Zoeken naar bestanden in Windows 10

Inhoudsopgave:

Zoeken naar bestanden in Windows 10
Zoeken naar bestanden in Windows 10
Anonim

Dit artikel beschrijft de twee belangrijkste manieren om naar bestanden te zoeken op een Windows 10-computer, plus suggesties voor zoek-apps van derden en handige tips om beter naar bestanden te zoeken.

Gebruik de taakbalkzoekbalk voor een algemene zoekopdracht

De zoekbalk die zich permanent onder aan het scherm bevindt, is voor de meeste mensen de beste zoekmethode en is gemakkelijk te gebruiken. Volg deze route als je geen idee hebt waar je een bestand kunt vinden of als je een app of e-mail moet openen.

  1. Druk op de WIN-toets of selecteer de zoekbalk in de linkerbenedenhoek van de taakbalk, bij de Start-knop.
  2. Begin met het typen van de naam van het bestand, de app of een ander item dat u zoekt, maar druk nog niet op Enter.

    Image
    Image
  3. De resultaten verschijnen onmiddellijk. Let op de categorieën bovenaan; hier kun je de resultaten filteren op zaken als Documents, Email, Folders,Music, Photos , etc. In het More menu vind je de meeste hiervan.

    Image
    Image
  4. Selecteer het item dat u wilt openen. U kunt dit doen via aanraking, de muis of door het te markeren met de pijltoetsen omhoog en omlaag en op Enter te drukken.

    Weet je niet zeker of je dat wilt openen? Gebruik tijdens het bekijken van de resultaten de pijl naast een item om de details te zien, zoals de laatste wijzigingsdatum en de werkelijke locatie op uw computer.

Voer een bestandszoekopdracht uit in een specifieke map

Deze methode is een hypergerichte manier om Windows 10-mappen te doorzoeken. Het is handig als u al weet waar het bestand zich bevindt.

  1. Open de map waarin u wilt zoeken. Een manier om door uw verschillende mappen te bladeren, is door te zoeken naar File Explorer in de zoekbalk van de taakbalk. Als de map al geopend is, sla deze stap dan over.

    Image
    Image
  2. Selecteer de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster.

    Image
    Image
  3. Typ de zoekterm en druk op Enter.

    Image
    Image

Tips om sneller naar bestanden te zoeken

File Explorer heeft verborgen zoekopties die enorme hulp bieden als je niet zeker weet wat de bestandsnaam is of als je de resultaten moet verfijnen. Als u bijvoorbeeld honderden bestanden in de map Documenten heeft, kunt u de resultaten verkleinen door alleen te zoeken naar bestanden die vorige maand zijn gewijzigd.

Hier zijn enkele voorbeelden die laten zien hoe u de zoekresultaten kunt filteren:

  • datemodified:vorige maand
  • datecreated:2021
  • .mp4
  • size:>10 MB
  • soort:muziek

Je kunt deze zelfs combineren als dat nodig is, plus tekst toevoegen om ook op naam te zoeken:

  • datecreated:2020-j.webp" />
  • .pdf betalingsgrootte:<100KB

Vergelijkbaar met die zijn sorteeropties. Bovenaan een map, net boven de lijst met bestanden, staan koppen waarop u kunt klikken. Selecteer er een om de hele lijst op die criteria te sorteren. Denk aan een map vol met honderden muziekbestanden. U wilt de grootste vinden omdat deze te veel ruimte in beslag neemt. Je zou kunnen zoeken met "grootte" zoals hierboven, maar in deze situatie is het beter om Size te selecteren om de lijst met nummers op grootte te herschikken, waardoor het eenvoudig wordt om de grootste te visualiseren.

Er zijn veel andere manieren dan grootte om een lijst met bestanden te sorteren. Klik met de rechtermuisknop op een kolomkop om ze allemaal te openen.

Iets anders om te onthouden is om zo ver mogelijk in de mappenstructuur te gaan, zodat de computer niet meer doorkijkt dan nodig is. Als u bijvoorbeeld weet dat uw bestand zich ergens in de map Downloads bevindt, opent u de Downloads en begint u daar met zoeken. Het is niet nodig om de zoekbalk van de taakbalk te gebruiken en uw hele computer te doorzoeken als u weet waar deze zich bevindt. Als u dit doet, voorkomt u ook dat u bestanden in andere mappen met dezelfde naam vindt.

Externe zoekhulpmiddelen voor bestanden gebruiken

Een andere optie voor sneller zoeken naar bestanden in Windows 10 is het gebruik van een programma van derden. Er zijn veel gratis hulpprogramma's voor het zoeken naar bestanden die uitstekend werk leveren; Alles is een voorbeeld. Na de eerste paar minuten die alles kost om alles te catalogiseren, kunt u in slechts enkele seconden al uw harde schijven doorzoeken.

FAQ

    Waarom kan ik niet naar bestanden zoeken op Windows 10?

    Als Windows zoeken niet werkt, controleer dan je netwerkverbinding, schakel Cortana uit en weer in en start je apparaat opnieuw op. Als u nog steeds problemen ondervindt, controleert u of de zoekservice actief is. Mogelijk moet u de zoekindexeringsopties van Windows 10 opnieuw opbouwen.

    Hoe vind ik mijn gedeelde mappen in Windows 10?

    Open Verkenner, selecteer Netwerk en selecteer het apparaat met de gedeelde mappen waarin u wilt bladeren. U kunt uw gedeelde Windows-mappen ook bekijken in de opdrachtprompt met de opdracht net share.

    Hoe zoek ik naar dubbele bestanden in Windows 10?

    Je moet een tool downloaden die dubbele bestanden kan vinden en verwijderen, zoals Duplicate Cleaner. U kunt zoeken naar specifieke bestandstypen, zoals muziek of video's, en u kunt ook lege mappen verwijderen.

    Hoe zoek ik naar verborgen bestanden in Windows 10?

    Om verborgen bestanden weer te geven, ga naar Geavanceerde instellingen in het Configuratiescherm > Vormgeving en persoonlijke instellingen > Opties voor bestandsverkenner > Bekijken > Geavanceerde instellingen > Verborgen bestanden en mappen U kunt dan zoeken naar de bestanden zoals normaal.

Aanbevolen: