Wat is een Roku Smart TV?

Inhoudsopgave:

Wat is een Roku Smart TV?
Wat is een Roku Smart TV?
Anonim

Een Roku smart-tv is een combinatie van zowel een smart-tv als een Roku-streamingapparaat (ook bekend als een externe mediastreamer.)

Deze combinatie combineert traditionele tv-functies met een besturingssysteem/platform. Hiermee kunnen kijkers internet- en netwerkgebaseerde media-inhoud rechtstreeks vanaf hun televisie openen, beheren en bekijken zonder extra apparaten.

Bottom Line

Een Roku-streamingstick is een apart, draagbaar apparaat dat draadloos communiceert met een televisie om je te verbinden met entertainment vanaf internet. Een Roku-tv bevat in plaats daarvan alles op de televisie.

Hoe werkt een Roku Smart TV?

Roku geeft zijn streamingplatform een licentie voor gebruik in smart-tv's. Dit betekent dat Roku geen eigen tv's maakt, maar dat fabrikanten Roku-functies in hun tv's kunnen opnemen.

Het is niet nodig om een extra streamingapparaat te kopen, omdat de functies van een Roku-streamingstick of -box al in de tv zitten (via software). Wanneer het tijd is om een televisieprogramma of film te streamen, zetten gebruikers gewoon de tv aan en gebruiken ze de bedieningselementen om de streaming-apps naar behoefte te downloaden, in te stellen en te gebruiken.

TV-merken die Roku-tv's maken, zijn onder meer Element, Hisense, Hitachi,Insignia, JVC, Philips, RCA, Sharp , en TCL en Alle Roku-tv's zijn led-/lcd-tv's. Schermformaten variëren van 24 tot 75 inch. Afhankelijk van het merk/model zal een set een 720p-, 1080p- of 4K-beeldschermresolutie hebben. Sommige Roku-tv's zijn compatibel met een of meer HDR-indelingen.

Image
Image

Bottom Line

Roku-tv's bieden toegang tot bekende diensten zoals Netflix, Vudu, Amazon, Hulu en YouTube, evenals meer dan 5.000 andere officiële en niet-officiële diensten (aangeduid als kanalen), afhankelijk van de locatie. Ze bieden ook toegang tot extra apparaten die erop kunnen worden aangesloten en tot over-the-air tv-uitzendingen wanneer een antenne is aangesloten.

Wat u kunt aansluiten op een Roku-tv

Net zoals bij elke tv (slim of niet), kun je andere apparaten aansluiten op een Roku-tv.

  • Er is een antenne-aansluiting voorzien voor de ontvangst van over-the-air tv-uitzendingen.
  • HDMI-ingangen zijn voorzien voor het aansluiten van dvd/Blu-ray/Ultra HD Blu-ray-spelers, kabel-/satellietdecodes, gameconsoles en meer.
  • Naar goeddunken van de fabrikant kunnen gedeelde composiet-/componentvideo-aansluitingen worden geleverd waarmee u oudere apparaten kunt aansluiten, zoals videorecorders of dvd-spelers die geen HDMI-uitgangen hebben.
  • HDMI-ARC en HDMI-CEC zijn ook inbegrepen. HDMI-ARC vereenvoudigt de aansluiting van de tv met veel thuisbioscoopontvangers en sommige soundbars, terwijl HDMI-CEC beperkte controle biedt over extern aangesloten apparaten, zoals Blu-ray/Ultra HD Blu-ray en kabel-/satellietboxen met behulp van de Roku TV-afstandsbediening.
Image
Image

Roku-tv's hebben een bescheiden luidsprekersysteem. Je kunt hem echter wel aansluiten op een externe soundbar of audiosysteem met behulp van HDM-ARC, analoge en/of digitale optische audio-uitgangen als die opties aanwezig zijn.

Roku biedt ook optionele externe draadloze luidsprekers die exclusief werken met Roku-tv's.

Roku-tv's ondersteunen ook schermspiegeling/casting via smartphones en het afspelen van mediabestanden via plug-in USB-drives.

Hoe je een Roku TV bedient

Een Roku TV kan worden bediend via de meegeleverde afstandsbediening of de Roku Mobile App.

Roku TV-afstandsbedieningen zien eruit en werken als degene die worden gebruikt voor het streamen van sticks en boxen, maar het belangrijkste verschil is dat ze volumeregeling bevatten en de tv aan en uit kunnen zetten.

De Roku mobiele app bevat functies zoals spraakbesturing, privé luisteren en meer. Ook bedien je een Roku TV met Google Assistant via je smartphone of Google Home direct of indirect in combinatie met de Quick Remote App.

Roku-tv's bieden controle en beheer van zowel streaming- als traditionele tv-functies, zoals invoer- en kanaalselectie, beeld- en geluidsinstellingen.

Beeldinstellingen kunnen afzonderlijk op elke ingang worden toegepast.

Image
Image

Extra gemaksfuncties voor Roku TV

Roku-tv's hebben ingebouwde wifi voor een gemakkelijke verbinding met je thuisnetwerk en internet. Sommige Roku-tv's (meestal 4K-modellen) bieden zowel Wi-Fi- als Ethernet-connectiviteit.

Als er een antenne is aangesloten en u selecteert het Antenne TV-pictogram op het startscherm van de Roku TV, wordt u gevraagd naar beschikbare kanalen te zoeken.

Image
Image

Met een Smart Guide op het scherm kun je door antennekanalen navigeren. De Roku TV zal ook laten zien of het programma beschikbaar is via streaming (Meer manieren om te kijken functie via het -pictogram naast de programmalijst).

Als je de zoekfunctie van Roku TV gebruikt, kun je naast het vinden van streamingkanalen en inhoud in sommige gevallen ook tv-programma's vinden die beschikbaar zijn via je antenne.

Image
Image

U kunt een USB-flashstation van 16 GB of groter (versie 2.0 aanbevolen) aansluiten op een Roku-tv en de functie Live TV Pause gebruiken voor maximaal 90 minuten video. Terwijl Live TV is gepauzeerd, wordt het programma opgenomen op de flashdrive. Als je op play drukt, wordt het gedeelte van het programma dat je hebt gemist, afgespeeld.

Live TV Pauze werkt alleen voor live-tv die via een antenne wordt ontvangen, het kan niet worden gebruikt om opgenomen programma's op te slaan of om opnamen over te zetten naar een ander apparaat. Als u van kanaal verandert of Antenna TV afsluit, wordt elke gepauzeerde video die op de USB-drive is opgeslagen, gewist.

Image
Image

FAQ

    Hoe voeg ik apps toe aan mijn Roku TV?

    Scroll in het startscherm naar links om het zijmenu te openen, selecteer Zoeken en zoek de gewenste app. Apps kunnen gratis worden gedownload, maar je moet mogelijk een account aanmaken om bepaalde streamingdiensten te gebruiken.

    Hoe cast ik naar mijn Roku vanaf een ander apparaat?

    Open de app die je wilt streamen (Netflix, Hulu, etc.) op je apparaat, tik op het Cast pictogram en selecteer je Roku TV of stick. Het is ook mogelijk om het scherm van je apparaat te spiegelen op je Roku TV.

    Kan ik mijn Roku TV jailbreaken?

    Er is geen manier om een Roku te jailbreaken, maar er zijn oplossingen waarmee je inhoud van buiten de Roku Channel Store kunt streamen. Gebruik bijvoorbeeld uw telefoon of pc om streaming-inhoud op uw Roku te spiegelen.

    Kan ik het Roku-kanaal bekijken zonder een Roku-apparaat?

    Ja. Het Roku-kanaal is een streamingdienst zoals Hulu of Netflix, en je kunt de app downloaden op de meeste smart-tv's en streaming-sticks. Je kunt ook films en tv-programma's streamen op de website van The Roku Channel en je kunt het Roku-kanaal bekijken op Android- en iOS-apparaten met behulp van de mobiele app.

    Hoe reset je een Roku TV?

    Ga naar Instellingen > Systeem > Power > Systeem opnieuw opstarten > Herstart om het systeem opnieuw op te starten. Om een fabrieksreset uit te voeren, gaat u naar Instellingen > Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen > Factory reset > Factory reset everything U kunt ook een fabrieksreset uitvoeren met de fysieke resetknop op de achterkant van uw tv.

    Hoe zet je een Roku TV aan zonder de afstandsbediening?

    Je kunt op de fysieke aan/uit-knop op de tv drukken. Het bevindt zich meestal aan de voorkant bij het logo of aan de achterkant van de tv. Of je kunt de Roku-app op je telefoon of tablet als afstandsbediening gebruiken.

Aanbevolen: