Hoe een WhatsApp-contact te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een WhatsApp-contact te verwijderen
Hoe een WhatsApp-contact te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Chats > Compose, tik op het contact dat je wilt verwijderen en tik vervolgens op hun naam bovenaan het chatscherm.
  • Op iOS, tik op Bewerken > Verwijder contact. Tik op Android op drie stippen > Bekijken in adresboek > drie stippen > Verwijder.
  • Als je een contact verwijdert via WhatsApp, wordt het ook verwijderd uit de contactenlijst van je apparaat en vice versa.

Dit artikel legt uit hoe je contacten op WhatsApp kunt verwijderen. Contacten zullen nooit weten dat je ze hebt verwijderd, omdat er geen meldingen naar contacten worden verzonden wanneer ze worden verwijderd.

Hoe een WhatsApp-contact op iOS te verwijderen

Het proces voor het verwijderen van een WhatsApp-contact verschilt slechts een klein beetje tussen iOS en Android. De onderstaande stappen zijn voor de iOS-versie:

Als je een contact verwijdert via WhatsApp, wordt het ook verwijderd uit de contactenlijst van je apparaat, dus zorg ervoor dat je het contact van beide plaatsen wilt verwijderen voordat je doorgaat. Houd in gedachten dat het tegenovergestelde ook waar is.

  1. Open WhatsApp en tik op Chats.
  2. Tik in de rechterbovenhoek van het Chats-scherm op het chatcomponist icoon.

    Op iOS ziet de chatcomponist eruit als een potlood in een vierkant.

  3. Scroll door je contactenlijst of gebruik de zoekfunctie bovenaan om het contact te vinden dat je wilt verwijderen. Tik op het contact om een chatscherm te openen.
  4. Tik bovenaan het chatscherm op de naam van de contactpersoon om naar hun profiel te gaan.

    Image
    Image
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het profiel van de contactpersoon op Bewerken.
  6. Tik op Delete Contact om het contact uit zowel WhatsApp als de contacten van je apparaat te verwijderen.

    Image
    Image

    Als je een contact op iOS verwijdert, wordt de chatgeschiedenis die je met hem had niet verwijderd. U kunt uw chatgeschiedenis verwijderen van het tabblad Chats door naar links te vegen op een bepaalde chat en vervolgens op Meer > Chat verwijderen > te tikken Chat verwijderen.

Hoe een WhatsApp-contact op Android te verwijderen

De stappen voor het verwijderen van WhatsApp-contacten op Android lijken erg op elkaar:

  1. Open WhatsApp en tik op Chats.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek van het Chats-scherm op het chatcomponist pictogram om de lijst met contactpersonen weer te geven.

    Op Android ziet de chatcomponist eruit als een klein berichtpictogram in een cirkel.

  3. Scroll door je contactenlijst of gebruik de zoekfunctie om het contact te vinden dat je wilt verwijderen. Tik op de contact om een chatscherm te openen.

    Image
    Image
  4. Tik bovenaan het chatscherm op de naam van de contactpersoon om naar hun profiel te gaan.
  5. Tik in de rechterbovenhoek van het profiel van de contactpersoon op de drie verticale stippen.
  6. Tik op Bekijken in adresboek.

    Image
    Image
  7. Tik in het adresboek op de drie verticale stippen > Verwijderen.
  8. Tik Verwijder nogmaals om ze van WhatsApp en de contacten van je apparaat te verwijderen.

    Image
    Image

Als je contacten op WhatsApp verwijdert via het Android-platform, moet je je WhatsApp-contacten vernieuwen om de wijzigingen weer te geven. Tik op het chatcomponist pictogram > three vertical dots > Refresh De verwijderde contact(en) mogen niet langer verschijnen in uw contactenlijst.

FAQ

    Hoe verwijder ik berichten van WhatsApp?

    Om WhatsApp-berichten te verwijderen, gaat u naar het gespreksvenster en houdt u uw vinger op het bericht totdat het dialoogvenster met extra opties verschijnt, en tikt u vervolgens op Verwijderen > Prullenbak > Verwijderen voor iedereen U kunt meer dan één bericht selecteren als u ze allemaal tegelijk wilt verwijderen.

    Hoe verwijder ik mijn WhatsApp-account permanent?

    Om je WhatsApp-account in de app te verwijderen, tik je op menu met drie stippen > Instellingen > Account > Verwijder mijn account. Als alternatief kunt u uw WhatsApp-account tijdelijk deactiveren.

    Hoe blokkeer of deblokkeer ik een WhatsApp-contact?

    Om een WhatsApp-contact te blokkeren, tik je op het menu met drie stippen > Instellingen > Account> Privacy > Blocked > Nieuwe toevoegen Ga naar om de blokkering van een contact op te heffen Instellingen > Account > Privacy > Blocked en veeg naar links op het contact (iOS) of tik op en kies Deblokkeren (Android).

Aanbevolen: