Hoe een Mac te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe een Mac te updaten
Hoe een Mac te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Update Macs met macOS Mojave (10.14) of hoger door System Preferences > Software Update. te selecteren
  • Update Macs met macOS High Sierra (10.13) of eerder via de App Store.
  • Je kunt informatie over de nieuwste beveiligingsupdates vinden op de beveiligingsupdatepagina van Apple.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Mac-computer kunt updaten van reguliere beveiligingspatches naar belangrijke nieuwe macOS-versies en of u handmatig of automatisch bijwerkt.

Voordat je je Mac bijwerkt, is het een goed idee om een back-up te maken om ervoor te zorgen dat je geen gegevens verliest, vooral als je een nieuwe versie installeert. U kunt dit eenvoudig doen met de gratis back-uptool Time Machine van Apple en een externe harde schijf.

Een Mac bijwerken met macOS Mojave of hoger

Apple brengt regelmatig updates uit voor zijn Mac-besturingssysteem, macOS. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de installatie van deze updates uit te stellen of uit te stellen, is het essentieel om je Mac up-to-date te houden. De software-updates van Apple repareren vaak beveiligingsproblemen, algemene bugs en voegen soms zelfs nieuwe functies toe.

Sommige gebruikers van oudere Macs hebben problemen gemeld na het upgraden naar macOS Monterey en zeggen dat dit ernstige problemen kan veroorzaken voor iMac, Mac mini en MacBook Pro. Neem contact op met Apple om er zeker van te zijn dat uw apparaat kan upgraden naar macOS Monterey voordat u de update probeert.

Als je sinds 2018 een Mac hebt gekocht, heeft deze waarschijnlijk macOS Mojave (10.14), Catalina (10.15) of Big Sur (11). Hier leest u hoe u een update voor deze versies van macOS installeert.

Als je niet zeker weet welke versie van macOS je Mac gebruikt, open je het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en klik je op Over Deze MacEr wordt een venster geopend met informatie over het besturingssysteem van uw Mac, evenals andere essentiële specificaties. U kunt vanaf dit scherm ook een systeemsoftware-update starten!

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm om een vervolgkeuzemenu te openen.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Software-update.

    Image
    Image
  4. Klik op Nu bijwerken. Als u nog geen upgrade naar macOS Big Sur hebt uitgevoerd, klikt u in plaats daarvan op Upgrade Now.

    Image
    Image
  5. Als je wilt dat updates automatisch worden geïnstalleerd, vink dan het vakje aan naast Houd mijn Mac automatisch up-to-date.

    Image
    Image
  6. Klik op Advanced… om de automatische update-besturing weer te geven:

    • Controleren op updates: uw Mac controleert automatisch op updates wanneer deze beschikbaar zijn en geeft een melding weer in de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Download nieuwe updates indien beschikbaar: download automatisch systeemupdates.
    • MacOS-updates installeren: systeemsoftware-updates automatisch installeren.
    • Installeer app-updates uit de App Store: installeer automatisch updates voor alle apps die je bezit.
    • Installeer systeemgegevensbestanden en beveiligingsupdates: Software-updates zullen automatisch specifieke beveiligingsupdates en systeembestanden installeren die niet opnieuw hoeven te worden opgestart.
    Image
    Image

    Zelfs als automatische downloads en installaties zijn ingeschakeld, moet je mogelijk nog steeds je Mac opnieuw opstarten voordat bepaalde updates van kracht worden.

Een Mac bijwerken met macOS High Sierra en eerder

Helaas kunnen Macs met oudere versies van macOS geen updates downloaden met de bovenstaande methode. Hier leest u hoe u uw Mac kunt bijwerken als High Sierra (10.13), Sierra (10.12) of een eerder besturingssysteem wordt uitgevoerd.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  2. Selecteer App Store…

    Image
    Image
  3. Klik op Updates in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  4. Als er een macOS-update beschikbaar is, klikt u op Update. Op dit scherm kun je ook updates voor Mac-apps downloaden.

    Als uw Mac-computer in 2012 of later is uitgebracht, moet deze kunnen worden bijgewerkt naar ten minste macOS Catalina. U vindt een volledige lijst met Macs die macOS Catalina ondersteunen.

Hoe te upgraden naar een nieuwe versie van macOS

Apple brengt doorgaans eenmaal per jaar nieuwe versies van macOS uit. De meest recente versie, Big Sur, werd uitgebracht in november 2020 en omvatte een gebruikersinterfaceontwerp, een vernieuwde versie van Time Machine en ondersteuning voor Macs met op ARM gebaseerde processors.

Vanaf Mavericks (10.9) in 2013 is elke nieuwe versie van macOS gratis beschikbaar gesteld voor alle Mac-bezitters.

Hier leest u hoe u uw Mac kunt upgraden naar de nieuwste versie van macOS die deze ondersteunt.

  1. Lanceer de App Store.
  2. Typ “macOS” in de zoekbalk.

    Image
    Image
  3. Zoek de versie van macOS die je wilt downloaden en klik op VIEW.

    Image
    Image
  4. Klik op GET om te beginnen met downloaden. Mogelijk moet u uw Apple ID-wachtwoord invoeren of Touch ID gebruiken om te bevestigen.

    Image
    Image
  5. Zodra de download is voltooid, zou de installatie automatisch moeten beginnen. Dit kan enkele uren duren.

FAQ

    Hoe update je software op een Mac?

    Je kunt je software up-to-date houden op een Mac met behulp van de App Store. Open het Apple-menu om te zien of er updates beschikbaar zijn en selecteer vervolgens App Store als dat zo is. Zodra de App Store is geopend, selecteert u Updates.

    Hoe verwijder je programma's op een Mac?

    Selecteer het Finder-pictogram in het Dock en kies vervolgens Applicaties. Sleep vervolgens de software die u wilt verwijderen naar het Prullenbak pictogram. Of, als het in een map staat, controleer of het een verwijderprogramma heeft en voer het installatieprogramma uit.

    Hoe maak je ruimte vrij op een Mac?

    Verplaats documenten, foto's en andere bestanden naar iCloud om opslagruimte vrij te maken. Je kunt ook naar de Opslagbeheertool gaan en Opslag optimaliseren selecteren, waarmee automatisch Apple TV-films en -programma's die je hebt bekeken en oudere e-mailbijlagen worden verwijderd. Stel ten slotte uw Prullenbak in om de inhoud automatisch na 30 dagen te verwijderen om te voorkomen dat die ongewenste bestanden zich opstapelen.

Aanbevolen: