Je kunt nu 'Hey Google' laten vallen voor sommige spraakopdrachten van de assistent

Je kunt nu 'Hey Google' laten vallen voor sommige spraakopdrachten van de assistent
Je kunt nu 'Hey Google' laten vallen voor sommige spraakopdrachten van de assistent
Anonim

De nieuwe functie voor snelle frases van Google Assistant begint te verschijnen op sommige telefoons met de Android 12-bèta, volgens XDA Developers. Dat betekent dat mensen binnenkort bepaalde spraakopdrachten kunnen gebruiken zonder eerst 'Hey, Google' te hoeven zeggen.

Zodra de functie is uitgerold, kan deze worden ingeschakeld in de instellingen van de Google Assistent. Op dit moment kunnen gebruikers oproepen beantwoorden en alarmen snoozen door commando's van één woord te zeggen, zoals 'Antwoorden', 'Stop', 'Weigeren' en 'Snooze'. Er zijn naar verluidt meer opdrachten onderweg voor zaken als timers, herinneringen, mediabediening en takenlijsten.

Image
Image

Er waren hints dat Google in april werkte aan het verwijderen van "Hey, Google" voor sommige spraakopdrachten. Destijds meldden veel gebruikers dat ze een mysterieuze pagina met 'stemsnelkoppelingen' in hun Google Assistent-instellingen hadden gevonden, wat leidde tot documenten voor een functie met de codenaam 'Guacamole'. De functie is sindsdien omgedoopt tot snelle frases.

Hoewel het elimineren van "Hey, Google" van spraakopdrachten efficiënter is, is er een nadeel. Wanneer de functie is ingeschakeld, waarschuwt Google dat oproepen per ongeluk kunnen worden verbonden vanwege valse positieven, aldus XDA Developers. Als jij of iemand in je omgeving 'beantwoorden' zegt terwijl de telefoon overgaat, bestaat de kans dat de Google Assistent de opdracht uitvoert, of je nu klaar bent voor de oproep of niet. Je bent gewaarschuwd.

Aanbevolen: