CRW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CRW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CRW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de CRW-bestandsextensie is een Canon Raw CIFF Image-bestand. Deze bestanden zijn onbewerkte en ongecomprimeerde afbeeldingen die zijn gemaakt met een digitale camera van Canon. CRW-bestanden zijn op dezelfde manier gestructureerd als het TIFF-bestandsformaat.

Het CRW-formaat wordt niet meer gebruikt in nieuwere Canon-camera's omdat het is vervangen door het CR2-formaat. De laatste specificatie voor het formaat is Versie 1.0 Revisie 4, gedateerd eind 1997. U kunt er alles over lezen in de CIFF-specificatie op Image Data File [PDF].

Image
Image

De eerdere digitale camera's die het CRW-formaat ondersteunen, zijn Canon's EOS6D, EOSD30, EOSD60, EOS10D, EOS300D, Powershot Pro1, Powershots G1-G6 en Powershots S30-S70.

De Canon Raw CIFF Image-bestandsindeling is vergelijkbaar met andere onbewerkte afbeeldingsbestanden die zijn gemaakt door andere digitale camera's, zoals Sony's ARW, Nikon's NEF, Fuji's RAF en Olympus' ORF-bestandsindelingen.

Hoe een CRW-bestand te openen

U kunt gratis een CRW-bestand openen met IrfanView, XnView, Microsoft Windows Photos, Able RAWer, RawTherapee en Microsoft Windows Live Photo Gallery (met het Microsoft Camera Codec Pack geïnstalleerd).

De software die bij een Canon-camera wordt geleverd, moet ook afbeeldingen kunnen openen die zijn opgeslagen in het CRW-formaat.

Als uw CRW-bestand op dit moment niet wordt geopend in deze programma's, raden we u aan het door een van de onderstaande bestandsconversieprogramma's te laten lopen, zodat u de afbeelding kunt opslaan in een indeling die door de meeste afbeeldingsviewers wordt herkend.

Hoewel deze programma's niet gratis zijn, zou je ook een CRW-bestand moeten kunnen openen met Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Lightroom, ACD Systems Canvas, XARA Photo & Graphic Designer, AZImage en waarschijnlijk een aantal andere populaire foto's en afbeeldingen ook gereedschap.

Als geen van deze programma's uw bestand kan openen, zorg er dan voor dat u de bestandsextensie correct leest en dat het niet echt een bestand is met een gelijkaardige bestandsextensie zoals een ESW, CRX, ARW, of RWT.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het CRW-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma CRW-bestanden wilt laten openen, kunt u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie wijzigen in Windows.

Een CRW-bestand converteren

Er zijn veel verschillende gratis bestandsconversieprogramma's die populaire afbeeldingsformaten zoals PNG, JPG, GIF, enz. kunnen converteren, maar de snelste manier om CRW-bestanden te converteren is Zamzar, omdat het een online bestandsconverter is. Online converters betekenen dat u geen conversietool hoeft te downloaden, maar het nadeel is dat u uw bestand naar de website moet uploaden en vervolgens het geconverteerde bestand moet downloaden.

Zamzar converteert CRW-bestanden naar JPG, PNG, TIFF, PDF en verschillende andere afbeeldingsindelingen. Een andere online CRW-converter vergelijkbaar met Zamzar is CRW Viewer, maar ik heb het zelf niet geprobeerd om te zien dat het werkt.

Als u CRW naar DNG wilt converteren, kunt u dat doen met Adobe DNG Converter.

FAQ

    Wat is beter, Nikon of Canon?

    Nikon- en Canon-camera's zijn in wezen hetzelfde, dus het komt er gewoon op aan hoe je over de kleinere verschillen denkt. Je kunt ze het beste allebei in een winkel proberen en kijken welke je leuker vindt.

    Hoe verander je de sluitertijd op een Canon?

    Als u de sluitertijd op een Canon handmatig wilt aanpassen, draait u de knop naar Handmatige modus. Je ziet iets dat op een breuk lijkt op het scherm; dit is je sluitertijd. Gebruik de draaiknop voor de ontspanknop om de snelheid te wijzigen.

    Hoe kan ik mijn Canon als webcam gebruiken?

    Met Canon's EOS Webcam Utility-software kun je van je camera een hoogwaardige webcam maken. Het is compatibel met een breed scala aan streamingplatforms en vergadersoftware. Je hebt alleen een USB-kabel nodig om de camera op je computer aan te sluiten.

Aanbevolen: