Amazon Fire versus Samsung-tablet: wat is geschikt voor u?

Inhoudsopgave:

Amazon Fire versus Samsung-tablet: wat is geschikt voor u?
Amazon Fire versus Samsung-tablet: wat is geschikt voor u?
Anonim

Amazon Fire-tablets en Samsung-tablets lijken op elkaar en delen veel van dezelfde apps en functies, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee tabletmerken. We hebben Amazon Fire versus Samsung-tablets vergeleken om u te helpen beslissen welke het beste bij uw behoeften past.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Minder duur dan budget Samsung-apparaten.
  • Eenvormiger ontwerp.
  • Beste combinatie van e-reader en tablet.
  • Wordt geleverd in verschillende specificaties, maten en prijspunten.
  • Over het algemeen betere hardware.
  • Ondersteunt een breder scala aan apps en taken.

Samsung en Amazon maken verschillende tabletmodellen van verschillende groottes. Amazon Fire-tablets, voorheen Kindle Fire genoemd, zijn geweldige e-readers, maar ze kunnen ook zo ongeveer alles wat een Samsung-tablet kan, op een paar uitzonderingen na. Het belangrijkste verschil tussen Fire-modellen is het display.

Samsung maakt een breder scala aan apparaten met verschillende weergavekwaliteiten en prestatieniveaus. De Fire 10 HD is iets minder duur dan de vergelijkbare Galaxy Tab A8 en verslaat zelfs de A8 qua prestaties. Dat gezegd hebbende, de beste Fire-tablet kan niet concurreren met de beste Samsung, vooral als het gaat om de beschikbaarheid van camera, batterij en app. Gezien de verschillen tussen de modellen is het belangrijk om naar de individuele technische specificaties te kijken.

Besturingssysteem en apps: Android versus Fire OS

  • Voert Fire OS uit.
  • Ingebouwde Alexa-spraakassistent.
  • Geoptimaliseerd voor de Kindle e-reader-app.
  • Laat Android draaien.
  • Ingebouwde Google Assistent.
  • Betere compatibiliteit met andere Android- en Google-apparaten.

Het belangrijkste verschil tussen Amazon Fire en Samsung-tablets is het besturingssysteem. Op Samsung-apparaten wordt Google Android uitgevoerd, terwijl Fire-tablets Fire OS uitvoeren. Samsung-gebruikers hebben toegang tot de Google Play Store waar ze Android-apps kunnen downloaden. Daarnaast heeft Samsung een eigen winkel met exclusieve apps voor haar toestellen.

Amazon Fire-gebruikers zijn beperkt tot Amazon's app store, hoewel het mogelijk is om apps te sideloaden door Google Play toe te voegen aan uw Fire-tablet. Als er specifieke apps zijn die je wilt gebruiken, is de kans groter dat een Samsung-tablet heeft wat je nodig hebt. Dat gezegd hebbende, een Fire-tablet heeft zijn eigen voordelen, vooral als e-reader. De Kindle-app is beschikbaar voor alle Android-apparaten, maar Fire-tablets zijn geoptimaliseerd voor het hardop lezen van boeken dankzij de ingebouwde Alexa-ondersteuning.

De Alexa-app is ook beschikbaar voor Samsung-apparaten, maar Samsung-tablets gebruiken standaard Google Assistant. Afhankelijk van of je al andere Alexa-apparaten (zoals de Echo Show) of Google-apparaten (zoals de Nest Hub) in huis hebt, kan Fire OS of Android beter passen bij je bestaande ecosysteem.

Prestaties: vuur is voor mediaconsumptie, Samsung biedt meer

  • Ideaal voor het lezen, bekijken en beluisteren van inhoud.
  • Over het algemeen sneller dan budget Samsung-modellen.
  • Niet zo krachtig als high-end Samsung-modellen.
  • Beter voor gaming en productiviteit.
  • Biedt een breder scala aan prijs en prestaties.
  • Langere levensduur van de batterij.

Samsung- en Fire-tablets hebben vergelijkbare processors, maar ze zijn ontworpen voor verschillende doeleinden. Amazon Fire-apparaten zijn voornamelijk gemaakt om te lezen, naar muziek te luisteren en video's te bekijken. Samsung-tablets kunnen hetzelfde, maar er zijn geavanceerdere Samsung-modellen beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor gaming- en productiviteitssoftware.

Deze tablets hebben een hoger prijskaartje, maar ze kunnen meer dan de gemiddelde Amazon Fire. Aan de andere kant is de Fire 10 HD iets sneller dan de vergelijkbaar geprijsde Galaxy Tab A8. Samsung-apparaten hebben doorgaans een langere batterijduur dan hun Amazon-tegenhangers, en gaan meer dan 12 uur mee als ze volledig zijn opgeladen, vergeleken met 8-10 uur voor Fire-tablets.

Let bij het kiezen tussen tablets op het RAM-geheugen en de interne opslag. De eerste bepa alt de soorten apps die u kunt uitvoeren en de laatste bepa alt hoeveel apps uw apparaat kan bevatten. De meeste Amazon- en Samsung-tablets bieden microSD-slots voor uitbreidbare opslag.

Hardware en design: Samsung's camera's geven de Galaxy een voorsprong

  • Helder, gedetailleerder scherm dan budget Samsungs.
  • Dezelfde connectiviteitsfuncties als Android-apparaten.
  • Slanker, lichter ontwerp.
  • Maakt betere foto's en video's.
  • Beter voor spraak- en videoconferenties.
  • Meer variatie in weergavegrootte.

Beide tabletmerken zijn lichtgewicht en ontworpen voor draagbaarheid, maar Fire-tablets zijn over het algemeen lichter en dunner. Fire HD-tablets staan bekend om hun superieure beeldschermen, terwijl Samsung een breder scala aan beeldschermformaten biedt.

Samsung-tablets hebben over het algemeen betere camera's. Amazon heeft de camera op zijn nieuwere tablets verbeterd, maar kan niet concurreren met de meeste Samsung-apparaten. Wil je een tablet om deel te nemen aan Zoom meetings, dan ben je beter af met een Samsung. Beide merken zijn gelijkwaardig aan elkaar wat betreft Bluetooth, Wi-Fi en USB-connectiviteit, maar alleen de Samsung Galaxy Tab S7 en S7+ ondersteunen 5G.

Eindoordeel: meestal een kwestie van voorkeur, maar beide hebben hun voordelen

Samsung en Amazon maken allebei geweldige budgettablets. Omdat ze in veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn, is het belangrijk om naar de technische specificaties van elk apparaat te kijken in plaats van brede vergelijkingen tussen merken te maken.

De grootste factor om te overwegen is of je Fire OS of Android verkiest. Als je al bekend bent met Android en Google Assistant, zal een Samsung-tablet meer vertrouwd aanvoelen. Als je gewend bent aan Alexa- en Kindle-e-readers, ben je misschien meer op je gemak met een Fire-tablet.

FAQ

    Waar koop ik een tablet?

    Als je eenmaal hebt besloten welk model tablet je wilt kopen, kun je je aankoop doen bij de meeste grote retailers die elektronica verkopen, waaronder Target, Best Buy, Walmart en Amazon. Je kunt er ook een ophalen bij je draadloze netwerkaanbieder, Amazon of een externe marktplaats zoals Craigslist of Facebook Marketplace.

    Waarom zou je een tablet kopen als je een smartphone hebt?

    Het grootste voordeel dat tablets hebben ten opzichte van smartphones, zijn hun grotere schermen. Als je onderweg films wilt kijken, boeken wilt lezen of games wilt spelen, profiteer je van het grotere scherm. Kunstenaars gebruiken ook tablets met een stylus om tekeningen te maken en ontwerpwerk te doen.

Aanbevolen: