Wat is een autoradiocode?

Inhoudsopgave:

Wat is een autoradiocode?
Wat is een autoradiocode?
Anonim

Een autoradiocode is een korte reeks cijfers die is gekoppeld aan een beveiligingsfunctie die in sommige hoofdunits wordt aangetroffen. Het doel is om diefstal te voorkomen door een gestolen head-unit onbruikbaar te maken wanneer deze is losgekoppeld van de batterij. Deze functie treedt echter ook in werking als uw batterij leeg raakt. In beide gevallen moet u de code invoeren om de head-unit weer te laten werken. De typische radio zal "CODE" knipperen om dit aan te geven.

Bottom Line

Er zijn een paar manieren om een autoradiocode te vinden, maar dit zijn de belangrijkste, in afnemende volgorde van complexiteit en kosten.

Kijk in de gebruikershandleiding

In sommige gevallen vindt u de autoradiocode in de gebruikershandleiding. Dit is er geen bijzonder veilige plek voor, aangezien de meeste mensen hun handleidingen in hun voertuigen bewaren, maar sommige handleidingen hebben er wel een ruimte voor. Als u uw auto tweedehands hebt gekocht, heeft de vorige eigenaar hem daar mogelijk ingevoerd.

Image
Image

Controleer de websites van fabrikanten

Controleer de sites van uw autofabrikant en de fabrikant van de stereo. Bedrijven houden soms online databases bij van autoradiocodes. Als u informatie invoert, zoals uw voertuigidentificatienummer (VIN) of het serienummer van de radio, wordt mogelijk de code geretourneerd die u zoekt.

Naast OEM-databases bieden een handvol gratis databases codes voor verschillende soorten radio's.

Image
Image

Bottom Line

Ongeacht bij welke dealer je je auto hebt gekocht, iemand zou je moeten kunnen helpen. Houd het merk, model, jaar en VIN van uw voertuig bij de hand, naast de serie- en onderdeelnummers van de radio.

Betalen voor een dienst

Als geen van deze opties werkt, moet je betalen voor een lokale of online service die toegang heeft tot een database met autoradiocodes. Meestal hebben ze het merk en model van uw voertuig, het merk en model van de radio en de onderdeel- en serienummers van de radio nodig.

Zodra u uw code hebt gevonden, noteert u deze en bewaart u deze op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plaats.

De code invoeren

De procedure voor het invoeren van de autoradiocode is specifiek voor het merk en model van de stereo. Gebruik in de meeste gevallen de volume- of tunerknoppen of -knoppen om nummers te selecteren en klik vervolgens op de knop of druk op een andere knop om verder te gaan.

Bij sommige nieuwere auto's en geluidssystemen moet je op een combinatie van knoppen drukken in plaats van een code in te voeren.

Wees voorzichtig met het invoeren van codes; te veel pogingen kunnen u buitensluiten. Vervolgens moet u een resetprocedure voltooien. In sommige gevallen moet u de accu weer loskoppelen en een tijdje losgekoppeld laten. In andere gevallen moet u het contact aanzetten (maar niet de motor starten), de radio aanzetten en enige tijd wachten. De procedure varieert, dus raadpleeg de gebruikershandleiding van uw voertuig.

Battery Memory Keeper-apparaten

Memory keeper (of keep alive)-apparaten voorkomen dat de radio een code vereist nadat de batterij is losgekoppeld. Deze apparaten worden meestal aangesloten op de sigarettenaansteker en leveren beperkte stroom aan het elektrische systeem terwijl de batterij is losgekoppeld.

Hoewel deze apparaten doorgaans prima werken, vormen ze een gevaar voor het elektrische systeem. Als u bijvoorbeeld een van deze apparaten aansluit bij het vervangen van een batterij, veroorzaakt de positieve batterijkabel die contact maakt met een aarde (bijvoorbeeld de negatieve batterijkabel, het frame of de motor) kortsluiting. Er kunnen aanvullende voorzorgsmaatregelen zijn om rekening mee te houden, dus lees de handleiding aandachtig door.

Aanbevolen: