Microsoft schrapt wachtwoorden omwille van de veiligheid

Microsoft schrapt wachtwoorden omwille van de veiligheid
Microsoft schrapt wachtwoorden omwille van de veiligheid
Anonim

Microsoft stelt gebruikers van persoonlijke accounts in staat om de wachtwoorden over te slaan en direct in te loggen met veiligere verificatiemethoden.

Al tientallen jaren zijn wachtwoorden de standaard voor accountbeveiliging, dus waarom wil Microsoft ze afschaffen? Volgens een nieuwe ondersteuningspagina komt dat omdat wachtwoorden niet langer de veiligste manier zijn om je digitale identiteit te verifiëren. Zoals Microsoft aangeeft, kunnen wachtwoorden een risico zijn, omdat ze kunnen worden gestolen of zelfs kunnen worden geraden.

Image
Image

Dus in plaats van wachtwoorden is het de bedoeling om andere methoden te gebruiken, zoals een authenticator, biometrie, sms-codes en fysieke beveiligingssleutels. Het is echter een opt-in-optie, dus u kunt beslissen of u wilt stoppen met het gebruik van wachtwoorden of niet.

Dit maakt het inloggen niet noodzakelijk sneller, vooral als je gewend bent om je wachtwoorden te bewaren, maar het zou veiliger zijn. De optie is ook omkeerbaar, dus je zit niet vast als je je wachtwoord verwijdert en vervolgens besluit dat je terug wilt gaan.

Inloggen zonder wachtwoord is echter niet universeel. Microsoft heeft erkend dat oudere Windows-apps en -services zoals Office 2010 (of 2011 op Mac) en Windows 8.1 of eerder deze nog steeds nodig hebben.

Als je een Xbox-gebruiker bent, heb je ook nog steeds je wachtwoorden nodig om in te loggen op je Xbox 360. De Xbox One en Series X/S zullen echter werken met de nieuwe wachtwoordloze optie.

Image
Image

De uitrol zonder wachtwoord is al begonnen voor Microsoft-accounts en zal de komende maanden doorgaan. Dus als je de optie nu niet ziet, kom dan later nog eens terug.

De functie wordt momenteel echter alleen aangeboden aan persoonlijke accounts, dus verwacht deze functie niet snel te zien voor werk- of schoolaccounts.

Aanbevolen: