Apple Music versus Spotify: welke is geschikt voor jou?

Inhoudsopgave:

Apple Music versus Spotify: welke is geschikt voor jou?
Apple Music versus Spotify: welke is geschikt voor jou?
Anonim

Spotify heeft te maken met een sterke concurrent in Apple Music. Beide diensten zijn leiders in de drukke muziekstreamingarena. We hebben de prijzen, muziekselectie, gebruikerservaring en andere functies van elke service beoordeeld om u te helpen beslissen welke muziekstreamingservice het beste voor u is.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Biedt Premium en gratis abonnementen.
  • Hiermee kun je muziek downloaden voor offline luisteren.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Enorme muziekbibliotheek.
  • Maand- en jaarabonnementen.
  • Beschikbaar voor mobiele apparaten en computers van Apple en Android.

Spotify en Apple Music, beide giganten op het gebied van muziekstreaming, zijn beschikbaar voor iPhones en Android-telefoons en -tablets, maar ook voor iPads, iPod touch-apparaten en Macs en pc's.

Apple Music is ook beschikbaar op Apple TV, Apple Watch en in auto's met CarPlay. Spotify is ook beschikbaar op gameconsoles, speakers, tv's, smartwatches en in veel auto's. De prijzen van de twee diensten zijn vergelijkbaar en hun muziekbibliotheken zijn beide enorm.

Prijs: zeer vergelijkbaar voor beide services

  • 1 maand gratis proefversie voor Premium; 3 maanden gratis bij gebruik van PayPal.

  • $9,99/maand voor particulieren; $ 12,99 / maand voor twee accounts.
  • $15,99/maand voor een gezinsabonnement.
  • $4,99/maand voor studenten.
  • Gratis, door advertenties ondersteunde optie met beperkte functies.
  • 1 maand gratis proefperiode; 6 maanden gratis bij aankoop van een in aanmerking komend audioproduct.
  • $9,99/maand voor particulieren; Jaarabonnement van $ 99 voor individuen.
  • $14,99/maand voor een gezinsabonnement.
  • $4,99/maand voor studenten.

Spotify Premium en Apple Music zijn beide advertentievrij en hebben vergelijkbare prijsstructuren. Beide bieden een gratis proefperiode van een maand. Apple biedt ook zes maanden gratis aan als je AirPods of een ander in aanmerking komend audioproduct koopt.

Spotify heeft een gratis proefaanbieding van drie maanden als je je aanmeldt bij PayPal. Het biedt ook een gratis laag, maar het speelt om de paar nummers advertenties af. Apple Music heeft geen gratis niveau.

Met name biedt Apple een Apple Music Individual Plan-optie van $ 99 per jaar, waardoor de abonnementskosten worden verlaagd tot $ 8,25 per maand als je bereid bent een jaar vooruit te betalen.

Je kunt ook een Apple One-bundel kopen met muziek, Apple TV+, Arcade en verschillende hoeveelheden iCloud-opslag. Prijzen variëren van $ 14,95 per maand tot $ 29,95 per maand.

Catalogusgrootte: Apple heeft een grotere muziekcatalogus

  • Meer dan 82 miljoen nummers.
  • Meer dan 90 miljoen nummers.

U wilt dat uw muziekservice een brede beschikbaarheid en selectie van nummers heeft om te streamen. De grootte van de muziekbibliotheek van een dienst is cruciaal bij het vergelijken van diensten.

Zowel Spotify als Apple Music bieden vergelijkbare catalogi en bieden content exclusief voor hun abonnees. Apple meldt dat zijn catalogus ongeveer 90 miljoen nummers bevat, terwijl Spotify meer dan 82 miljoen nummers claimt.

Belangrijke artiesten zijn vertegenwoordigd op beide muziekdiensten, waaronder Taylor Swift, die jarenlang ruzie had met Spotify, maar terug is op de muziekdienst.

Gebruiksgemak: Spotify is flexibeler

  • Makkelijker te gebruiken dan Apple Music.
  • Presenteert gerelateerde artiesten nauwkeurig.
  • Expertgestuurde aanbevelingen.
  • Biedt ruimtelijke audio-albums.

Samen met de prijs en muziekselectie, houd bij het maken van uw keuze rekening met het gebruiksgemak en de algehele ervaring van een service. Spotify heeft voorlopig de betere gebruikerservaring.

Spotify is gemakkelijker te gebruiken dan Apple Music, hoewel Apple Music een gebruiksvriendelijke interface heeft. Je kunt Spotify openen en snel naar muziek luisteren zonder veel ervaring. Gebruikers vinden dat Apple Music inconsistent werkt op verschillende apparaten, en de Android-ervaring is niet zo vriendelijk als de iOS-ervaring.

Bovendien kunnen synchronisatieproblemen bij het gebruik van Apple Music en iCloud tot frustratie leiden bij luisteraars die gewend zijn de muziek op hun apparaten te beheren. De gratis laag van Spotify levert echter ergernissen op die worden veroorzaakt door de onderbreking van advertenties.

Een muziekservice zou je moeten helpen nieuwe muziek te ontdekken waar je dol op bent. Op dit front is de concurrentie gelijk. Spotify is redelijk goed in het presenteren van verwante artiesten, maar sommige aanbevelingen lopen dood.

Apple heeft detectie ook niet geïntegreerd, dus het is niet zo eenvoudig om zelf nieuwe muziek te vinden op een mobiel apparaat. De door experts aangestuurde aanbevelingen van menselijke muziekexperts en algoritmen worden echter steeds beter.

Belangrijkste kenmerken

Er zijn andere gebieden waar elke service schittert of verduistert in vergelijking.

  • Offline afspelen: beide diensten bieden de mogelijkheid om muziek te downloaden met hun betaalde abonnementen.
  • Samenwerkende afspeellijsten: Spotify laat je samenwerken met andere mensen om afspeellijsten te maken, terwijl afspeellijsten strikt solo zijn in Apple Music. U kunt echter wel afspeellijsten delen met vrienden.
  • Integratie met bestaande bibliotheken met muziekbestanden: Apple schittert hier. Gedownloade Apple Music-nummers worden opgeslagen in de Muziek-app, waar ze niet te onderscheiden zijn van andere nummers. Met Spotify zijn ze gescheiden en kunnen ze niet gemakkelijk worden gecombineerd.
  • Radio: Beide bieden radiostatines, maar met Apple Music 1, het door Apple samengestelde station, v alt Apple op.
  • Audiokwaliteit: Spotify streamt tot 320 kbps, terwijl Apple Music 256 kbps is. Het is echter onwaarschijnlijk dat het verschil hier merkbaar is, behalve in het iets grotere verbruik van data-abonnementen voor 320 kbps muziek als het via een mobiel netwerk wordt gestreamd. Apple heeft ook zijn eigen AAC-audiocodec en standaard ingesteld op de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • Streaming: beide services streamen muziek, muziekvideo's, exclusieve aanbiedingen en andere audio-inhoud.

Eindoordeel

Apple heeft een enorme muziekcatalogus en kan naadloos worden geïntegreerd met andere muziekbibliotheken, maar het is niet zo eenvoudig te gebruiken. Spotify is eenvoudig te gebruiken, heeft een enorme abonneegemeenschap en levert een uitstekende gebruikerservaring. Het heeft echter een iets kleinere muziekbibliotheek en kan niet gemakkelijk worden geïntegreerd met andere muziekbibliotheken.

Als je een Apple-gebruiker bent met veel muziek in je bibliotheek, biedt Apple Music een geweldige ervaring en geef je de voorkeur aan continuïteit in de interface. Als je Spotify al gebruikt en tevreden bent, is Apple Music niet goed genoeg om een overstap te overwegen.

Spotify heeft naar onze mening over het algemeen een kleine voorsprong, maar deze twee premium muziekservices zijn nek-aan-nek in kwaliteit en waarde. Als u momenteel geen van beide services gebruikt, raden we u aan de service te gebruiken die het beste werkt met het besturingssysteem van uw voorkeur (Android of iOS).

FAQ

    Hoe zet ik een Spotify-afspeellijst over naar Apple Music?

    Gebruik een tool zoals SongShift (alleen iOS) om een Spotify-afspeellijst over te zetten naar Apple Music. Download Songshift, tik op Spotify, log in en tik op Akkoord Selecteer Apple Music > Continue > Connect > OK Tik onder Connect iCloud Library opDoorgaan en volg de aanwijzingen.

    Hoe zet ik Apple Music over naar Spotify?

    Gebruik de webgebaseerde TuneMyMusic-tool om Apple Music naar Spotify over te zetten. Ga naar de TuneMyMusic-website en selecteer Let's Start > Apple Music en log in. Selecteer Allow, kies de afspeellijsten die u naar Spotify wilt verplaatsen en selecteer Volgende: Bestemming selecteren > Spotify > Start Moving My Music

Aanbevolen: