Wat is een Smart Lock en waarom zou je er een willen?

Inhoudsopgave:

Wat is een Smart Lock en waarom zou je er een willen?
Wat is een Smart Lock en waarom zou je er een willen?
Anonim

Een slim slot is een wifi- of Bluetooth-enabled smart home-apparaat waarmee gebruikers hun huissleutels kunnen achterlaten en deuren kunnen vergrendelen en ontgrendelen met een tik van een vinger of een eenvoudige spraakopdracht. Slimme sloten bieden zelfs toegang op afstand, zodat u een deur kunt ontgrendelen om een gast binnen te laten terwijl u aan het werk bent.

Slimme sloten zijn een relatief nieuwe en evoluerende technologie. Sommige vertrouwen op het scannen van vingerafdrukken, terwijl andere gebruikmaken van ondersteuning voor digitale assistenten en mobiele apps. Evalueer de kenmerken en functionaliteit van een slim slot en kies de beste voor uw behoeften.

Image
Image

Wat kan een Smart Lock doen?

Slimme sloten hebben een nieuwe thuisbeveiligingservaring gecreëerd met aanpassingsfuncties en functionaliteit die zijn ontworpen om u controle te geven over wat er met uw huis gebeurt. Ze gaan veel verder dan de mogelijkheden van gewone sloten.

Veel worden geleverd met zowel Bluetooth- als Wi-Fi-connectiviteit, wat de mogelijkheid om externe functies te gebruiken vergroot. Als een slim slot alleen Bluetooth-connectiviteit had, zou je verbindingsproblemen hebben als je voordeur te ver van je slimme thuishub verwijderd was.

Hier zijn enkele belangrijke slimme vergrendelingsfuncties om naar te zoeken:

Afstandsbediening aanbieden via een app

De meeste slimme huissloten hebben iOS- en Android-apps waarmee u het slot op afstand kunt bedienen vanaf uw mobiele apparaat, het komen en gaan kunt volgen en u kunt waarschuwen voor elke activiteit.

Verbind met wifi voor re altime monitoring

Wi-Fi-connectiviteit stelt u in staat om in- en uitloglogboeken in re altime te bekijken, zodat u altijd weet wie uw huis is binnengekomen en verlaten, en wanneer. Dit is een belangrijke functie voor ouders die er zeker van willen zijn dat hun kinderen veilig thuiskomen van school.

Verbinden via Bluetooth

Bluetooth-connectiviteit helpt uw slimme slot u te herkennen door verbinding te maken met uw smartphone en uw deur te ontgrendelen wanneer u nadert.

Gebruik meerdere keyless entry-opties

Meerdere opties voor sleutelloze toegang, zoals ontgrendeling op afstand met uw smartphone, ontgrendeling op afstand met uw smartphone, aangepaste codenummers voor iedereen die uw huis moet betreden, spraakopdrachten en aanraak- of vingerafdrukherkenning.

Maak permanente of tijdelijke toegangscodes

Met veel slimme sloten kunt u permanente of tijdelijke toegangscodes maken voor bezoekende gasten, schoonmaakdiensten, hondenuitlaters, reparatiediensten en elk individueel lid van uw gezin.

Beperkingen instellen voor toegang

Stel toegangsbeperkingen in voor elke toegangscode. Beperkingen kunnen dagen van de week en specifieke uren omvatten om ervoor te zorgen dat codehouders alleen toegang hebben tot uw huis tijdens goedgekeurde tijden.

Automatische vergrendelingsinstellingen toestaan

Met de automatische vergrendelingsopties kun je je slimme slot zo instellen dat de deur automatisch wordt vergrendeld als deze een bepaalde tijd niet is ontgrendeld.

Automatische vergrendeling activeren wanneer buiten een aangewezen perimeter

Perimeter automatisch vergrendelen kan uw deur automatisch vergrendelen als de locatie van uw smartphone buiten een aangewezen perimeter van uw huis wordt gedetecteerd. (Dit wordt ook wel geofencing genoemd.)

Stuur waarschuwingen naar uw smartphone

Ontvang meldingen op je smartphone als iemand probeert in te breken of met het slimme slot knoeit. Je kunt je slot ook zo instellen dat de politie of een huisbeveiligingsdienst automatisch op de hoogte wordt gesteld als dit gebeurt.

Integreer met uw verbonden Smart Home

Integreer met je verbonden smart home om andere smart home-apparaten te activeren wanneer je deur ontgrendeld is. Stel bijvoorbeeld uw slimme lampen in om aan te gaan wanneer de deur wordt ontgrendeld.

Synchroniseer je slimme slot met je videodeurbel

Synchroniseer je slimme slot met je videodeurbel en eventuele binnencamera's voor extra beveiliging. Bekijk of neem iedereen op die toegang heeft tot uw huis (of probeert).

Functies variëren afhankelijk van merk en model. Onze lijst bevat functies van verschillende topfabrikanten van slimme sloten.

Algemene zorgen over slimme sloten

Als het gaat om de beveiliging van je huis en gezin, is het normaal dat je je zorgen maakt over de overstap naar een slim slot. Hier zijn enkele veelvoorkomende zorgen die veel mensen hebben over slimme sloten:

Kan een hacker de wifi-verbinding van het slimme slot gebruiken om toegang te krijgen tot mijn huis?

Beveilig uw verbonden smarthome-apparaten tegen hackers en elektronische manipulatie door uw wifi-systeem in te stellen met behulp van best practices op het gebied van beveiliging. Vereist bijvoorbeeld een wachtwoord om verbinding te maken met uw wifi-netwerk en gebruik altijd complexe wachtwoorden. Aangezien uw smart lock en al uw verbonden smarthome-apparaten toegang hebben tot internet via dezelfde wifi-installatie als uw computers, smartphones, tablets en tv-streamingservices, is een veilige wifi-installatie van cruciaal belang.

Hoeveel kosten slimme sloten?

Afhankelijk van het merk, model en functies, kan een Wi-Fi-enabled smart lock overal tussen $ 100 en $ 300 kosten.

Als mijn internetverbinding of elektriciteit uitv alt, hoe kom ik dan in mijn huis?

Veel slimme vergrendelingsmodellen worden ook geleverd met een traditionele sleutelpoort, zodat u deze indien nodig als standaardslot kunt gebruiken. Bovendien werkt Bluetooth-connectiviteit nog steeds met uw smartphone wanneer u binnen bereik bent voor de telefoon en het slot om verbinding te maken. Fabrikanten van slimme sloten zijn zich bewust van dit soort problemen en velen hebben hun eigen oplossingen voor deze situaties.

FAQ

    Kan ik zelf slimme deursloten installeren?

    Het installeren van slimme deursloten is een slimme doe-het-zelf-upgrade. Hoewel de installatie per merk kan verschillen, verwijdert u het oude slot en installeert u het nieuwe slot, het slot en het binnenpaneel. Stel ten slotte het apparaat in met de vereiste app en u bent klaar.

    Hoe veilig zijn slimme deursloten?

    Met een slim slot kun je unieke codes aan anderen verstrekken, die je op elk moment kunt wijzigen in plaats van ze een reservesleutel te geven. Slimme deursloten werken ook met uw beveiligingssysteem en geven meldingen wanneer iemand binnenkomt of u kunt deze op afstand vergrendelen. Hoewel er enkele gevaren zijn van slimme sloten, zoals de mogelijkheid om te hacken, zijn ze minimaal.

Aanbevolen: