Tinder voegt functie voor achtergrondcontrole toe om misbruik te voorkomen

Tinder voegt functie voor achtergrondcontrole toe om misbruik te voorkomen
Tinder voegt functie voor achtergrondcontrole toe om misbruik te voorkomen
Anonim

Internetdating brengt zijn eigen risico's met zich mee, aangezien je in wezen een volslagen vreemde ontmoet, maar Tinder probeert dingen veiliger te maken.

De populaire dating-app heeft zojuist een functie voor achtergrondcontrole onthuld en verbeterde tools om misbruik te melden, zoals aangekondigd op een bedrijfsblogpost. Binnenkort kunnen gebruikers achtergrondcontroles uitvoeren in de app, die wordt beheerd door een non-profitorganisatie genaamd Garbo. Overigens werd het moederbedrijf van Tinder, Match Group, in maart 2021 bedrijfssponsor van Garbo.

Image
Image

Tinder heeft niet precies onthuld hoe de functie voor achtergrondcontrole zal werken of wanneer deze beschikbaar zal zijn, hoewel ze wel zeiden dat het alleen voor inwoners van de VS zal zijn.

Dat is niet de enige verandering in de dating-app. Tinder onthulde ook een reeks verbeterde tools waarmee leden misbruik kunnen melden. Deze tools komen nadat de app in maart 2020 samenwerkte met het Rape, Abuse & Incest National Network of RAINN.

“Onze leden vertrouwen ons een ongelooflijk gevoelig en kwetsbaar deel van hun leven toe, en we geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben om hen te ondersteunen bij elk onderdeel van deze reis, ook wanneer ze slechte ervaringen hebben binnen en buiten de app, zei Tracey Breeden, VP of Safety and Social Advocacy voor Tinder.

Bovendien zullen medewerkers interne training krijgen over hoe ze iemand in de app die te maken heeft met intimidatie of misbruik het beste kunnen helpen.

Correctie 28-1-2022: Een verklaring in paragraaf 2 gecorrigeerd om aan te geven dat Tinder een bedrijfssponsor van Garbo is.

Aanbevolen: