De beste gratis websites voor het zoeken naar mensen

Inhoudsopgave:

De beste gratis websites voor het zoeken naar mensen
De beste gratis websites voor het zoeken naar mensen
Anonim

Sommige vindersites voor mensen zijn 100 procent gratis te gebruiken. Je kunt ze gebruiken als zoekmachine voor het opzoeken van mensen om informatie op te graven over mensen die je kent, vreemden en zelfs jezelf.

Als je een gratis zoekopdracht naar mensen uitvoert, kun je allerlei soorten gegevens over de persoon vinden, van de volledige naam en lijst met familieleden tot telefoonnummers, e-mailadressen, online gebruikersnamen, werkgeschiedenis, vrienden en meer.

Elke onderstaande website is doorgelicht op kwaliteit en consistentie. Ze zijn allemaal volledig gratis voor op zijn minst enige vorm van basisinformatie over de persoon, omdat de gegevens die ze vinden in openbare registers staan.

Er zijn ook betaalde zoekmachines voor mensen, maar het enige echte voordeel is dat je alle informatie over de persoon op één plek krijgt. Als u niet wilt betalen om iemand te vinden, kunt u de onderstaande sites gebruiken, maar het kan zijn dat u er meerdere moet gebruiken om een totaalbeeld te krijgen van wie de persoon is.

Algemene tips voor het zoeken naar mensen om te overwegen

Weten hoe je een webzoekmachine zoals Google moet gebruiken, is een van de beste manieren om snel en gratis mensen te vinden. Als u zo'n tool gebruikt, wordt uw onderzoek op meerdere sites tegelijk uitgebreid en wordt de kans groter dat u iets nuttigs vindt.

Image
Image

Hier zijn enkele bronnen om te helpen:

  • Tips voor het gebruik van Google om mensen online te vinden: leer hoe u 's werelds krachtigste zoekmachine kunt gebruiken om iemand te vinden.
  • Webzoektrucs die iedereen zou moeten weten: algemene tips voor het zoeken op internet, die u nodig heeft bij het opzoeken van namen en locaties.
  • Lijst met beste zoekmachines: Google is niet de enige zoekmachine die mensen online kan vinden. Gebruik een andere als die resultaten niet helpen.

Gebruik een People Finder voor basisinformatie

De meeste gratis zoeksites voor mensen bieden een snelle toegang tot de gemakkelijkst toegankelijke informatie die ze kunnen vinden; dit kan mogelijk adressen, telefoonnummers, voor- en achternaam en e-mail zijn (afhankelijk van wat de persoon die u zoekt openbaar online heeft gedeeld).

Image
Image
  • True People Search: een van de beste en snelste zoekhulpmiddelen voor mensen die u gratis kunt gebruiken, met deze site kunt u mensen vinden op naam, nummer en adres, en bevat deze details plus e-mailadressen, bijbehorende namen, mogelijk familieleden en medewerkers, en meer.
  • PeepLookup: een verrassende hoeveelheid gegevens is hier te vinden, waaronder profielen op sociale media en familieleden. Zoek op naam, telefoon of e-mailadres.
  • Zabasearch: een andere manier om gratis naar mensen te zoeken op naam of telefoonnummer.
  • Stamboom nu: een gratis site gelanceerd in 2014 waarvoor geen registratie vereist is, het biedt gratis toegang tot volkstellingen, geboorteakten, overlijdensakten en informatie over levende mensen.
  • Uw familie: deze site is sinds 1996 online en stelt u in staat vermiste familieleden te vinden en genealogisch onderzoek te starten.
  • FamilySearch.org: een zeer uitgebreide site van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Hun database met familiegegevens is een van de grootste op internet.
  • Facebook: Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, Facebook is een geweldige manier om mensen online te vinden. Hiermee kun je mensen vinden die je kent of vroeger kende, vrienden van vrienden en volslagen vreemden.
  • PeekYou: Zoek iemands online aanwezigheid, vind mensen op gebruikersnaam of telefoonnummer en verifieer iemands leeftijd.

Vind mensen via telefoongidsen

Meestal kan het invoeren van een telefoonnummer in uw favoriete zoekmachine (inclusief netnummer) nauwkeurige resultaten opleveren, of het nu gaat om een zakelijk of particulier telefoonnummer.

Soms kan een telefoongids - een gespecialiseerde site die uitgebreide indexen van gepubliceerde telefoonnummers met bijbehorende informatie biedt - echter echt van pas komen.

Image
Image
  • Spy Dialer: Mobiele telefoons en vaste lijnen werken hier vaak om snel de naam van de eigenaar te onthullen.
  • FastPeopleSearch: voer een snelle mensenzoekactie uit op deze site, op naam, telefoon of fysiek adres. Het vindt die details en andere, zoals of de persoon getrouwd is, waar ze vroeger woonden, mobiele nummers, geboortedatum, e-mailadressen en meer.
  • DexKnows: zoeken naar zakelijke telefoonlijsten.
  • Hoewel het technisch gezien geen telefoongids is, kunt u Google ook gebruiken om telefoonnummers te vinden. Als u het nummer al kent, maar u wilt er informatie over, zoals van wie het is, kan Google ook worden gebruikt als hulpmiddel voor het opzoeken van omgekeerde nummers.

Overlijdens- en overlijdensinformatie

Het online vinden van een overlijdensadvertentie kan soms lastig zijn, omdat fysieke kranten overlijdensberichten afdrukken, en ze worden niet altijd geüpload naar internet. Met een beetje zoeken kunnen de volgende websites u echter mogelijk helpen op te sporen naar wie of wat u precies zoekt.

Image
Image
  • Ancestry.com: Begin hier met je basisonderzoek, maar weet dat deze site betaalde toegang vereist voor meer gedetailleerde informatie. Dit is een uitstekende plek om te beginnen, want het is een van de grootste familiehistorische databases op internet.
  • ObitCentral: Obituary Central is een database met overlijdensberichten voor het vinden van overlijdensberichten en het uitvoeren van zoekopdrachten op begraafplaatsen.
  • New York Times Doodsbrievenpagina: Doodsbrieven hier gaan terug tot de jaren 1800.

Bedrijfsinformatie

De meeste bedrijven bieden een verbazingwekkende hoeveelheid informatie online, maar het is alleen nuttig als u weet waar u moet zoeken. Allerlei gegevens zijn beschikbaar, van telefoonnummers en adressen tot biografieën van bestuursleden.

Image
Image
  • LinkedIn: LinkedIn is een online netwerk van miljoenen ervaren professionals van over de hele wereld, die tientallen industrieën vertegenwoordigen.
  • Inter800.com: ontdek wie een 800-nummer heeft met Internet 800 Directory.
  • Superpages: zoek naar Amerikaanse bedrijven in de online gele pagina's.
  • US Securities and Exchange: Vind hier veel goede informatie over individuele bedrijven, inclusief salarissen en informatie over aandelenbezit.

Gebruik meerdere bronnen

Zoals je hierboven hebt gelezen, wordt het ten zeerste aanbevolen om meer dan één site te gebruiken in je zoektocht naar mensen, omdat het onwaarschijnlijk is dat je alles vindt wat je zoekt na slechts een of twee zoekopdrachten.

Als iemand online een spoor heeft achtergelaten - of dat nu via openbare registers, sociale media, enz. is - kan ten minste één van de bronnen die in dit artikel worden genoemd, u helpen het op te sporen.

Hoewel internet een geweldige bron is, als de persoon die u zoekt op de een of andere manier niet online actief is geweest, volgt daaruit dat hun informatie mogelijk niet gemakkelijk wordt weergegeven in uw zoekopdracht. Helaas is er weinig tot geen oplossing waarmee u kunt vinden wie u zoekt als de persoon geen gegevens heeft achtergelaten over wie hij of zij is in het publieke domein.

Wat te onthouden bij het online zoeken naar mensen

Je denkt er misschien niet veel over na als je mensen online probeert te vinden, maar er zijn een aantal dingen die je moet onthouden tijdens je zoektocht:

  • Er is geen wondermiddel: Hoewel er zeker een grote verscheidenheid aan informatie op internet bestaat, is er geen enkele site die u alles zal bezorgen, en dat is ook niet het geval een simpele zoekopdracht zal het doen. Om iemand online te vinden, vooral iemand met wie je het contact hebt verloren of die niet veel sporen op het web achterlaat, vereist geduld, toewijding en doorzettingsvermogen om succesvol te zijn. Maar zelfs dan kan je tijd nutteloos blijken te zijn.
  • Openbare informatie is openbaar: Alle online gevonden informatie is inherent openbaar, simpelweg omdat het is gevonden in openbare databases, mappen, blogs, forums, prikborden, enz. Klein weetjes bij elkaar kunnen optellen tot een behoorlijk indrukwekkend geheel.
  • Als zij het kunnen vinden, kunt u het ook: Websites die beloven gedetailleerde achtergrondcontroles te leveren voor een "eenmalige vergoeding" zijn niet allemaal slecht, omdat ze dat meestal doen een uitstekende taak om alle openbare informatie samen te brengen op één samenhangende pagina die u kunt bekijken. U hoeft echter niet te betalen om mensen te vinden, omdat alles wat die diensten vinden ook beschikbaar is voor het publiek (u) als u bereid bent het werk handmatig te doen.

Als je je eigen informatie online hebt gevonden, weet dan dat je een verzoek kunt indienen om het te laten verwijderen, zodat anderen het niet ook kunnen opgraven.

Aanbevolen: