Hoe u uw Android-telefoon gratis kunt binden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon gratis kunt binden
Hoe u uw Android-telefoon gratis kunt binden
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Android-telefoon kunt vastbinden, zodat u de internetverbinding gratis kunt delen met uw laptop, tablet of een ander mobiel apparaat wanneer u niet thuis of op kantoor bent. De onderstaande aanwijzingen zijn over het algemeen van toepassing, ongeacht de fabrikant van het apparaat.

Controleer de voorwaarden van je provider voordat je tethering instelt. Sommige providers hebben geen beperkingen met betrekking tot tethering, terwijl andere het aanbieden met lage snelheden, een aanvullend abonnement nodig hebben of het helemaal blokkeren.

Soorten tethering

De meeste telefoons hebben drie soorten tethering:

  • Wi-Fi delen is eenvoudig en snel, ondersteunt delen met meerdere apparaten en heeft de neiging de batterij van de telefoon leeg te maken.
  • Bluetooth is de langzaamste en maakt delen met één apparaat tegelijk mogelijk.
  • Een USB verbinding is sneller en de laptop laadt tegelijkertijd de smartphone op.

Hoe u uw telefoon kunt vastbinden

Verbinding maken met een Wi-Fi-hotspot is de gemakkelijkste, handigste en meest gebruikte optie van de drie typen. In wezen creëert de telefoon een Wi-Fi-netwerk waarmee u uw laptop op de gebruikelijke manier verbindt. Zo stel je het in.

  1. Ga op je telefoon naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele hotspot en tethering.

    Afhankelijk van de Android-versie en fabrikant, ziet u mogelijk iets als Tethering, Mobile Hotspot of Tethering & draagbare hotspot in plaats daarvan.

  2. Inschakelen Mobiele hotspot.

    Image
    Image
  3. Kies een netwerknaam en wachtwoord.
  4. Tik op Opslaan.

    Image
    Image
  5. Verbind je tweede apparaat met het netwerk dat je zojuist hebt gemaakt, net zoals je zou doen met elk ander wifi-netwerk.
  6. Als u uw verbinding via Bluetooth wilt delen, koppelt u de apparaten en schakelt u Bluetooth in Aan in Mobiele hotspot en tethering.
  7. Om USB te gebruiken, schakelt u USB-tethering in en sluit u uw telefoon aan op uw andere apparaat met een USB-kabel.

Een app gebruiken

Als je provider tethering blokkeert, probeer dan een app van derden. PdaNet+ is bijvoorbeeld een gratis mobiele app met een bijbehorende desktop-app die een smartphoneverbinding deelt via Bluetooth, USB of Wi-Fi naar keuze.

Afhankelijk van je provider kun je de app misschien niet rechtstreeks downloaden, maar de app-maker biedt een manier om dat te omzeilen. Bekijk de Google Play-lijst van de app voor andere mogelijke beperkingen.

Bottom Line

Een andere methode is het rooten van je smartphone; gratis, onbeperkte tethering is een van de vele voordelen. Het rooten van een telefoon kan de garantie ongeldig maken of, indien onjuist gedaan, de telefoon onbruikbaar maken. In de meeste gevallen weegt het goede echter zwaarder dan het slechte. Zodra uw smartphone is geroot, heeft u geen beperkingen op apps (zoals de Wi-Fi Tethering-app van OpenGarden) die u kunt downloaden.

Extra: Tethering-tips

Tethering is het beste in scenario's waar een alternatieve beveiligde verbinding niet beschikbaar is. Als u klaar bent met tethering, moet u dit uitschakelen in Instellingen. Schakel elke verbinding uit die u niet actief gebruikt, zoals wifi en Bluetooth, om de batterij te sparen. Tethering gebruikt ook gegevens, dus het wordt het beste gebruikt voor korte perioden als uw abonnement geen onbeperkte gegevens omvat.

Als je je telefoon moet verbinden met de dataverbinding van je laptop, bekijk dan ons artikel over het instellen van een omgekeerde tether.

Aanbevolen: