Waarom Instagram bouwen voor de iPad moeilijker is dan je denkt

Inhoudsopgave:

Waarom Instagram bouwen voor de iPad moeilijker is dan je denkt
Waarom Instagram bouwen voor de iPad moeilijker is dan je denkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het ontwikkelen van een app, ook al is het een port, kost veel tijd en middelen.
  • De app zou zijn lay-out moeten veranderen, aangepast moeten worden aan verschillende schermformaten en geoptimaliseerd moeten worden voor extra hardware.
  • Een project als dit zou ook een heel ontwikkelingsteam vereisen, wat waarschijnlijk zou betekenen dat mensen van ander werk worden weggetrokken.
Image
Image

Het ontwikkelen van een officiële Instagram-app voor de iPad zou inderdaad veel werk zijn, zelfs met een bestaande iPhone-app en website om vanaf te werken.

Instagram CEO Adam Mosseri verklaarde onlangs dat we geen officiële iPad Instagram-app hebben omdat het bedrijf er de middelen niet aan kan besteden. Dit is ook geen excuus, het blijkt dat app-ontwikkeling behoorlijk ingewikkeld is.

Zelfs iets dat zo eenvoudig lijkt als een poort, zou nog steeds ontzettend veel werk vergen. Het is veel ingewikkelder en ingewikkelder dan de gemiddelde gebruiker zou verwachten.

"Er zijn meer factoren waarmee u rekening moet houden om de Instagram-app naar de iPad te brengen", zei Katherine Brown, oprichter van Spyic, in een e-mailinterview met LIfewire. "Geen enkel bedrijf heeft onbeperkte middelen, en het zou meer zijn dan een simpele kwestie van aanpassen aan de nieuwe schermafmetingen."

De app

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat een poort van zoiets als Instagram van de iPhone naar de iPad een eenvoudige zaak zou zijn. De app bestaat al op het ene Apple-platform, dus het zou niet zo moeilijk moeten zijn om het naar een ander platform te brengen, toch? Nou, nee, niet goed.

Behalve dat de iPhone en iPad fysiek verschillend zijn, zou er veel tijd en moeite moeten worden besteed om ervoor te zorgen dat de ervaring voor beide hetzelfde is. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat foto's de juiste afmetingen hebben, dat de knoppen goed zijn uitgelijnd, dat meldingen werken en nog veel meer.

Image
Image

Ervoor zorgen dat de app correct wordt weergegeven op een groter scherm met iets andere afmetingen, is een hele taak op zich. "Ze zouden ervoor moeten zorgen dat het ontwerp van de gebruikerservaring er op beide apparaten goed uitziet en de code doornemen om het voor het nieuwe apparaat aan te passen", zei Mark Varnas, chief technology officer van Red9, in een e-mailinterview.

"Dit kan bestaan uit het wijzigen van lay-outs en ontwerp, het bijwerken van de inhoud voor het nieuwe formaat, het toevoegen van nieuwe functies en het optimaliseren van de app voor het nieuwe schermformaat."

Ontwikkeling zou ook tijd kosten die zou kunnen worden besteed aan het werken aan andere projecten voor de app en website die al bestaan en bijna 1 miljard actieve gebruikers hebben. En om al die gebruikers te behouden, moet Instagram nieuwe functies blijven uitproberen en bestaande verfijnen.

Teams een paar maanden weghouden van dat werk kan grotere problemen veroorzaken dan het niet hebben van een officiële iPad-app.

De Mensen

Een project als dit zou niet worden overgedragen aan een enkele ontwikkelaar - Instagram zou er een heel team aan moeten wijden. Er zouden meerdere mensen beschikbaar moeten zijn om alles uit te testen, problemen op te lossen en alle andere ontwikkelingsdetails te doen die we als vanzelfsprekend beschouwen. Dit zou waarschijnlijk ook de effectiviteit van gevestigde teams verminderen als iemand wordt toegewezen om aan een nieuwe app te werken.

Image
Image

Volgens Brown: "Een redelijke schatting voor de grootte van het benodigde team hangt af van de tijd en omvang van het softwareontwikkelingsproces." Dus zelfs als Instagram mensen zou kunnen schudden, zou het niet per se precies weten hoeveel het er nodig zou hebben. En als het verkeerd geraden had, zou dat de zaken nog uitdagender kunnen maken.

"Hoewel het moeilijk is om de tijd en teamgrootte in te schatten, kan het nodig zijn dat een team van minimaal 4-5 mensen er tegelijkertijd aan werkt," zei Varnas, "Om de overdracht soepel te laten verlopen, heeft een ontwikkelaar moet werken met een ervaren team van software-engineers en ontwerpers. Dit team zou er zijn voor ondersteuning in het geval dat er bugs, ontwerpfouten of andere problemen optreden tijdens het overdrachtsproces."

Dus het lijkt erop dat we het voorlopig moeten doen zonder een officiële Instagram-app die speciaal voor de iPad is ontworpen. Zoals Mosseri oorspronkelijk suggereerde, zou een dergelijk project veel tijd en middelen vergen die het beste elders kunnen worden gebruikt. Het is jammer, maar het is in ieder geval mogelijk om de iPhone-app op de iPad te gebruiken terwijl we wachten.

Aanbevolen: