SD2F-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

SD2F-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
SD2F-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de SD2F-bestandsextensie is een audiobestand in de Sound Designer II Audio-indeling. Het formaat is gemaakt door Digidesign, nu Avid genoemd, en wordt gebruikt met hun Pro Tools-software.

SD2F-bestanden bevatten audiogegevens en andere informatie die relevant is in de Pro Tools-toepassing. Het wordt ook gebruikt voor het uitwisselen van informatie tussen DAW-programma's (Digital Audio Workstation).

Corel's Roxio Toast-software kan een audioschijf archiveren als een Roxio Jam Disc Image-bestand en gebruikt daarvoor het Sound Designer II Audio-formaat. Dit type SD2F-bestand is een volledige reservekopie van de schijf.

Sommige Sound Designer-audiobestanden gebruiken in plaats daarvan de SD2-bestandsextensie, hoogstwaarschijnlijk bij gebruik in de Windows-versie van de software. SD2-bestanden kunnen echter ook Windows SAS 6.xx-bestanden zijn.

Image
Image

Hoe een SD2F-bestand te openen

SD2F-bestanden kunnen worden geopend met Avid Pro Tools of gratis met QuickTime van Apple. Mac-gebruikers kunnen ook SD2F-bestanden openen met Roxio Toast.

Elk SD2F-bestand dat u tegenkomt, is hoogstwaarschijnlijk een Sound Designer II Audio-bestand, maar als dat niet het geval is, kunt u proberen het te openen met een gratis teksteditor om het SD2F-bestand als een tekstbestand te zien. U kunt soms specifieke woorden in het bestand onderscheiden wanneer het op deze manier wordt geopend, wat u kunt gebruiken om de toepassing te onderzoeken die het opent.

De SAS-softwaresuite (Statistical Analysis Software) van SAS Institute mag ook SD2-bestanden gebruiken, maar alleen met v6 van de Windows-editie. Nieuwere versies gebruiken de SAS7BDAT-extensie en de Unix-editie gebruikt SSD01.

Zie Hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie kunt wijzigen als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van het programma dat standaard SD2F-bestanden op uw computer opent.

Een SD2F-bestand converteren

Avid Pro Tools kan een SD2F-bestand zeker converteren of exporteren naar een ander formaat, maar we hebben dit niet getest. In de meeste programma's bevindt dat type functie zich in het File > Save As of Export menu.

Het is onduidelijk of Pro Tools-versies 10.4.6 en nieuwer het SD2F-formaat ondersteunen, dus het is mogelijk dat het openen van het bestand in een nieuwere versie van de software het automatisch naar een ander, nieuwer bestandsformaat zal converteren.

Het hierboven genoemde Roxio Toast-programma ondersteunt het opslaan van SD2F-bestanden als BIN/CUE-bestanden. U kunt die BIN- of CUE-bestanden vervolgens converteren naar het meer gebruikelijke ISO-formaat.

Iets anders dat je kunt proberen, is de gratis SdTwoWav-tool om de SD2F-bestanden naar WAV-bestanden te converteren, maar het kan zijn dat je ze moet hernoemen om de. SD2-bestandsextensie te hebben, want dat is wat het programma herkent.

Als je een Mac gebruikt, kun je SD2F-bestanden converteren naar het AAC-audioformaat met Finder. Klik met de rechtermuisknop op een of meer SD2F-bestanden en kies Encode Selected Audio Files. TechJunkie heeft wat meer instructies om dit te doen.

Zodra je je SD2F-bestand in een ander formaat hebt gekregen, kan het mogelijk worden gebruikt met een gratis bestandsconverter. Als het je bijvoorbeeld lukt om SD2F naar WAV te converteren, kan een audiobestandsconverter dat WAV-bestand converteren naar een aantal andere geluidsformaten.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Sommige bestanden delen een gelijkaardige bestandsextensie en kunnen gemakkelijk verward worden met een SD2F-bestand. Als u uw bestand niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's, controleer dan nogmaals de bestandsextensie om er zeker van te zijn dat deze eindigt op. SD2F.

SDF is een voorbeeld waarbij het achtervoegsel bij SQL Server Compact Database-bestanden hoort, niet bij een audioformaat. U kunt geen SDF-bestand openen met de programma's die op deze pagina worden vermeld, en SD2F-bestanden werken ook niet met Microsoft SQL Server.

eD2k, wat staat voor het eDonkey2000-netwerk, is een ander voorbeeld waar een soortgelijke afkorting niets te maken heeft met SD2F-bestanden. Dat geldt ook voor DS2 (Olympus DSS Pro Audio) en D2S (Diablo 2 Save) bestanden.

Als u merkt dat uw bestand niet echt in de Sound Designer II Audio-bestandsindeling is, of een van deze andere indelingen die de. SD2F-extensie gebruiken, let dan op het achtervoegsel dat uw bestand gebruikt. Gebruik die bestandsextensie als een manier om meer informatie te zoeken over het formaat waarin het zich bevindt, wat u zou moeten helpen ontdekken welke programma's het kunnen openen of converteren.

FAQ

    Wanneer kocht Avid Digidesign?

    Avid verwierf Digidesign in 1995. Het merk Digidesign werd echter pas in 2010 uitgefaseerd, en zijn producten vallen nu allemaal onder de productbanner van Avid.

    Wat is Avid Pro Tools?

    Pro Tools is professionele audioproductiesoftware waarmee mensen muziek kunnen maken en mixen. Het biedt een gratis versie voor studenten, muzikanten en podcasters; een Pro-versie voor professionele muzikanten en ingenieurs; en een Ultimate-versie voor de meest veeleisende muzikale productietaken.

Aanbevolen: