Hoe Amazon Smart Plug in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Smart Plug in te stellen
Hoe Amazon Smart Plug in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Kies "Wi-Fi eenvoudige installatie" wanneer u uw Amazon Smart Plug koopt om deze vooraf te configureren.
  • Gebruik de Alexa-app om je Amazon Smart Plug in te stellen als deze niet vooraf was geconfigureerd.
  • Ga in de Alexa-app naar Apparaten > + > Apparaten toevoegen > Plug > Amazon en volg de aanwijzingen op het scherm.

Dit artikel legt uit hoe je een Amazon Smart Plug instelt, inclusief instructies voor de eerste installatie en hoe je de Smart Plug gebruikt nadat deze is ingesteld.

Amazon Smart Plug instellen

Er zijn veel slimme pluggen van derden die zijn ontworpen om met Alexa te werken, maar de Amazon Smart Plug is een van de gemakkelijkste om in te stellen en te gebruiken. Als je ervoor hebt gekozen om het vooraf te configureren voor je account, is het instellen nog eenvoudiger. Het vereist geen hub, extra apparatuur of ingewikkelde configuratie en maakt rechtstreeks verbinding met uw wifi-netwerk.

De configuratie wordt uitgevoerd in de Alexa-app en je moet de Amazon Smart Plug verbinden met je wifi-netwerk en Amazon-account als dit niet vooraf voor je is geconfigureerd.

Heb je de Wi-Fi simple setup optie geselecteerd toen je je Amazon Smart Plug kocht? Steek de stekker in het stopcontact, wacht een paar minuten en controleer dan Devices > Plugs in de Alexa-app om te zien of hij klaar is voor gebruik. Als dit niet het geval is, volg dan de onderstaande instructies.

Zo stelt u uw Amazon Smart Plug in:

  1. Open de Alexa-app en tik op Apparaten.
  2. Tik op het + icoon.
  3. Tik op Apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  4. Tik op Plug.
  5. Tik op Amazon.
  6. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  7. Tik op SCAN BARCODE en gebruik de camera van je telefoon om de streepjescode op de achterkant van de Smart Plug te scannen.

    Als uw streepjescode ontbreekt of beschadigd is, tikt u op DON'T HAVE A BARCODE, houdt u de knop op de Smart Plug ingedrukt totdat de LED rood en blauw knippert, en detecteer het op die manier.

  8. Steek je Smart Plug in het stopcontact en wacht tot de Alexa-app hem ontdekt.
  9. Tik op uw Wi-Fi-netwerk en wacht tot de Smart Plug verbinding maakt met uw Wi-Fi-netwerk.

    Image
    Image

    Als je je wifi-netwerkgegevens niet hebt opgeslagen in je Amazon-account, moet je het netwerkwachtwoord nu handmatig invoeren.

  10. Tik VOLGENDE.
  11. Tik op CHOOSE GROUP om de plug in een smart home-groep te plaatsen, of SKIP als je hem niet wilt toevoegen aan een groep.
  12. Tik op een smart home-groep.

    Image
    Image
  13. Tik op TOEVOEGEN AAN GROEP.
  14. Tik op DOORGAAN.
  15. Tik op KLAAR.

    Image
    Image

    Om de naam van uw Smart Plug aan te passen en het gebruik gemakkelijker te maken, gaat u naar Devices > Plugs > uw Smart Plug > Gear icon > Edit Name, en voer een aangepaste naam in. Je kunt dan zeggen: " Alexa, turn on (custom name)" om de plug te gebruiken.

Hoe verbind ik mijn Amazon Smart Plug met wifi?

Je Amazon Smart Plug maakt automatisch verbinding met wifi als je de optie voor eenvoudige wifi-configuratie selecteert op het moment van aankoop en je wifi-gegevens eerder hebt opgeslagen bij Alexa. Als dit niet het geval is, helpt het eerste installatieproces u bij het verbinden van uw Amazon Smart Plug met wifi.

Als je je Smart Plug verplaatst naar een nieuwe locatie met een ander wifi-netwerk of je wifi-netwerk om welke reden dan ook wijzigt, kun je hem handmatig verbinden met het nieuwe netwerk.

Hier leest u hoe u een Amazon Smart Plug verbindt met wifi:

  1. Open de Alexa-app en tik op Apparaten.
  2. Tik op Plugs.
  3. Tik op je Smart Plug.

    Image
    Image
  4. Tik op het tandwielpictogram.
  5. Tik op Wijzigen naast Wi-Fi-netwerk.

  6. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  7. Houd de knop op je Smart Plug ingedrukt totdat de LED rood en blauw knippert en tik vervolgens op Volgende in de Alexa-app.
  8. Wacht tot de Alexa-app je stekker vindt.
  9. Tik op het Wi-Fi-netwerk dat u wilt dat uw Smart Plug gebruikt.
  10. Voer het wachtwoord voor het Wi-Fi-netwerk in en tik op DOORGAAN.

    Image
    Image
  11. Uw Smart Plug maakt verbinding met het nieuwe Wi-Fi-netwerk.

Een Alexa Smart Plug instellen met andere apparaten en elektronica

Je Amazon Smart Plug heeft één stopcontact. Het primaire doel van een slimme stekker als deze is om een apparaat of ander elektronisch apparaat met een mechanische schakelaar aan te sluiten en heeft nog geen Alexa-compatibiliteit. Met de Amazon Smart Plug kun je dat apparaat vervolgens in- en uitschakelen met Alexa-spraakopdrachten via je Echo-apparaat of de Alexa-app.

Om te bepalen of je je Amazon Smart Plug al dan niet kunt gebruiken om een apparaat met Alexa te bedienen, zet je het apparaat aan, koppel je het los en sluit je het weer aan. Als het apparaat automatisch wordt ingeschakeld wanneer je het weer aansluit in, werkt het met de Smart Plug.

Als je de stekker wilt gebruiken nadat deze is ingesteld met een apparaat, zeg je: "Alexa, zet de stekker aan" of "Alexa, zet de stekker uit". Je kunt je plug ook hernoemen, wat handig is als je er meer dan één hebt. Als u bijvoorbeeld uw koffiezetapparaat hebt aangesloten op uw Amazon Smart Plug, kunt u de naam wijzigen in 'koffiezetapparaat. Daarna zou je zeggen: "Alexa, zet het koffiezetapparaat aan."

Je kunt je Amazon Smart Plug ook toevoegen aan Home Groups, gebruiken in Alexa Routines en activeren met het touchscreen van je Echo Show. Gebruik het op dezelfde manier als elk ander Alexa-compatibel apparaat.

FAQ

    Waarom maakt mijn Amazon Smart Plug geen verbinding?

    Als je aanvankelijk problemen hebt om verbinding te maken met je Smart Plug vanuit de Alexa-app, zorg er dan voor dat Bluetooth, locatie en cameraservices zijn ingeschakeld voor de app. Het is ook het beste om de energiebesparende modus op uw smartphone uit te schakelen. Zorg bij het scannen van de barcode voor voldoende licht in de kamer. Houd de resetknop op uw stekker ingedrukt of trek de stekker uit het stopcontact en sluit hem weer aan als geen van deze oplossingen werkt.

    Hoe kan ik mijn Amazon Smart Plug instellen zonder smartphone?

    Je kunt Amazon Smart Plugs alleen instellen met de Alexa-app op mobiele Android- of iOS-apparaten. De Alexa-app is ook de enige plek om routines voor je smarthome-apparaten te maken en te beheren.

    Hoe stel ik een Amazon Smart Plug-timer in?

    Gebruik de functie Routines in de Alexa-app om een schema in te stellen voor apparaten die zijn aangesloten op je Amazon Smart Plug. Zodra je Alexa-routines voor je huis hebt ingesteld, kun je stembediening gebruiken om je slimme stekker uit en aan te zetten op basis van de routine. Je kunt Alexa ook vragen om een timer in te stellen om je eraan te herinneren dat je alles wat op je slimme stekker is aangesloten na een bepaalde tijd moet uitschakelen.

Aanbevolen: