Drie maanden met Apple AirTags laat me verlangen naar meer

Inhoudsopgave:

Drie maanden met Apple AirTags laat me verlangen naar meer
Drie maanden met Apple AirTags laat me verlangen naar meer
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik heb drie maanden besteed aan het testen van de Apple AirTags en ze zijn niet zo nuttig als ik had gehoopt.
  • Het ontwerp is mooi, maar het is omvangrijk in de praktijk.
  • De functie Precision Tracking van de AirTags werkt niet betrouwbaar.
Image
Image

Ik was een van de eerste kopers van Apple's AirTags, en ik zag dat ze mijn leven radicaal zouden veranderen, maar de afgelopen drie maanden waren ontnuchterend.

Het blijkt dat de AirTags niet helemaal het wondermiddel zijn voor verloren voorwerpen die ik me had voorgesteld. Ik heb de tags plichtsgetrouw aan enkele essentiële dingen bevestigd en ze zijn een paar keer van pas gekomen. Er zijn een paar functies waarvan ik zou willen dat Apple deze zou verbeteren met dit product.

Precision Tracking is de grootste teleurstelling gebleken. In mijn tests van de afgelopen drie maanden heb ik deze functie nooit nuttig gevonden.

Verloren en gevonden?

AirTags leken een perfect Apple-product toen ze werden uitgebracht. Ze beloven verloren voorwerpen te traceren door ze te bevestigen aan enkele van de taghouders die Apple verkoopt voor bijna de prijs van een tag zelf.

Ik stond versteld van het prachtige ontwerp van de AirTag toen deze voor het eerst arriveerde. Ze zijn prachtig gemaakt en gevormd met gladde plastic en metalen rondingen. De AirTag is een genot om in je hand te houden en lijkt een moderne talisman met mysterieuze krachten.

Toen de AirTags uitkwamen, bestelde ik een three-pack. Ik kocht ook twee taghouders, een voor mijn huissleutels, een voor mijn autosleutels en de derde tag die ik in mijn portemonnee stopte.

Het blijkt dat, hoewel je de AirTags niet omvangrijk kunt noemen, ze groot genoeg zijn om in de weg te zitten. Met de labels eraan, glijden mijn sleutels lang niet zo gemakkelijk in mijn zak. Mijn portemonnee puilt ook uit met het gewicht en de vorm van de AirTag erin.

Ik begin er spijt van te krijgen dat ik de AirTags op mijn bezittingen heb gezet. Het is fijn om te weten dat ze er zijn als er iets verloren gaat, maar ik ben niet zeker van de effectiviteit van het vindvermogen van de tags.

Zwakke geluiden

Met de AirTag kun je een geluid afspelen op de ingebouwde luidspreker door naar het nieuwe tabblad Items in de Zoek mijn-app te gaan of door te zeggen: "Hé Siri, zoek mijn portemonnee." Als het item in de buurt is, bijvoorbeeld onder een bank, kun je het geluid volgen en is je zoektocht voorbij.

In de praktijk is het geluid dat uit de AirTag komt echter zo zwak dat het nauwelijks functioneel is. Laatst was ik op zoek naar mijn portemonnee toen ik het geluid activeerde, en ik kon het niet horen door een dunne laag karton. Ik hoop dat Apple de luidspreker luider maakt op het volgende model. De mogelijkheid om verschillende geluiden te spelen zou ook handig zijn.

Je zou de AirTag ook moeten kunnen volgen met de Zoek mijn-app op je Mac of iOS-apparaat. Deze functie werkt redelijk goed. Als ik wil weten waar mijn sleutels zijn, is het gemakkelijk genoeg om de algemene locatie op te zoeken van het label waaraan ze zijn bevestigd, en het is altijd betrouwbaar binnen een straal van dertig meter.

Image
Image

Het probleem is dat het meestal niet genoeg is om te weten dat het item dat je zoekt in je huis staat. U wilt precies weten waar uw ontbrekende sleutels zijn, zodat u ze snel kunt terugvinden.

Apple beweerde dit probleem te hebben opgelost. iPhones die zijn uitgerust met de U1-chip (iPhone 11 of nieuwer, met uitzondering van de iPhone SE 2020) kunnen "Precision Tracking" gebruiken om zogenaamd richting en precieze afstand van een AirTag te geven. De functie Precision Tracking maakt gebruik van ultrabreedbandtechnologie om de locatie te bepalen.

De functie Precision Tracking was waar ik het meest naar uitkeek toen ik de AirTags kocht. Ik stelde me voor dat ontbrekende items op mijn iPhone zouden verschijnen en dat ik met een soort radarachtige precisie naar de derde sokkenla aan de linkerkant zou worden gewezen.

Maar Precision Tracking is de grootste teleurstelling gebleken. In mijn tests van de afgelopen drie maanden heb ik deze functie nooit nuttig gevonden. Steevast kreeg ik een melding dat mijn item niet dichtbij genoeg was om de Precision Tracking te gebruiken, of het zou me in de verkeerde richting leiden. Het was gemakkelijker om de meeste tijd gewoon in mijn appartement rond te neuzen zonder me druk te maken over de AirTag als ik iets moest vinden.

Ik gebruik de AirTags nog steeds graag en de prijs van $ 29 is redelijk. Reken gewoon niet op uw AirTag om uw ontbrekende spullen met uiterste nauwkeurigheid te vinden.

Aanbevolen: