MOS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MOS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MOS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de MOS-bestandsextensie is een Leaf Raw Image-bestand dat is geproduceerd door camera's zoals de Leaf Aptus-serie.

MOS-bestanden zijn niet gecomprimeerd, dus u zult merken dat ze meestal iets groter zijn dan meer standaard afbeeldingsbestanden zoals JPEG of PNG.

MOS staat ook voor enkele technologietermen die niets te maken hebben met een bestandsindeling, zoals Microsoft Office Specialist, My Oracle Support, Mobile Office System, Mobile Operating System en Maintenance Out of Service.

Hoe een MOS-bestand te openen

De standaard fotoviewer in Windows is één gratis MOS-viewer. RawTherapee is een ander gratis softwareprogramma dat MOS-bestanden opent in Windows, Linux en macOS.

MOS-bestanden kunnen ook worden geopend met betaalde programma's zoals Adobe Photoshop, Corel PaintShop Pro en Phase One Capture One.

Image
Image

Een andere optie is File Viewer Plus, maar de gratis versie ondersteunt geen MOS-bestanden, dus je moet betalen om het te gebruiken met Leaf Raw Image-bestanden. Het werkt ook alleen met Windows 10.

Mac-gebruikers kunnen een MOS-bestand bekijken met ColorStrokes, naast Photoshop en Capture One.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het MOS-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma MOS-bestanden wilt laten openen, lees dan hoe u het standaardprogramma voor een specifiek bestand kunt wijzigen extensie in Windows.

Een MOS-bestand converteren

De meeste, zo niet alle, van de bovenstaande programma's die MOS-bestanden kunnen openen, kunnen deze hoogstwaarschijnlijk ook converteren. Open gewoon het MOS-bestand in een van die programma's en zoek naar een File > Save As, Convert, of Exporteren menu-optie.

Als je het MOS op die manier probeert te converteren, kun je het waarschijnlijk opslaan in formaten zoals-j.webp

Een andere optie zou zijn om een gratis afbeeldingsbestandsconverter zoals CoolUtils of CloudConvert te gebruiken, dit zijn online MOS naar JPG-converters (de conversie werkt via uw browser). Enkele andere opties op die sites zijn het opslaan van MOS naar BMP, TIFF, GIF, ICO,-p.webp

Als u MOS naar DNG moet converteren, kunt u dit doen met Adobe DNG Converter.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Zorg ervoor dat u een ander bestandsformaat niet verwart voor een MOS-bestand. Sommige bestanden gebruiken gelijkaardige bestandsextensies, hoewel de formaten niets met elkaar te maken hebben.

MODD- en MOV-bestanden zijn slechts twee voorbeelden. Als je echt een MODD- of MOV-bestand hebt, volg dan die links voor meer informatie over de formaten en welke programma's ze kunnen openen en converteren. De software die werkt met een MODD- of MOV-bestand is niet dezelfde als de programma's die nodig zijn voor het gebruik van MOS-bestanden en omgekeerd.

MSO is een andere echt vergelijkbare bestandsextensie die hoogstwaarschijnlijk een Microsoft Office Macro Reference-bestand of een Inline Email Attachment-bestand is, die beide waarschijnlijk worden gebruikt met een Microsoft Office-programma.

Aanbevolen: