Waarom digitale ID's misschien niet handig zijn nog

Inhoudsopgave:

Waarom digitale ID's misschien niet handig zijn nog
Waarom digitale ID's misschien niet handig zijn nog
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Uw iPhone verifieert uw ID wanneer deze wordt toegevoegd, net als een creditcard.
  • Je kunt je ID laten zien zonder ooit je iPhone af te geven.
  • Digitale ID maakt valse ID's onmogelijk.
Image
Image

Je ID in je telefoon hebben is misschien niet zo handig als je denkt.

iPhone-bezitters in Arizona en Georgia zullen de eersten zijn die hun ID's kunnen toevoegen aan de Wallet-app, en die in Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah zullen volgen. Het kan dan worden gebruikt in plaats van je fysieke ID, maar niet door je iPhone omhoog te houden en te laten zien.

Degene die je identiteitsbewijs controleert, moet een identiteitslezer gebruiken en je tikt met je iPhone op de machine, net zoals je doet wanneer je beta alt met Apple Pay. Het is een gelikte implementatie en - zoals we zullen zien - veilig. Maar voor u, de gebruiker, zijn er verschillende nadelen.

"Wat gebeurt er als je over staatsgrenzen reist en de staat waar je naartoe reist geen digitale ID's accepteert? Of wat als je wordt aangehouden door een agent die niet bekend is met de digitale ID toch en weigert het te accepteren?" advocaat Mark Pierce vertelde Lifewire via e-mail.

"Totdat digitale id's wijdverbreid worden gebruikt en geaccepteerd, is het het beste om uw fysieke id te allen tijde bij u te houden."

Digitale ID

Het voordeel van een digitale id voor de gebruiker is gemak. Het is één kaart minder om in je portemonnee mee te nemen, hoewel je die kaart nog lang moet dragen, voor momenten waarop je ID moet presenteren op plaatsen zonder een ID-lezer, bijvoorbeeld een duikbalk. Maar Digital ID verbetert ook uw privacy.

Image
Image

Voor instellingen is de aantrekkingskracht veel groter. Maar, zoals we zo zullen zien, wordt je ID geverifieerd wanneer je het aan je iPhone toevoegt, en het is daarom veel moeilijker om een vervalsing te presenteren.

Het kan even duren voordat we het doorhebben, maar digitale id's zullen waarschijnlijk de norm zijn voordat we het weten. Het is net als Apple Pay. Om te beginnen moest je je creditcard bij je hebben voor het geval dat. Nu kun je Apple Pay vrijwel overal gebruiken.

"Digitale ID is zeker de toekomst, maar er zal een steile leer- en adoptiecurve zijn totdat we wijdverbreid gebruik zien", zegt Pierce.

Vertrouwen en verifiëren

Apple's implementatie is slim. Wanneer u uw ID toevoegt aan de Wallet-app, scant u deze met de camera van de iPhone en presenteert u uw gezicht aan de selfiecamera. De telefoon neemt vervolgens contact op met de staat die de kaart heeft uitgegeven om deze te verifiëren. Het is duidelijk dat valse ID's niet werken, dus dit is al beter vanuit het oogpunt van de staat.

Voor iPhones met Touch ID wordt u gevraagd één vingerafdruk te kiezen om te gebruiken voor authenticatie. Dit voorkomt dat u iemand anders uw ID laat delen.

Wanneer u uw ID presenteert, tikt u met uw iPhone op de leesmachine. De telefoon geeft vervolgens de informatie weer die wordt gedeeld. U kunt dit nakijken, en als u akkoord gaat, authenticeert u met een vinger of met FaceID. Nogmaals, dit komt allemaal heel bekend voor bij Apple Pay-gebruikers.

Image
Image

Een interessante privacybonus is dat de iPhone beperkte informatie kan presenteren. Als u bijvoorbeeld sterke drank wilt kopen, hoeft de ID-machine in de winkel alleen uw leeftijd op te vragen. Uw naam en eventuele andere gegevens worden achtergehouden. In feite hoeft het niet eens uw leeftijd te delen. Je iPhone hoeft alleen maar te bevestigen dat je 21 jaar of ouder bent.

Privacytechnisch is de implementatie van Apple solide. U beheert te allen tijde de toegang tot uw ID, u hoeft uw iPhone nooit af te geven en de andere partij hoeft zelfs nooit naar het scherm van uw iPhone te kijken.

De enige nadelen zijn de adoptiesnelheid en of je digitale ID wilt gebruiken.

Opname

De grootste barrière zal zeker van korte duur zijn. Naarmate meer en meer staten en federale instanties digitale id's ondersteunen, worden ze gebruiksvriendelijker. Ondertussen kunt u problemen hebben die iets gevaarlijker zijn dan het niet kunnen gebruiken van Apple Pay bij dat afgelegen tankstation.

"Voor verkeersstops moet je de agent duidelijk uitleggen wat je doet, en je telefoon de hele tijd in het zicht houden, zodat ze kunnen zien dat je gewoon naar je Apple Wallet om je digitale ID te tonen", zegt Pierce.

En je moet ook nadenken over de batterijduur van je telefoon als je niet in je auto zit. "Het zou geen probleem moeten zijn dat je telefoon doodgaat terwijl je in de auto zit, aangezien je hem tijdens het rijden moet kunnen opladen", zegt Pierce.

Aanbevolen: