Tips om een RSS-feed op een website te vinden

Inhoudsopgave:

Tips om een RSS-feed op een website te vinden
Tips om een RSS-feed op een website te vinden
Anonim

De meeste RSS-lezers raden RSS-feeds aan of laten je ernaar zoeken. Maar soms moet u er handmatig een zoeken als de site waarop u zich wilt abonneren niet wordt weergegeven als een keuze in uw favoriete RSS-lezer-app.

Hier zijn verschillende manieren om u te helpen de RSS-feed van een website te vinden, zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste inhoud.

Zoek naar het RSS-pictogram

De gemakkelijkste manier om een RSS-feed te vinden, is door ergens op de website naar het RSS-pictogram te zoeken. Als een site er een heeft, zullen ze niet verlegen zijn om het te laten zien omdat ze willen dat je je abonneert.

Je kunt het RSS-feedpictogram meestal bovenaan of onderaan de site vinden. Het bevindt zich vaak in de buurt van een zoekbalk, aanmeldingsformulier voor e-mailnieuwsbrieven of pictogrammen voor sociale media.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, zijn niet alle RSS-links oranje zoals het standaard RSS-pictogram. Ze hoeven ook niet per se dit symbool te bevatten. Mogelijk vindt u de RSS-feed via een link met de tekst 'Abonneer u op updates' of een heel ander symbool of bericht.

Afhankelijk van de website kunnen er verschillende RSS-feeds zijn waarop u zich kunt abonneren. Om die links te vinden, moet u mogelijk een zoekopdracht uitvoeren of het specifieke gedeelte van de site vinden waarop u wilt worden bijgewerkt. Als er een RSS-feed is voor dat specifieke type inhoud, verschijnt het pictogram samen met de resultaten.

Bewerk de URL

Veel websites bieden hun RSS-feed op een pagina met de naam feed of rss. Om dit te proberen, gaat u naar de startpagina van de website (wis alles behalve de domeinnaam) en typt u /feed of /rss.

Hier is een voorbeeld:

https://www.lifehack.org/feed

Image
Image

Afhankelijk van de website waarop u zich bevindt en de browser die u gebruikt, kan wat u vervolgens ziet een normaal ogende webpagina zijn met een Subscribe-knop of een XML -opgemaakte pagina met een heleboel tekst en symbolen.

Bekijk de paginabron

Een andere manier om de RSS-feed te vinden, is door "achter" de pagina te kijken. U kunt dit doen door de bron te bekijken, dit zijn de onbewerkte gegevens die uw webbrowser verta alt naar een zichtbare pagina.

De meeste webbrowsers laten je snel de paginabron openen met de Ctrl+U of Command+U sneltoets. Zodra u de broncode ziet, doorzoekt u deze (met Ctrl+F of Command+F) naar RSS Je kunt de directe link naar de feed vaak ergens rond die regel vinden.

Image
Image

Gebruik een RSS-feedzoeker

Er zijn speciale tools die u in uw webbrowser kunt installeren om de RSS-feed(s) van een site te vinden. Deze add-ons zijn supergemakkelijk te installeren en werken meestal heel goed.

Als je Chrome gebruikt, kun je Get RSS Feed URL of RSS Subscription Extension (van Google) proberen. Firefox-gebruikers hebben vergelijkbare opties, zoals Awesome RSS en Feedbro.

Image
Image

Kan de RSS-feed van de site nog steeds niet vinden?

Sommige websites gebruiken gewoon geen RSS-feeds. Maar dat betekent niet dat je pech hebt. Er zijn tools die je kunt gebruiken om RSS-feeds te genereren van websites die ze niet gebruiken, maar ze werken niet altijd even goed.

Enkele voorbeelden van RSS-generatoren waarmee u een feed kunt maken van bijna elke website, zijn FetchRSS, Feed Creator, PolitePol, Feed43 en Feedity.

Wat te doen na het vinden van de RSS-feed

Nadat je de RSS-feed hebt gevonden waarop je je wilt abonneren, moet je een specifiek programma gebruiken dat de gegevens van de feed kan lezen en je kan updaten wanneer de feed verandert.

Kopieer eerst de URL van de RSS-feed door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie copy te kiezen. Met het adres gekopieerd, kunt u het in elke tool plakken die u wilt gebruiken om het nieuws aan u te bezorgen. Er zijn online RSS-readers, feedreaders voor Windows en door Mac ondersteunde RSS-readers beschikbaar, plus RSS-aggregatortools om meerdere feeds samen te voegen.

Leer hoe u een OPML-bestand opent als de gevonden RSS-feed in dat formaat is.

Aanbevolen: