CyberPower CP1500 vs. APC 1500VA Pro: welke UPS is geschikt voor u?

Inhoudsopgave:

CyberPower CP1500 vs. APC 1500VA Pro: welke UPS is geschikt voor u?
CyberPower CP1500 vs. APC 1500VA Pro: welke UPS is geschikt voor u?
Anonim

Als je nog steeds al je apparaten in een enkele gebroken witte stekkerdoos stopt die je van je kamergenoot hebt gestolen, kun je je stroomgevoelige elektronica in gevaar brengen. Bescherm uw dure elektronica als een volwassene door te investeren in een ononderbroken stroomvoorziening of UPS. Deze relatief bescheiden zwarte stenen vergroten de capaciteit van uw stopcontacten aanzienlijk door u niet alleen extra stopcontacten en overspanningsbeveiliging te bieden, maar ook uw apparaten van stroom te voorzien in het geval van een storing, dankzij een ingebouwde batterij.

Er zijn talloze opties, variërend van consumenten- tot commerciële toepassingen, maar vandaag vergelijken we een paar van onze meest populaire modellen van APC en Cyberpower om erachter te komen welk model het beste voor u is. Hoewel deze accessoires waarschijnlijk het minst aantrekkelijke onderdeel zijn van een kantoor aan huis of woonkamer, zijn ze een handig stukje dagelijkse verzekering voor sommige van je meer gevoelige elektronica.

APC 1500VA Pro CyberPower 1500VA
10 Verkooppunten 12 Verkooppunten
4 minuten back-upstroom 2,5 minuten back-upstroom
6 ft. Kabel 5 ft. Kabel
$150K Aangesloten Apparatuur Garantie $500K Aangesloten Apparatuur Garantie
Geen beheer op afstand Optioneel beheer op afstand

CyberPower CP1500PFCLCD

Image
Image

APC Back-UPS Pro 1500VA

Image
Image

Ontwerp

Hoewel esthetiek nauwelijks het sterkste punt is van een UPS, zijn beide modellen uitgerust met een aantal interessante ontwerpkeuzes die ze gebruiksvriendelijker maken. Beide modellen zijn uitgerust met naar voren gerichte led-panelen die de huidige belasting van de UPS, de batterijlading en de vooraf bepaalde ingangsspanning weergeven.

Image
Image

Een belangrijk verschil hier is echter dat het LED-scherm voor de CyberPower naar boven kan worden gekanteld, zodat je het scherm kunt bekijken zonder op de grond te hoeven gaan. APC heeft een iets andere benadering gekozen, door de bovenhoek van de UPS te verwijderen om ruimte te maken voor een LED-scherm dat altijd naar je opkijkt.

Beide modellen hebben ook een enkele USB-A- en USB-C-poort aan de voorkant, zodat je een extra oplaadpoort hebt, of je mobiele apparaat kunt opladen in geval van nood.

Waarschijnlijk is het meest in het oog springende verschil tussen deze twee modellen het aantal stopcontacten dat ze bieden, de CyberPower biedt u 6 overspanningsbeveiligde en 6 batterijback-upuitgangen, terwijl de APC slechts 5 piekspannings- en 5 batterijback-upuitgangen heeft.

Kenmerken

Zowel de CyberPower als de APC zijn voorzien van automatische spanningsregeling (AVR) en een hoorbaar alarm als de spanning drastisch verandert of de batterij moet ingrijpen. Hoewel het alarm standaard is ingeschakeld, is er een mute-knop op het voorpaneel van beide modellen om het uit te schakelen. Ze bevatten beide ook robuuste functies, waaronder planningsfuncties, foutdetectie en Ethernet-overspanningsbeveiliging. En als u een van beide UPS gebruikt als een knooppunt tussen desktopwerkstations, kunnen ze beide ook worden bedraad en rechtstreeks vanaf een desktop worden bestuurd via een USB- of seriële verbinding.

Image
Image

Er zijn enkele kleine verschillen tussen deze modellen wat betreft de stroomverdeling. Omdat de CyberPower 2 extra stopcontacten heeft, kan hij slechts 2,5 minuten werken op een volledige batterijlading bij volledige belasting, vergeleken met de APC, die tot 4 minuten kan werken, wat kan worden toegeschreven aan zijn iets lagere laadvermogen.

Beide modellen hebben voldoende speling met betrekking tot hun AC-kabels, en hoewel het waarschijnlijk weinig verschil zal maken, heeft de APC een iets langere kabel van 1,8 m in vergelijking met de 5 ft van CyberPower.

De CyberPower is uitgerust met een extra paar Ethernet-poorten voor het plaatsen van een kaart voor beheer op afstand, zodat u de UPS op afstand kunt bewaken en besturen. Maar de APC heeft een coaxiale doorvoeraansluiting om de overspanningsbeveiliging uit te breiden naar uw kabelmodem. Dus afhankelijk van je prioriteiten of de soorten apparaten die je wilt beschermen, zal een van deze opties iets beter zijn dan de andere.

Prijs

De prijs van beide modellen is vrijwel hetzelfde, elk kost iets meer dan $ 200. En hoewel beide apparaten dezelfde garantie van 3 jaar bieden, is een belangrijk verschil dat het CyberPower-model een aangesloten apparatuurgarantie van $ 500.000 biedt, mocht een van uw apparaten ooit onbruikbaar worden als een fout van de UPS, terwijl de APC biedt $ 150.000. Beide bedragen zijn waarschijnlijk aanzienlijk meer dan zelfs de duurste thuisbioscoopopstelling, maar als u een van deze apparaten voor commerciële toepassingen gebruikt, is dit misschien iets om te overwegen.

De winnaar van deze specifieke matchup wordt grotendeels bepaald door het aantal en de soorten apparaten die je op je UPS aansluit. Als u een reeks werkstations in een kantooromgeving aansluit, raden we de CyberPower 1500VA UPS aan, niet alleen vanwege het uitgebreide aantal stopcontacten, maar ook vanwege de uitgebreide garantie voor aangesloten apparatuur en opties voor beheer op afstand. Als u echter thuis een UPS gebruikt, biedt de APC 1500VA Pro u meer dan voldoende verzekering tegen elk type elektrische storing.

Aanbevolen: