Een afspeellijst maken met Winamp

Inhoudsopgave:

Een afspeellijst maken met Winamp
Een afspeellijst maken met Winamp
Anonim

Wat te weten

  • Als u een afspeellijst in Winamp wilt maken, selecteert u het tabblad Mediabibliotheek, klikt u met de rechtermuisknop op Playlists en kiest u Nieuwe afspeellijst. Geef de afspeellijst een naam en selecteer OK.
  • Om nummers toe te voegen, dubbelklikt u op Local Library en selecteert u Audio. Klik en sleep nummers naar de afspeellijst in het linkerdeelvenster.
  • Om een playlist op te slaan, ga naar File > Save Playlist.

Dit artikel legt uit hoe je een afspeellijst maakt in Winamp. Instructies zijn van toepassing op Winamp versie 5.8.0 en nieuwer.

Maak een afspeellijst in Winamp

Als je Winamp gebruikt om muziekbestanden af te spelen, maak je leven dan gemakkelijker door afspeellijsten te maken. Door uw muziekbibliotheek in afspeellijsten te organiseren, kunt u uw compilaties afspelen zonder dat u elke keer dat u Winamp uitvoert handmatig nummers in de wachtrij hoeft te zetten. U kunt ook muziekcompilaties maken die passen bij verschillende muzikale stemmingen, uw afspeellijsten op cd branden of overbrengen naar een mp3- of andere mediaspeler. Je kunt in een paar stappen een afspeellijst maken.

  1. Selecteer de Mediabibliotheek tab als deze niet is geselecteerd (deze bevindt zich onder de afspeelknoppen aan de linkerkant van het scherm).

    Image
    Image
  2. Klik in het linkerdeelvenster met de rechtermuisknop op Playlists en selecteer vervolgens New Playlist in het pop-upmenu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Voer een naam in voor de afspeellijst en selecteer vervolgens OK of druk op Enter.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op Lokale bibliotheek in het linkerdeelvenster als het niet is uitgevouwen en selecteer vervolgens Audio om de inhoud van uw muziekbibliotheek te zien.

    Als u geen media aan uw Winamp-bibliotheek heeft toegevoegd, kiest u het tabblad Bestand bovenaan het scherm en selecteert u Media toevoegen aan bibliotheek.

    Image
    Image
  5. Om bestanden aan de afspeellijst toe te voegen, sleept u albums of afzonderlijke bestanden uit de bibliotheeklijst onder aan het scherm naar de afspeellijst in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  6. Als u tevreden bent met uw afspeellijst, kunt u deze meteen gebruiken door deze te selecteren en op Play op de Winamp-spelerbedieningen te drukken.

    Om de afspeellijst in een map op uw computer op te slaan, kiest u het tabblad File bovenaan het scherm en selecteert u Save Playlist.

    Image
    Image

Aanbevolen: