Hoe Amazon Smart Plug te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Smart Plug te resetten
Hoe Amazon Smart Plug te resetten
Anonim

Wat te weten

  • Houd de knop op de stekker ingedrukt totdat de LED rood wordt.
  • Wacht tot de LED blauw knippert om aan te geven dat de stekker is gereset.
  • Open je Alexa-app, tik op Apparaten > + > Apparaat toevoegen >Plug > Amazon en volg de instructies op het scherm.

Dit artikel legt uit hoe je een Amazon Smart Plug reset.

Waarom werkt mijn Amazon Smart Plug niet?

Wanneer een Amazon Smart Plug niet meer werkt, is dit meestal te wijten aan een verbindingsfout. Of de slimme stekker kan om de een of andere reden geen verbinding maken met uw netwerk, of de netwerkinstellingen zijn onjuist of verouderd. Als je hebt geprobeerd obstakels tussen je slimme stekker en je draadloze router te verwijderen en je weet zeker dat de slimme stekker de juiste netwerkinformatie heeft, kan het resetten van de stekker je probleem oplossen.

Als je Amazon Smart Plug rood knippert of Alexa hem niet kan vinden, moet je hem resetten. Als resetten het probleem niet oplost, is de stekker mogelijk defect.

Een Amazon Smart Plug resetten

Als je Amazon Smart Plug niet werkt, kan het resetten ervan veel veelvoorkomende problemen oplossen.

Zo reset je een Amazon Smart Plug:

  1. Zorg ervoor dat de Smart Plug is aangesloten op een werkend stopcontact en druk op de knop aan de zijkant van de Smart Plug.

    Image
    Image
  2. Houd de knop ingedrukt totdat het LED-lampje op de Smart Plug rood wordt.

    Image
    Image
  3. Wacht tot de LED blauw begint te knipperen.

    Image
    Image
  4. Als de LED blauw knippert, is de stekker gereset. Om de stekker te blijven gebruiken, moet u deze opnieuw instellen.

Hoe sluit ik mijn Amazon Smart Plug opnieuw aan?

Nadat je je Amazon Smart Plug opnieuw hebt ingesteld, moet deze opnieuw worden verbonden met je Amazon-account voordat hij werkt. Om dit te doen, moet je het instellen in de Alexa-app.

Zo sluit je je Amazon Smart Plug opnieuw aan:

  1. Open de Alexa-app en tik op Apparaten.
  2. Tik op het + icoon.
  3. Als de Amazon Smart Plug-pop-up verschijnt, tik je op Doorgaan.

    Image
    Image

    Als je deze pop-up niet ziet, tik je op Apparaat toevoegen > Plug > Amazon> Volgende.

  4. Tik op NEXT.
  5. Tik op SCAN BARCODE.

    Als uw streepjescode ontbreekt of beschadigd is, tikt u op DON'T HAVE A BARCODE en volgt u de instructies op het scherm.

  6. Gebruik de camera op je telefoon om de streepjescode op je Amazon Smart Plug te scannen.

    Image
    Image

    U moet de Smart Plug loskoppelen om toegang te krijgen tot de streepjescode.

  7. Steek de Smart Plug in een stopcontact en wacht tot Alexa hem ontdekt.

    Als Alexa de Smart Plug niet meteen vindt, houd dan de knop aan de zijkant van de plug ingedrukt totdat het lampje rood en blauw knippert.

  8. Wacht tot Alexa je Smart Plug heeft ingesteld.
  9. Tik Volgende.
  10. Tik op SKIP om je stekker onmiddellijk te gebruiken, of CHOOSE GROUP als je hem wilt toewijzen aan een slimme thuisgroep.

    Je kunt de stekker later aan een smart home-groep toevoegen of op elk moment naar een andere groep verplaatsen.

  11. Tik op KLAAR.

    Image
    Image

Waarom maakt mijn Smart Plug niet opnieuw verbinding?

Je Amazon Smart Plug maakt niet automatisch opnieuw verbinding nadat je hem hebt gereset. Nadat een slimme stekker opnieuw is ingesteld, heeft deze niet langer uw wifi-netwerkgegevens en kan hij dus geen verbinding maken. Daarom moet je een Smart Plug instellen alsof het een nieuw apparaat is nadat je het hebt gereset.

Als je je Smart Plug niet kunt vinden en instellen met de Alexa-app, is er mogelijk een probleem met de Smart Plug of is deze te ver verwijderd van je wifi-router. Controleer of andere apparaten een sterk wifi-signaal hebben in hetzelfde gebied als de Smart Plug en probeer het wifi-signaal te verbeteren door de stekker indien mogelijk naar een ander stopcontact te verplaatsen. U kunt mogelijk ook een Wi-Fi-extender of mesh-netwerk installeren als het Wi-Fi-signaal in sommige delen van uw huis zwak is.

Als je een sterk wifi-signaal hebt maar de Smart Plug nog steeds geen verbinding maakt, is deze mogelijk defect. Probeer het te ontdekken met behulp van zowel de barcodescanmethode als de alternatieve methode die wordt beschreven in de instructies in de vorige sectie. Als geen van beide methoden werkt, kun je contact opnemen met Amazon om te zien of er een garantie beschikbaar is of dat je een vervangend exemplaar moet kopen.

FAQ

    Hoe stel ik een Amazon smart plug in?

    Om een slimme Amazon-stekker in te stellen, opent u de Alexa-app en tikt u op + (plusteken) > Apparaat toevoegen >Plug > Amazon en tik vervolgens op Barcode scannen Sluit je slimme stekker aan en wacht tot Alexa deze ontdekt, en tik vervolgens op je wifi-netwerk om je stekker met wifi te verbinden. Tik op Choose Group en volg de aanwijzingen om uw smart plug toe te voegen aan een smart home-groep.

    Hoe sluit ik een slimme stekker aan op Alexa?

    Om een slimme stekker op Alexa aan te sluiten, downloadt u de bijbehorende app van de fabrikant en de Amazon Alexa-app. (Met een Amazon smart plug heb je alleen de Alexa-app nodig.) Sluit vervolgens de smart plug aan en volg de aanwijzingen van de app om het apparaat in te stellen, inclusief het verbinden met wifi en het toevoegen aan een groep.

Aanbevolen: