Een afspeellijst maken in iTunes

Inhoudsopgave:

Een afspeellijst maken in iTunes
Een afspeellijst maken in iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Open iTunes en ga naar File > New > Playlist. Geef de afspeellijst een naam.
  • Ga dan naar de Bibliotheek en zoek de nummers die je aan de nieuwe afspeellijst wilt toevoegen. Sleep de nummers van de bibliotheek naar de afspeellijst.
  • Om naar de afspeellijst te luisteren: Dubbelklik op het eerste nummer of selecteer een nummer en klik op de knop Play.

Dit artikel legt uit hoe je een iTunes-afspeellijst maakt, die je kunt gebruiken om aangepaste mixen te maken, cd's te branden, muziek af te spelen op je iPhone en meer. Instructies hebben betrekking op iTunes 12 en hoger.

Een iTunes-afspeellijst maken

Een afspeellijst maken in iTunes:

  1. Open iTunes.
  2. Ga naar het File menu, selecteer New en kies Playlist.

    Of druk op Command+ N op een Mac of Ctrl+ N op een Windows-computer.

    Image
    Image
  3. De nieuwe afspeellijst verschijnt in de sectie Music Playlists en de standaardnaam Playlist wordt gemarkeerd. Voer een beschrijvende naam in voor de afspeellijst en druk op Enter.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de sectie Bibliotheek een onderwerp om terug te keren naar de muziekbibliotheek.

    Image
    Image
  5. Als je een nummer aan de nieuwe afspeellijst wilt toevoegen, sleep je het van de bibliotheek naar de afspeellijst die je zojuist hebt gemaakt. Herhaal dit proces om meer nummers aan je afspeellijst toe te voegen.

    Om een groep nummers toe te voegen, klikt u op het eerste nummer in de groep, houdt u Shift (Mac en pc) ingedrukt en selecteert u het laatste nummer in het bereik. Om afzonderlijke tracks toe te voegen, houdt u Command (Mac) of Ctrl (pc) ingedrukt en selecteert u elk nummer dat u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  6. Wanneer de nummers zijn toegevoegd, selecteer je de afspeellijst om alle nummers te zien. De bovenkant van het scherm laat zien hoeveel nummers er in de afspeellijst zitten en hoe lang het duurt.

    Image
    Image

    Je kunt ook tv-programma's en podcasts toevoegen aan afspeellijsten.

  7. Als je nummers opnieuw wilt ordenen, sleep je de nummers naar een andere locatie in de lijst.

    Image
    Image
  8. Om naar de afspeellijst te luisteren, dubbelklikt u op het eerste nummer of selecteert u een nummer en klikt u op de knop Play. Om nummers in een afspeellijst in willekeurige volgorde af te spelen, klikt u op de knop Shuffle.

    Image
    Image

Als je de afspeellijst mee wilt nemen, heb je een aantal opties. Om het op je telefoon mee te nemen, synchroniseer je het apparaat met iTunes. Je kunt ook een cd branden als je een fysieke kopie wilt.

Een iTunes-afspeellijst verwijderen

Als je nummers of een hele afspeellijst in iTunes wilt verwijderen, heb je twee opties:

  • Selecteer de afspeellijst om deze te markeren en druk vervolgens op de Delete-toets.
  • Klik met de rechtermuisknop op de afspeellijst en kies Verwijderen uit bibliotheek.
Image
Image

Vervolgens bevestig je dat je de afspeellijst wilt verwijderen. Klik op de knop Delete in het pop-upvenster en de afspeellijst wordt verwijderd.

De nummers die deel uitmaakten van de afspeellijst staan nog steeds in je iTunes-bibliotheek. Alleen de afspeellijst wordt verwijderd, niet de nummers.

Overwegingen voor iTunes-afspeellijsten

Vanwege de DRM die in sommige iTunes Store-muziek wordt gebruikt, kun je slechts zeven exemplaren van een enkele afspeellijst met iTunes Store-muziek op een cd branden. Nadat je de zevende cd van die iTunes-afspeellijst hebt gebrand, verschijnt er een foutmelding met de melding dat je de limiet hebt bereikt en niet meer kunt kopiëren.

De limiet is niet van toepassing op afspeellijsten die volledig zijn samengesteld uit muziek die van buiten de iTunes Store afkomstig is.

Om de limieten voor het branden te omzeilen, voegt u nummers toe of verwijdert u ze. Een wijziging van slechts één nummer zet de brandlimiet terug op nul, maar je kunt dezelfde afspeellijst niet gebruiken, zelfs niet als de nummers in een andere volgorde staan of als je het origineel hebt verwijderd en helemaal opnieuw hebt gemaakt.

Aanbevolen: