Zijn wandluidsprekers geschikt voor u?

Inhoudsopgave:

Zijn wandluidsprekers geschikt voor u?
Zijn wandluidsprekers geschikt voor u?
Anonim

De gigantische luidsprekers die audioliefhebbers meestal niet kunnen doorstaan bij mensen die meer geven om hoe een kamer eruitziet dan om hoe geweldig het geluid is. Er is een eenvoudige oplossing: luidsprekers voor in- en plafondmontage worden verzonken in een muur of plafond gemonteerd en nemen geen vloeroppervlak in beslag. Je kunt zelfs over de luidsprekers schilderen of behangen om ze eruit te laten zien als een deel van de kamer.

Image
Image

Zijn wandluidsprekers de juiste keuze voor u?

Speakers voor in de muur en in het plafond zijn geen eenvoudige oplossing. Als u ze installeert, betekent dit dat u gaten in de muren of het plafond moet maken, waarvoor u een huiseigenaar nodig hebt die bedreven is in doe-het-zelfprojecten of de diensten van een installateur op maat.

Er is ook de complicatie van het trekken van draden door muren en, meestal, veel gipsplaatstof. Bovendien kun je geen gaten in de muren maken tenzij je de eigenaar van het huis bent. Ten slotte vinden veel audioliefhebbers - terecht of onterecht - dat wand- en plafondluidsprekers niet in staat zijn tot geluid van hoge kwaliteit.

De informatie hier kan je helpen te bepalen of wand- of plafondluidsprekers de juiste keuze voor jou zijn. Het geeft je een idee van wat er bij de installatie komt kijken en tips om de juiste persoon te vinden om de installatie uit te voeren als je ervoor kiest om die kant op te gaan.

Om een idee te krijgen van hoe in-walls werken en hoe ze klinken, bekijk onze beoordelingen van in-wall luidsprekers.

Klinken ze goed genoeg?

Het geluid van veel inbouwluidsprekers is uitstekend. Als je ze correct installeert en een goede luidspreker kiest, is het enige dat je opoffert in een stereo-opstelling dat het geluid misschien niet zo ruimtelijk is.

Speakers voor in het plafond zijn echter een sonische compromis. Het geluid komt van boven je hoofd, wat niet natuurlijk lijkt. Hoewel er een paar geweldig klinkende plafondluidsprekers zijn, klinken de meeste nogal ruig en lo-fi.

Kun je ze installeren? Moet je?

Het installeren van luidsprekers in de muur is niet voor angsthazen of iemand die niet veel redelijk zware huisverbetering heeft gedaan. Je moet gaten in de muur zagen met een gipsplaatzaag of RotoZip, zorg er eerst voor dat er geen noppen of pijpen zijn waar je de luidspreker wilt monteren.

Leid vervolgens de draden door de muur, eventueel door de brandgang boren (de stijl die horizontaal in het midden van de muur loopt). Boor door de noppen op de vloer of het plafond en leid de draad door de zolder of de kelder en breng deze naar de muur in de buurt van uw apparatuurrek. Werk vervolgens de verbinding af met een muurdoos en een luidsprekeraansluitpaneel.

Speakers voor in het plafond zijn iets makkelijker omdat je de draad maar door één muur laat lopen.

Je kunt niet veel doen om het geluid van plafondluidsprekers te verbeteren, maar er zijn verschillende manieren om binnenmuren beter te laten klinken:

  • Versterk de gipsplaat boven en onder de luidspreker. Trillende gipsplaat heeft de neiging om binnenmuren een dreunend, opgeblazen geluid te geven. Snijd een paar stukken van 6 inch van 2-bij-4 hout en wig ze in de muur achter de gipsplaat met witte lijm of houtbewerkingslijm aan de randen om ze op hun plaats te houden.
  • Vul de muur met zolderisolatie om het geluid dat van de achterkant van de luidspreker komt te absorberen en de overdracht van geluid naar de kamer aan de andere kant van de muur te minimaliseren.

Gekwalificeerde hulp krijgen

Als je denkt dat deze klus te zwaar voor je is, neem dan contact op met een gekwalificeerde audio/video-installateur. De Custom Electronic Design and Installation Association biedt een gratis verwijzingsservice die installateurs in uw regio opsomt en hun kwalificaties toont. Vraag ook aan je buren of ze iemand goeds hebben die ze kunnen aanbevelen.

Veel serieuze audioliefhebbers maken gebruik van de diensten van een installateur. De meeste van de beste luidsprekers voor in de muur en in het plafond zijn exclusief verkrijgbaar via op maat gemaakte installateurs. U beta alt vrijwel zeker meer voor de luidsprekers dan wanneer u ze in een bouwmarkt zou kopen of online zou kopen.

Je beta alt ook voor de installatie. De kosten kunnen overal op de kaart liggen, afhankelijk van de installateur, de constructie van uw huis, de luidsprekers die u kiest en waar u woont. Om je een idee te geven, het duurt gemiddeld ongeveer drie uur om een paar inbouwluidsprekers te installeren en misschien twee uur om een paar plafondinbouwluidsprekers te installeren. Ranchhuizen zijn het gemakkelijkst om aan te werken omdat ze maar één verhaal zijn en alle draden door de zolder lopen. Het aanleggen van draden op de begane grond van een huis met twee verdiepingen duurt langer.

Wat moet je kopen?

Als je je eigen installatie doet, kun je online een goede selectie van luidsprekers voor inbouw in de muur en in het plafond vinden op sites als Crutchfield.com en BestBuy.com. Je kunt ook een aantal geweldige deals vinden van budgetgerichte leveranciers zoals OutdoorSpeakerDepot.

Verkrijg ook voldoende CL3-geclassificeerde luidsprekerkabels. Gebruik geen standaard luidsprekerkabel. Kabel met CL3-classificatie maakt gebruik van een niet-ontvlambare mantel.

Met een standaard luidsprekerkabel, als de jas ontvlambaar is en je een huisbrand hebt, werkt de luidsprekerkabel als een zekering, waardoor het vuur binnen enkele minuten door je hele huis wordt geleid.

Wat je ook van in-walls vindt, ze hebben één onmiskenbaar voordeel om in gedachten te houden: je hoeft niet te luisteren naar klachten over het uiterlijk van je luidsprekers.

Aanbevolen: