Wat is een CONTACT-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een CONTACT-bestand?
Wat is een CONTACT-bestand?
Anonim

Een bestand met de bestandsextensie CONTACT is een Windows Contact-bestand. Ze worden gebruikt in Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

CONTACT-bestanden zijn op XML gebaseerde bestanden die informatie over iemand opslaan, inclusief hun naam, foto, e-mailadressen, telefoonnummers, werk- en thuisadressen, familieleden en andere details.

Image
Image

Dit is de map waar de CONTACT-bestanden standaard worden opgeslagen:

C:\Users\[USERNAME]\Contacts\

Hoe een CONTACT-bestand te openen

De gemakkelijkste manier om een CONTACT-bestand te openen, is door erop te dubbelklikken of erop te dubbeltikken. Het programma dat deze bestanden opent, Windows Contacts, is ingebouwd in Windows, dus u hoeft geen extra software te installeren om CONTACT-bestanden te openen.

Windows Live Mail, dat wordt meegeleverd met Windows Essentials (een product van Microsoft dat nu niet meer leverbaar is), kan ook CONTACT-bestanden openen en gebruiken.

Aangezien. CONTACT-bestanden XML-tekstbestanden zijn, betekent dit dat u ze in een teksteditor zoals het Kladblok-programma in Windows kunt openen, of een externe editor zoals een uit onze lijst met beste gratis teksteditors. Als u dit echter doet, ziet u alleen de details van het CONTACT-bestand in tekstvorm, wat zeker niet zo gemakkelijk te lezen is als het gebruik van Windows Contacten.

Naast het gebruik van het hierboven genoemde pad, kunnen Windows-contactpersonen ook worden geopend vanuit het dialoogvenster Uitvoeren of een opdrachtpromptvenster met de opdracht wab.exe.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het CONTACT-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma CONTACT-bestanden opent, raadpleeg dan onze handleiding over hoe u die wijziging in Windows kunt aanbrengen.

Een CONTACT-bestand converteren

Als je een CONTACT-bestand in een bepaald programma of apparaat wilt gebruiken, moet je het CONTACT-bestand waarschijnlijk converteren naar CSV of VCF, dit zijn meer algemeen gebruikte bestandsindelingen.

Open hiervoor de bovengenoemde map Contacten. In deze map verschijnt een nieuw menu dat anders is dan het menu in de andere mappen in Windows. Selecteer Export om te kiezen naar welk formaat het CONTACT-bestand moet worden geconverteerd.

Image
Image

U zult de optie Export niet zien als uw CONTACT-bestand zich in een andere map bevindt, omdat deze specifieke locatie het speciale menu voor CONTACT-bestanden opent. Om dit op te lossen, verplaatst u het. CONTACT-bestand naar de map Contactpersonen.

Als je een CONTACT-bestand naar CSV converteert, krijg je de mogelijkheid om bepaalde velden uit te sluiten van export. U kunt bijvoorbeeld alleen de naam en het e-mailadres exporteren als u dat wilt, door de selectievakjes naast de velden voor het thuisadres, bedrijfsinformatie, functietitel, notities en meer uit te schakelen.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend nadat je de bovenstaande instructies hebt gevolgd, heb je misschien niet echt te maken met een CONTACT-bestand. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen, wat vrij eenvoudig is om te doen. Het probleem is dat zelfs als een bestand enkele van dezelfde bestandsextensies deelt, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat de formaten gerelateerd zijn.

CONTOUR is een voorbeeld van een vergelijkbare bestandsextensie. In plaats van iets te maken te hebben met contactgegevens, zijn deze bestanden verhaalscripts die worden geopend met Contour.

Een andere bestandsextensie, CONTROLS, is een instellingenbestand dat ook niets met contacten te maken heeft. Als je in plaats daarvan een van die bestanden hebt, kun je het openen met openBVE.

Het is echter onwaarschijnlijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Wat er waarschijnlijk gebeurt, is dat het programma dat u wilt gebruiken gewoon geen CONTACT-bestanden kan openen, in welk geval u het naar een populairder formaat moet converteren. Als je echter een ander bestand hebt, onderzoek dan de bestandsextensie om te zien welk programma je op je computer nodig hebt om het te openen.

FAQ

    Hoe open ik een VCF-contactbestand?

    U kunt de Windows People-app van Microsoft gebruiken om een VCF-contactbestand te openen. Als alternatief kunnen vCardOrganizer en VCF Viewer VCF-bestanden openen. Bekijk op een Mac VCF-bestanden met vCard Explorer of Address Book.

    Hoe open ik een. CONTACT-bestand op een Mac?

    Converteer eerst het CONTACT-bestand naar een CSV-bestand: Open de map Contacten, selecteer Export en kies vervolgens CSV Op uw Mac, open het CSV-bestand in een teksteditor, verwijder regeleinden en zorg ervoor dat alle adressen dezelfde velden hebben. Open de app Contacten van uw Mac en ga naar File > Import, selecteer uw bestand en klik vervolgens op Open

Aanbevolen: