Hoe om te gaan met Samsung-camerafoutmeldingen

Inhoudsopgave:

Hoe om te gaan met Samsung-camerafoutmeldingen
Hoe om te gaan met Samsung-camerafoutmeldingen
Anonim

Het vinden van een foutmelding op het LCD-scherm van uw Samsung-camera is geen goed nieuws. Het kan leiden tot een paniekerig gevoel, maar als je een Samsung-camerafoutmelding ziet, weet je dat de camera je over het probleem vertelt. Los de foutmeldingen van de Samsung-camera op met de hier vermelde tips.

Image
Image

Foutbericht: kaartfout of kaart vergrendeld

De foutmelding Card Error of Card Locked op een Samsung-camera verwijst naar een probleem met de geheugenkaart, hoogstwaarschijnlijk een SD-geheugenkaart, in plaats van met de camera zelf. Controleer eerst de schrijfbeveiligingsschakelaar aan de zijkant van de SD-kaart. Schuif de schakelaar omhoog om de kaart te ontgrendelen.

Als je de foutmelding blijft krijgen, is de kaart mogelijk defect of kapot. Gebruik de geheugenkaart in een ander apparaat om te kijken of deze leesbaar is. Het is mogelijk om deze foutmelding te resetten door de camera uit en weer aan te zetten.

Bottom Line

Je ziet soms de foutmelding Controleer de lens bij Samsung DSLR-camera's als er vuil of stof op de metalen contacten en de bevestiging van de cameralens zit. Verwijder het vuil en sluit de lens opnieuw aan.

Foutmelding: DCF vol

De DCF Full-foutmelding bij een Samsung-camera treedt bijna altijd op bij gebruik van een geheugenkaart die is geformatteerd met een andere camera, en de structuur van de bestandsindeling is niet compatibel met uw Samsung-camera. Je moet de kaart formatteren met de Samsung camera. Download echter eerst alle foto's op de kaart naar uw computer.

Bottom Line

Ontkoppel de lens en sluit deze voorzichtig opnieuw aan wanneer u het Error 00-bericht op uw Samsung-camera ziet. De fout treedt op wanneer de lens niet correct is aangesloten.

Foutmelding: Fout 01 of Fout 02

Error 01 en Error 02 foutmeldingen verwijzen naar problemen met de batterij in een Samsung-camera. Verwijder de batterij, zorg ervoor dat de metalen aansluitingen schoon zijn en het batterijcompartiment vrij is van vuil, en plaats de batterij terug in de juiste richting.

Foutmelding: Bestandsfout

Als u foto's bekijkt die op de geheugenkaart van de camera zijn opgeslagen, ziet u mogelijk het bericht Bestandsfout, wat kan worden veroorzaakt door verschillende problemen met een afbeeldingsbestand. Hoogstwaarschijnlijk is het fotobestand dat u bekijkt beschadigd of met een andere camera gemaakt. Download het bestand naar uw computer en bekijk het vervolgens op het scherm.

Als je het niet kunt zien, is het bestand waarschijnlijk beschadigd. Anders moet de geheugenkaart mogelijk worden geformatteerd met de Samsung-camera. Houd er echter rekening mee dat bij het formatteren van de geheugenkaart alle foto's erop worden gewist.

Foutbericht: Geen bestand

Als uw Samsung-camera de foutmelding Geen bestand weergeeft, is de geheugenkaart mogelijk leeg. Als u denkt dat er foto's op uw geheugenkaart moeten staan, is de kaart mogelijk beschadigd en moet u de geheugenkaart mogelijk opnieuw formatteren.

Het is ook mogelijk dat de Samsung-camera foto's opslaat in het interne geheugen in plaats van op de geheugenkaart. Doorloop de menu's van de camera om erachter te komen hoe u uw foto's van het interne geheugen naar de geheugenkaart kunt verplaatsen.

LCD leeg, geen foutmelding

Als het LCD-scherm wit (leeg) is, wat betekent dat u geen foutmelding kunt zien, reset dan de camera. Verwijder de batterij en geheugenkaart gedurende minimaal 15 minuten. Zorg ervoor dat de metalen aansluitingen van de batterij schoon zijn en dat het batterijcompartiment vrij is van stof en vuil. Vervang alles en zet de camera aan. Als het LCD-scherm leeg blijft, moet de camera mogelijk worden gerepareerd.

Verschillende modellen Samsung-camera's kunnen een andere set foutmeldingen geven dan de hier getoonde. Als u foutmeldingen over Samsung-camera's ziet die hier niet worden vermeld, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de Samsung-camera voor een lijst met andere foutmeldingen die specifiek zijn voor uw cameramodel of gaat u naar het ondersteuningsgedeelte van de Samsung-website.

Aanbevolen: