Hoe om te gaan met Nikon Coolpix-lensfoutproblemen

Inhoudsopgave:

Hoe om te gaan met Nikon Coolpix-lensfoutproblemen
Hoe om te gaan met Nikon Coolpix-lensfoutproblemen
Anonim

Uw Nikon Coolpix point-and-shoot camera is meestal stabiel en betrouwbaar omdat hij verbluffende beelden levert. Soms geeft uw Nikon Coolpix of ander Nikon-cameramodel een foutmelding weer om aan te geven dat er iets mis is gegaan. Hier is een overzicht van veelvoorkomende Nikon Coolpix-foutmeldingen en hoe u deze kunt oplossen.

Je zult veel van deze fouten tegenkomen bij verschillende modellen Nikon-camera's.

Image
Image

Kan filmfoutbericht niet opnemen

De foutmelding Kan geen film opnemen betekent meestal dat uw Nikon-camera de gegevens niet snel genoeg naar de geheugenkaart kan doorgeven om deze op te nemen, dus er treedt een time-outfout op. Meestal is dit een probleem met de geheugenkaart. De kaart is mogelijk beschadigd of incompatibel met uw camera. Gebruik een geheugenkaart met een hogere schrijfsnelheid om het probleem op te lossen.

Bezoek Nikon voor een lijst met geheugenkaarten die u kunt gebruiken.

Bestand bevat geen afbeeldingsgegevens Foutbericht

Er zijn een paar redenen waarom u deze foutmelding kunt krijgen:

Incompatibele geheugenkaart

Als je een incompatibele geheugenkaart gebruikt, kan de camera problemen hebben met schrijven naar de kaart, waardoor corrupte beeldbestanden ontstaan. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien welke geheugenkaarten compatibel zijn met uw camera. In sommige gevallen kunt u foto's kwijtraken vanwege deze incompatibiliteit.

Rotatie wijzigen op de computer

Als u de foutmelding Bestand bevat geen afbeeldingsgegevens ontvangt nadat u enkele bestanden op uw computer hebt bekeken, kan het probleem zijn dat u afbeeldingen op de computer hebt gedraaid of bewerkt en ze vervolgens op uw camera hebt geprobeerd te bekijken. In deze gevallen bent u waarschijnlijk geen foto's kwijtgeraakt; je kunt ze gewoon niet op de camera bekijken.

De geheugenkaart delen

Sommige Nikon-gebruikers melden dat als ze hun geheugenkaart in een ander apparaat gebruiken en deze vervolgens in hun camera plaatsen, ze de foutmelding 'Bestand bevat geen beeldgegevens' krijgen. In deze gevallen lijkt het probleem op te lossen door een paar foto's terug te gaan.

Corruptie

U hebt mogelijk een beschadigde geheugenkaart of een beschadigd fotobestand. Als u geen back-up hebt, kunt u de beschadigde foto kwijtraken of, in het geval van een beschadigde geheugenkaart, alle foto's op de kaart.

Beeld kan niet worden opgeslagen Foutmelding

Er zitten een paar boosdoeners achter dit bericht.

Geheugenkaartproblemen

De geheugenkaart is opnieuw een verdachte foutmelding. In het geval van de Image Can not Be Saved-fout, is de geheugenkaart mogelijk defect of is deze mogelijk geformatteerd in een camera die niet compatibel is met uw Nikon-model. Formatteer in dit geval de geheugenkaart opnieuw, waardoor alle gegevens worden gewist, of gebruik een nieuwe geheugenkaart.

Bestandsnummeringssysteem

Het foutbericht 'Beeld kan niet worden opgeslagen' kan ook verwijzen naar een probleem met het bestandsnummeringssysteem van de camera. Kijk door het instellingenmenu van de camera om het sequentiële fotobestandsnummeringssysteem te resetten of uit te schakelen.

Je hebt geen kamer meer

Het kan ook zijn dat u de foutmelding Afbeelding kan niet worden opgeslagen krijgt als uw geheugenkaart geen ruimte meer heeft en er niet genoeg ruimte is om uw afbeelding op te slaan. Verwijder ongewenste afbeeldingen en sla uw afbeelding opnieuw op.

Lensfoutbericht

Het Lens Error-bericht komt vaak voor bij Nikon-camera's die gericht zijn en schieten. Het betekent dat een lensbehuizing niet goed kan openen of sluiten.

Obstructies

Bij een Lens Error-bericht kan er iets zijn dat de lens verhindert om te openen of te sluiten. Zorg ervoor dat er geen vreemde deeltjes of vuil op de lensbehuizing zitten die problemen kunnen veroorzaken. Zand is een veelvoorkomende boosdoener in het geval van een vastgelopen lensbehuizing. Zorg ervoor dat er geen duidelijke belemmering in de weg zit.

Batterij

Een andere oorzaak van het Lens Error-bericht is een bijna lege of lege camerabatterij. Zorg ervoor dat je een volledig opgeladen batterij hebt en kijk of dit het probleem oplost.

Als geen van deze problemen het probleem lijkt te zijn, laat uw camera dan nakijken door een door Nikon geautoriseerde servicefaciliteit. Wees altijd voorzichtig bij het kiezen van een camerareparatiecentrum.

Geen foutmelding op geheugenkaart

Er zijn een paar redenen waarom uw camera de geheugenkaart niet herkent en de foutmelding Geen geheugenkaart retourneert.

Kaartcompatibiliteit

Gebruik een geheugenkaart die compatibel is met uw Nikon-camera. Incompatibele geheugenkaarten kunnen allerlei problemen veroorzaken.

Volledige kaart

De geheugenkaart is mogelijk vol, dus download foto's naar uw computer om ruimte vrij te maken.

Storingen

Het geheugen werkt mogelijk niet goed of is geformatteerd met een andere camera. Als dit het geval is, formatteer dan de geheugenkaart opnieuw met deze camera. Als u een geheugenkaart formatteert, worden alle gegevens gewist.

Systeemfoutbericht

Hoewel het zien van de systeemfoutmelding zorgwekkend kan zijn, is het probleem niet ingewikkeld. Het systeemfoutbericht is een algemeen foutbericht dat door verschillende dingen kan worden veroorzaakt. Hier zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing om te proberen:

Batterij

De batterij kan een probleem veroorzaken. Haal de batterij en geheugenkaart minimaal 15 minuten uit de camera, zodat de camera zichzelf kan resetten. Kijk of dit het probleem oplost.

Firmware-updates

Als het resetten van de camera niet werkt, zorg er dan voor dat je de nieuwste firmware en stuurprogramma's voor je cameramodel hebt. Ga naar het Nikon Downloadcentrum en voer het model van uw camera in en download en installeer vervolgens alle updates die u vindt.

Defecte geheugenkaart

Een andere fout kan worden veroorzaakt door een defecte of verkeerd geformatteerde geheugenkaart. Vervang de kaart en kijk of de fout verdwijnt.

Geen foutmelding, maar camera werkt niet

Soms geeft een camera geen foutmelding weer als deze niet goed werkt. Reset in dit geval de camera door de batterij en geheugenkaart minimaal 10 minuten te verwijderen. Plaats deze items opnieuw en kijk of de camera weer werkt.

De foutberichten van verschillende Nikon-cameramodellen kunnen verschillen. Als je een foutmelding krijgt die hier niet wordt vermeld, raadpleeg dan de camerahandleiding voor hulp bij fouten die specifiek zijn voor jouw model.

Aanbevolen: