Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen in Windows 11
Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Open Apparaatbeheer, vouw Toetsenborden uit, klik met de rechtermuisknop op uw toetsenbordnaam en selecteer Apparaat verwijderen.
  • Als u uw Windows 11-laptop opnieuw opstart, wordt uw toetsenbord weer ingeschakeld.
  • Open Start Menu, typ Instellingen apparaatinstallatie, selecteer installatie-instellingen apparaat wijzigen > Nee> Save om het toetsenbord permanent uit te schakelen.

Dit artikel legt de twee belangrijkste methoden uit voor het uitschakelen van een toetsenbord op een laptop met Windows 11. De eerste methode kan worden gebruikt om het toetsenbord van een Windows 11-laptop tijdelijk uit te schakelen, terwijl de tweede methode uitlegt hoe u deze wijziging permanent kunt maken.

Hoe schakel ik mijn laptoptoetsenbord tijdelijk uit?

Als u alleen het toetsenbord van uw Windows 11-laptop wilt uitschakelen voor de huidige sessie, volgt u de onderstaande stappen. Hierdoor wordt alle functionaliteit van het toetsenbord uitgeschakeld totdat uw Windows-laptop opnieuw wordt opgestart of uit- en weer ingeschakeld.

Zorg ervoor dat er een muis op uw laptop is aangesloten, zodat u door het besturingssysteem kunt navigeren nadat het toetsenbord is uitgeschakeld. Als uw apparaat een aanraakscherm heeft, zou u in orde moeten zijn met aanraakbedieningen en gebaren.

Als u uw laptop opnieuw opstart of uitschakelt, wordt het onderstaande proces ongedaan gemaakt.

  1. Open het Start menu op uw Windows 11 laptop.

    Image
    Image
  2. Type Apparaatbeheer.

    Image
    Image

    U hoeft de zoekbalk niet te selecteren voordat u typt. Het Startmenu detecteert onmiddellijk alles wat u typt zodra het is geopend.

  3. Selecteer Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  4. Selecteer naast Toetsenborden het pijlpictogram om de lijst met aangesloten toetsenborden en gerelateerde apparaten uit te vouwen.

    Image
    Image
  5. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw toetsenbord en selecteer Apparaat verwijderen.

    Image
    Image

    De naam van het toetsenbord van uw Windows 11-laptop zal waarschijnlijk variëren, afhankelijk van het model en de fabrikant van uw apparaat.

  6. Het toetsenbord van je laptop en het trackpad, als dat er is, werken nu niet meer. Start uw laptop opnieuw op om uw toetsenbord in te schakelen.

Hoe vergrendel je het toetsenbord op een laptop permanent?

De bovenstaande methode voor het uitschakelen van een toetsenbord is effectief, maar zodra uw laptop opnieuw wordt opgestart, wordt het toetsenbord automatisch opnieuw geïnstalleerd en geactiveerd. Gelukkig kun je deze voorkeur voor automatisch opnieuw installeren vrij snel uitschakelen in Windows 11.

Het wijzigen van de instellingen voor apparaatinstallatie van Windows 11 kan voorkomen dat nieuwere apparaatstuurprogramma's worden geïnstalleerd wanneer dat nodig is en kan ook voorkomen dat andere accessoires en hardware correct werken. Dit mag alleen als laatste redmiddel worden gedaan.

Het is een stuk veiliger om gewoon de slaapstand van Windows 11 te gebruiken in plaats van de opties Opnieuw opstarten en Afsluiten om uw toetsenbord uitgeschakeld te houden.

  1. Open het startmenu.

    Image
    Image
  2. Type Instellingen apparaatinstallatie.

    Image
    Image
  3. Selecteer wijzig de installatie-instellingen van het apparaat.

    Image
    Image
  4. Selecteer Nee.

    Image
    Image
  5. Selecteer Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

    Om deze wijziging ongedaan te maken, herha alt u de bovenstaande stappen en selecteert u Ja in plaats van Nee.

Bottom Line

Er is een andere methode om het toetsenbord van een laptop permanent uit te schakelen of te vergrendelen, waarbij opzettelijk de verkeerde driver ervoor wordt geïnstalleerd. Hoewel dit proces het toetsenbord van uw laptop kan uitschakelen, kan het ook enkele grote problemen veroorzaken, zoals het Blue Screen of Death (BSOD) dat uw hele apparaat kan beschadigen. Deze methode wordt sterk afgeraden en moet niet worden geprobeerd.

Snelle oplossingen en tips voor laptoptoetsenbord

Naast de twee bovenstaande methoden voor het uitschakelen van een laptoptoetsenbord in Windows 11, zijn er nog enkele andere dingen die u kunt overwegen.

  • Moet je je toetsenbord uitschakelen? Tenzij de toetsen van je toetsenbord glitchen en grote ergernissen veroorzaken, is het heel weinig nodig om het toetsenbord van je laptop uit te schakelen.
  • Sluit een USB-toetsenbord aan. De meeste USB-laptops zouden moeten werken met uw Windows 11-laptop.
  • Gebruik een Bluetooth-toetsenbord. Een ander alternatief is om een draadloos Bluetooth-toetsenbord aan te sluiten als je hoofdtoetsenbord kapot is.
  • Maak je Type Cover los. Als je een Surface-laptop/tablet-twee-in-één-apparaat gebruikt, kun je het Type Cover-toetsenbord fysiek verwijderen wanneer het breekt of hapert.
  • Gebruik het schermtoetsenbord van Windows 11. Windows 11 heeft een ingebouwd schermtoetsenbord dat u kunt gebruiken met een muis of met aanraking als uw apparaat een aanraakscherm heeft.

Bottom Line

De beste manieren om het toetsenbord van je laptop in 2021 uit te schakelen, zijn waarschijnlijk dezelfde of lijken erg op de methoden die in 2020 worden gebruikt en zullen naar verwachting nog steeds effectief zijn in 2022, 2023 en daarna. Beide hoofdmethoden worden bovenaan deze pagina weergegeven en zijn geschreven met Windows 11-gebruikers in gedachten, hoewel de instructies ook zouden moeten werken voor degenen die Windows 10 en Windows 8 gebruiken.

Waarom kan ik het toetsenbord van mijn laptop niet uitschakelen?

Als je problemen hebt met het uitschakelen van je toetsenbord, zijn er waarschijnlijk twee belangrijke redenen voor je frustratie.

  • Je hebt het verkeerde toetsenbord geselecteerd. Zorg ervoor dat u de instellingen voor het juiste toetsenbord bewerkt in Apparaatbeheer.
  • Heeft een herstart van Windows 11 het weer ingeschakeld? Weet je nog dat de eerste methode ongedaan wordt gemaakt wanneer je laptop opnieuw wordt opgestart. Probeer in plaats daarvan Windows 11 in de slaapstand te zetten.
  • Windows heeft mogelijk bijgewerkt. Het Windows-updateproces scant apparaten ook vaak op fouten en repareert ze. Dit heeft mogelijk uw pogingen om het toetsenbord uit te schakelen ongedaan gemaakt.

FAQ

    Hoe schakel ik een laptoptoetsenbord uit in Windows 10?

    Om een laptoptoetsenbord in Windows 10 uit te schakelen, navigeert u naar Apparaatbeheer en selecteert u vervolgens Toetsenborden. Klik met de rechtermuisknop op Standaard PS/2-toetsenbord en kies Apparaat uitschakelen en selecteer vervolgens Ja om te bevestigen.

    Hoe kan ik een toets op mijn toetsenbord uitschakelen?

    Als u een specifieke toets op uw toetsenbord wilt uitschakelen, kunt u een hulpprogramma van derden proberen, zoals het gratis KeyTweak. Download KeyTweak, selecteer de toets die u wilt uitschakelen en ga naar Toetsenbordbediening > Key uitschakelen > ToepassenSelecteer Restore All Defaults om de sleutel weer in te schakelen.

    Hoe schakel ik een Mac-toetsenbord uit?

    Om toetsenbordtoegang op een Mac uit te schakelen, gaat u naar het Apple-menu en selecteert u Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en klik vervolgens op het tabblad Snelkoppelingen. Selecteer Keyboard in het menu aan de linkerkant en schakel vervolgens Toetsenbordtoegang in of uit uit

Aanbevolen: