Het kan voor bedrijven moeilijker worden om uw gezichtsherkenningsgegevens vast te leggen

Inhoudsopgave:

Het kan voor bedrijven moeilijker worden om uw gezichtsherkenningsgegevens vast te leggen
Het kan voor bedrijven moeilijker worden om uw gezichtsherkenningsgegevens vast te leggen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook (nu Meta genoemd) stopt met het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie vanwege privacykwesties.
  • Er is een groeiende beweging van staat tot staat tegen het gebruik van gezichtsherkenningssoftware en het verzamelen van biometrische gegevens van gebruikers zonder toestemming.
  • De federale overheid heeft zich agressief ingezet om het gebruik van gezichtsherkenning uit te breiden.
Image
Image

Computers houden je gezicht misschien wat minder in de gaten.

Facebook (nu omgedoopt tot Meta) zei onlangs dat het zijn gezichtsherkenningsprogramma stopzet. De technologie maakt gezichtsafdrukken van gebruikers en herkent ze automatisch in geüploade foto's. Het maakt deel uit van een groeiend onbehagen met gezichtsherkenning, zowel binnen technologiebedrijven als in de rechtbanken.

"Gezichtsherkenning in openbare ruimtes moet worden gereguleerd, omdat het de veronderstelde anonimiteit in twijfel trekt die we allemaal verwachten in dergelijke ruimtes", vertelde Michael Huth, hoofd van de afdeling informatica aan het Imperial College London, aan Lifewire in een e-mail interview. "De Israëlische architect en academicus Hillel Shocken noemt dit 'intieme anonimiteit' wanneer het wordt toegepast op stedelijke ruimtes: we kunnen onze sociale en commerciële interacties kiezen en verder anoniem blijven."

Facebook met minder gezichten?

Meta kondigde aan dat het de Facebook-gezichtsherkenningsfunctie in de komende weken zou stopzetten na een lange privacystrijd.

Het bedrijf stopt met het gebruik van gezichtsherkenningsalgoritmen om mensen te taggen in foto's en video's. Het zal ook de gezichtsherkenningssjablonen wissen die gebruikers identificeren.

"Er zijn veel zorgen over de plaats van gezichtsherkenningstechnologie in de samenleving, en regelgevers zijn nog steeds bezig met het verstrekken van duidelijke regels voor het gebruik ervan", schreef Jerome Pesenti, vice-president van kunstmatige intelligentie van Meta, in een bedrijfsblog. "Te midden van deze aanhoudende onzekerheid zijn we van mening dat het passend is om het gebruik van gezichtsherkenning te beperken tot een beperkt aantal gebruiksscenario's."

Paul Bischoff, een privacyadvocaat, wees erop dat Meta niet specificeerde waarom het gezichtsherkenning verwijdert. Hij speculeerde dat het bedrijf preventief zou kunnen plannen voor nieuwe regelgeving en gerechtelijke precedenten met betrekking tot de technologie.

Groeiend onbehagen

Er is een groeiende beweging van staat tot staat tegen het gebruik van gezichtsherkenningssoftware en het verzamelen van biometrische gegevens van gebruikers zonder toestemming, vertelde Carey O'Connor Kolaja, CEO van AU10TIX, een bedrijf dat geautomatiseerde identiteitsinformatie biedt. Lifewire.

San Francisco werd de eerste Amerikaanse stad die gezichtsherkenningssoftware verbood door de politie en andere gemeentelijke afdelingen. In staten zoals Illinois daarentegen kan gezichtsherkenning iemands identiteit verifiëren wanneer ze een rekening openen zoals een bankrekening als ze voldoen aan de BIPA (Biometric Information Policy Act).

"Facebook's besluit om te stoppen met het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie op zijn belangrijkste socialemediaplatform, voedt een hernieuwd gesprek over welke rol de Amerikaanse regering zou moeten spelen bij het reguleren van het gebruik van de technologie", zei Kolaja. "Gezichtsherkenningstechnologie is in toenemende mate de focus geweest van gegevensprivacy en burgerrechten vanwege de manier waarop deze kan worden misbruikt door regeringen, wetshandhavers en bedrijven."

Image
Image

Tegelijkertijd is de federale overheid agressief opgetreden om het gebruik van gezichtsherkenning uit te breiden voor het volgen van haar werknemers, criminele verdachten of Amerikanen in het algemeen, zei Kolaja. Tien federale agentschappen, waaronder de departementen Binnenlandse Veiligheid en Justitie, vertelden dit jaar aan overheidsauditoren dat ze van plan waren hun gezichtsscanmogelijkheden tegen 2023 uit te breiden.

"We zien een toenemend gebruik door de overheid van de technologie en zijn van plan het gebruik ervan in veel andere organisaties te vergroten", vertelde James Hendler, een professor aan het Rensselaer Polytechnic Institute en voorzitter van de Association for Computing Machinery's Technology Policy Council, aan Lifewire. "Dit is een verontrustende trend."

Er zijn voorstellen gedaan voor federale regulering van gezichtsherkenningstechnologie, zoals de Gezichtsherkenning en Biometrische Technologie Moratorium Act van 2021. Maar het Congres heeft nog niets aangenomen, Taylor Kay Lively, een onderzoeker bij de International Association of Privacy Professionals, vertelde Lifewire. Bij gebrek aan federale regelgeving kondigden Microsoft en Amazon in 2020 aan dat ze de verkoop van gezichtsherkenning aan wetshandhavers zouden stopzetten. IBM besloot om helemaal uit het bedrijf te stappen.

De belangrijkste problemen met gezichtsherkenning zijn sociaal, niet technisch, vertelde privacyadvocaat James J. Ward aan Lifewire.

"Krijgen FRT-systemen routinematig een verkeerd beeld van gekleurde mensen of vrouwen?" zei Ward. "Absoluut. Maar net zo zorgwekkend, zo niet meer, is wanneer deze gebrekkige systemen worden gebruikt, met name met betrekking tot voorspellende systemen die verband houden met de wet, kredietverlening, gezondheidszorg, huisvesting en verzekeringen."

Aanbevolen: