Waarom ik denk dat het moeilijker is om van USB-C de standaard te maken dan het klinkt

Inhoudsopgave:

Waarom ik denk dat het moeilijker is om van USB-C de standaard te maken dan het klinkt
Waarom ik denk dat het moeilijker is om van USB-C de standaard te maken dan het klinkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Europese Commissie stelt voor om in de nabije toekomst van USB-C de enige oplaadpoort/-aansluiting te maken.
  • Opladen via USB-C is momenteel niet echt universeel en zou veel werk en samenwerking vergen om dit aan te pakken.
  • Het "ontbundelen" van oplaadaccessoires van nieuwe elektronica legt een grote last op de consument.
Image
Image

De Europese Commissie probeert van USB-C de standaard te maken voor alle elektronische apparaten in de toekomst, maar ik weet niet zeker of ze hier goed over heeft nagedacht.

Volgens de verklaring van de Commissie is dit voorstel bedoeld om e-waste te verminderen en het ongemak voor de gebruiker tot een minimum te beperken. Als dit lukt, wordt USB-C de nieuwe universele oplaadpoort voor elektronische apparaten en moeten bedrijven informatie over de oplaadprestaties verstrekken. Nieuwe elektronische apparaten zouden ook standaard stoppen met het bundelen van opladers in het pakket.

Deze stappen zouden in de loop van de tijd waarschijnlijk het afval van verouderde laadkabels verminderen, consumenten helpen voorkomen dat ze geld verspillen aan het verkeerde accessoire en voorkomen dat zich extra kabelstapels vormen. Ik begrijp deze intenties en ik denk dat ze de moeite waard zijn om naar te streven. Ik geloof niet dat dit een slecht idee is, integendeel zelfs, maar ik ben er niet van overtuigd dat het zal werken zoals de Commissie verwacht.

De technische kant

Opladen via USB-C wordt steeds vaker gebruikt met nieuwere elektronische apparaten, waardoor de verschuiving naar het universele formaat verstandig lijkt. Het is momenteel echter niet zo duidelijk als alles gewoon USB-C gebruiken. Zoals Digital Trends aangeeft, behandelt niet elk elektronicabedrijf USB-C op dezelfde manier.

Image
Image

Sommige laptops hebben USB-C-poorten, maar gebruiken ze niet om op te laden, maar kiezen voor eigen kabels en verbindingen. Anderen kunnen op beide manieren worden opgeladen, maar opladen via de adapter van het merk is sneller.

Toch vertrouwen andere laptops op USB-C om op te laden, maar werken alleen met eigen USB-C-laders. Hoewel de Europese Commissie dit min of meer aanpakt door te stellen dat "… zal helpen voorkomen dat verschillende producenten de laadsnelheid op ongerechtvaardigde wijze beperken", is dat niet het enige probleem.

Niet alle apparaten zijn op dezelfde manier gebouwd als het gaat om opladen. De vereisten voor het ene stuk hardware komen niet noodzakelijk overeen met het andere, wat resulteert in inconsistente veranderende prestaties.

Een deel hiervan kan mogelijk worden verholpen door de energie-instellingen van een apparaat aan te passen, maar het is geen gegarandeerde oplossing. Het is ook onwaarschijnlijk dat elke gebruiker weet hoe hij dit moet doen, en niet alle elektronica heeft instellingen die gebruikers kunnen wijzigen.

Als het voorstel van de Commissie wordt aangenomen, moet de industrie deze wijzigingen binnen 24 maanden doorvoeren. Zelfs als ik het meest optimistisch ben, betwijfel ik of elk technologiebedrijf ervoor kan zorgen dat elk apparaat tegen 2023 hetzelfde presteert met elke USB-C-kabel.

De consumentenkant

Ik heb mijn twijfels over hoe gunstig dit alles ook zou zijn voor de gemiddelde consument. Het voorstel zou meer specifieke oplaadinformatie van fabrikanten vereisen en opladers "ontbundelen" van elektronische verkoop. Nogmaals, de Commissie voorspelt een vermindering van e-waste en laden vol extra opladers, en ik ben sceptisch.

Image
Image

Voor alle duidelijkheid, het doel is de moeite waard. Bezuinigen op afval en het vermijden van onbedoelde voorraden nutteloze accessoires is een goede zaak. Mijn onzekerheid komt voort uit de aanpak.

Het is de ontvlechting van laadkabels waar ik in dit geval een wenkbrauw op frons. Ik begrijp wel dat het kopen van elektronica kan leiden tot een voorraad pack-in opladers. Maar het niet opnemen van opladers met nieuwe elektronica lijkt me een verkeerde zet.

Kopers kunnen per ongeluk thuiskomen zonder een manier om hun gloednieuwe apparaat van stroom te voorzien. Ze zouden kunnen geloven dat hun universele USB-C-oplader thuis zal werken met hun nieuwe speeltje, en dan blijkt dat niet zo te zijn. Of, op het meest basale niveau, zullen sommige consumenten dit ervaren als extra betalen voor een essentieel accessoire dat in de eerste plaats bij het apparaat had moeten worden geleverd.

Stappen nemen om e-waste te verminderen en tegelijkertijd de dijen voor consumenten gemakkelijker te maken, is een lovenswaardig doel. Ik denk dat de bedoelingen van de Commissie goed zijn, en ik geloof niet dat het voorstel op zich een slechte zaak is.

Ik denk echter ook dat er veel meer factoren zijn waarmee u rekening moet houden voordat u hiermee verder gaat. Veel kleine dingen kunnen tot behoorlijk grote hoofdpijn leiden als er niet vroeg genoeg rekening mee wordt gehouden.

Aanbevolen: