het proces een foutbericht "Er was een probleem met het resetten van je pc"? Raadpleeg onze gids voor probleemoplossing over dit probleem voor hulp!

Aanbevolen: