Google laat belangrijke apps vallen van Android 2.3 en lager

Google laat belangrijke apps vallen van Android 2.3 en lager
Google laat belangrijke apps vallen van Android 2.3 en lager
Anonim

Als je Android 2.3.7 of lager gebruikt, heb je vanaf 27 september geen toegang meer tot apps zoals Gmail, YouTube en Google Maps.

Google heeft aangekondigd dat, uit naam van de veiligheid, apparaten met het oudere besturingssysteem zich niet langer kunnen aanmelden bij sommige apps. Het adviseert dus dat, als uw apparaat Android 2.3.7 of ouder gebruikt, u moet updaten naar Android 3.0 of hoger als u daartoe in staat bent.

Image
Image

Op en na 27 september ontvangt u waarschijnlijk een gebruikersnaam/wachtwoordfout wanneer u probeert in te loggen of nieuwe accounts aan te maken voor sommige Google-apps. Google geeft ook aan dat je de foutmelding krijgt als je de fabrieksinstellingen terugzet en opnieuw probeert in te loggen, je wachtwoord wijzigt, een account aanmaakt of je account verwijdert en opnieuw toevoegt.

Het is onduidelijk of je de fout kunt vertragen door nooit uit te loggen, maar zelfs als dat mogelijk is, vereisen de meeste apps en services dat je je uiteindelijk weer aanmeldt.

Hoewel upgraden naar Android 3.0+ de eenvoudigste oplossing is, is het niet voor iedereen een optie.

Als u een nieuwer Android-besturingssysteem niet kunt of wilt downloaden, heeft Google een alternatief, namelijk "… u kunt proberen in te loggen op uw Google-account via de webbrowser van uw apparaat. U kunt nog steeds bepaalde Google-services gebruiken wanneer u bent aangemeld bij Google via de webbrowser van uw apparaat." De "u kunt proberen"-frasering laat het klinken alsof dit misschien niet voor elke service werkt.

Image
Image

Als u denkt dat uw apparaat door deze wijziging wordt beïnvloed, kunt u controleren welke versie van het Android-besturingssysteem u gebruikt om er zeker van te zijn.

Als Android 2.3.7 of ouder wordt uitgevoerd, heb je tot 27 september om te upgraden naar 3.0+ of een andere manier te bedenken om de inlogproblemen te omzeilen.

Aanbevolen: