Uber verbetert de veiligheid voor rijders en chauffeurs met een bijgewerkte toolkit

Uber verbetert de veiligheid voor rijders en chauffeurs met een bijgewerkte toolkit
Uber verbetert de veiligheid voor rijders en chauffeurs met een bijgewerkte toolkit
Anonim

Uber's Safety Toolkit heeft extra functies gekregen om rijders meer opties te geven als er iets niet goed voelt aan hun rit.

Rideshares zoals Uber zijn ongelooflijk alledaags en handig voor velen, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor zowel rijders als chauffeurs. Het is iets waar Uber (evenals andere bedrijven) in de loop der jaren aan heeft gewerkt. Nu heeft het bedrijf een nieuwe stap gezet met een update van de in-app Safety Toolkit.

Image
Image

De functie is zo aangepast dat als je tijdens een rit op het pictogram van het veiligheidsschild tikt, er een menu verschijnt met grote, gemakkelijk herkenbare pictogrammen die je verschillende opties vertegenwoordigen. Als passagier of chauffeur kun je veiligheidsproblemen rechtstreeks aan Uber melden en je reisstatus delen met vrienden en familie.

ADT (het alarmbedrijf) wordt ook betrokken via een toegevoegde functie om in contact te komen met een van zijn veiligheidsexperts. Door verbinding te maken met ADT kan de veiligheidsexpert uw reis volgen en in contact blijven (via sms of telefoon), en zij kunnen indien nodig namens u contact opnemen met 911. Het is bedoeld als een soort vangnet voor niet-kritieke situaties waarin directe hulp misschien niet nodig is.

Image
Image

Sms'en naar 911 via de Uber-app is al een tijdje beschikbaar, maar was voorheen beperkt tot slechts een paar belangrijke gebieden. Volgens Uber kan nu ongeveer 60% van de VS de functie gebruiken, inclusief New York City en heel Californië. Het enige dat u hoeft te doen, is de optie selecteren en de app zal een tekst voorbereiden met uw bestemmingsinformatie, huidige locatie en details van het voertuig waarin u zich bevindt. Eenmaal verzonden, kunt u indien nodig doorgaan met het bijwerken van de 911-operator.

Al deze Safety Toolkit-updates zouden nu beschikbaar moeten zijn via de Uber-app. Inwoners van Milwaukee, WI, moeten zich ervan bewust zijn dat ADT 911 niet voor hen kan bellen vanwege lokale verordeningen, maar rechtstreeks contact opnemen met 911 via de app werkt nog steeds.

Aanbevolen: