Netneutraliteit uitgelegd

Inhoudsopgave:

Netneutraliteit uitgelegd
Netneutraliteit uitgelegd
Anonim

Internet of netneutraliteit betekent dat er geen beperkingen zijn voor de toegang tot inhoud op het web, geen beperkingen voor downloads of uploads, en geen beperkingen voor communicatiemethoden zoals e-mail, chat en IM.

Het betekent ook dat de toegang tot internet niet wordt geblokkeerd, vertraagd of versneld, afhankelijk van waar die toegang is of wie de eigenaar is van de toegangspunten. In wezen is internet voor iedereen toegankelijk.

  • Vanaf 27 oktober 2020 heeft de FCC gestemd om de intrekking van de regels voor netneutraliteit in 2017 te handhaven. Deze stemming betekent dat grote breedbandbedrijven de prijzen kunnen verhogen en de bandbreedte kunnen beperken zonder gevolgen als ze daarvoor kiezen.
  • In december 2020 nam FCC-voorzitter Ajit Pai, een fervent voorstander van de intrekking van netneutraliteit, ontslag, wat leidde tot speculatie dat de huidige wetgeving in de toekomst onder de regering-Biden kan worden teruggedraaid.
  • In januari 2021 benoemde president Biden Jessica Rosenworcel als waarnemend voorzitter van de Federal Communications Commission; ze wordt beschouwd als een koploper voor de vaste baan. Rosenworcel is een fervent voorstander van Net Neutrality.
  • In februari 2021 won Californië een rechterlijke uitspraak die de staat toestaat om zijn netneutraliteitswet te handhaven, terwijl een rechtszaak door telecommunicatiebedrijven zijn weg baant door de rechtbanken. Het ministerie van Justitie had onlangs zijn rechtszaak tegen de Californische wet op netneutraliteit laten vallen.
  • In maart 2021 stuurden technologiebedrijven, waaronder Mozilla, Reddit, Dropbox, Vimeo en meer, een brief naar de FCC in een officiële oproep om de netneutraliteit te herstellen.
  • In mei 2021 ontdekte het kantoor van de procureur-generaal van New York dat grote ISP's netneutraliteitsfraude pleegden door een lobbygroep, Broadband for America, toe te staan meer dan 18 miljoen valse anti-netneutraliteitscommentaren te spammen naar de FCC.
  • In juli 2021, in wat wordt gezien als de regering-Biden die zich opmaakt voor een confrontatie met netneutraliteit, tekende president Biden een uitgebreid bevel om concurrentie in de Amerikaanse economie te bevorderen, dat verschillende bepalingen over netneutraliteit omvatte die de FCC aanmoedigden om de regels voor netneutraliteit te herstellen.
  • In oktober 2021 nomineerde president Biden Jessica Rosenworcel om de FCC en Gigi Sohn naar een andere FCC-zetel te leiden naar een nieuwe FCC-zetel, in wat wordt gezien als een opmaat voor een netneutraliteitspush.
  • In januari 2022 handhaafde een federaal hof van beroep de Californische netneutraliteitswet en verwierp de pogingen van de telecommunicatie-industrie om de staat ervan te weerhouden de wet te handhaven. Voorstanders van netneutraliteit juichten de uitspraak toe, maar riepen op tot federale netneutraliteitswetten.
Image
Image

Bottom Line

Wanneer we op internet komen, hebben we toegang tot het hele internet. Dat betekent elke website, video, download of e-mail. We gebruiken internet om met anderen te communiceren, naar school te gaan, ons werk te doen en contact te maken met mensen over de hele wereld. Wanneer netneutraliteit het web beheerst, wordt deze toegang zonder enige beperking verleend.

Waarom is netneutraliteit belangrijk?

Dit zijn een paar redenen waarom netneutraliteit belangrijk is:

  • Growth: Netneutraliteit is de reden dat het web in een fenomenaal tempo is gegroeid sinds het in 1991 werd gecreëerd door Sir Tim Berners-Lee.
  • Creativiteit: Creativiteit, innovatie en ongebreidelde inventiviteit hebben ons Wikipedia, YouTube, Google, torrents, Hulu, The Internet Movie Database en nog veel meer opgeleverd.
  • Communicatie: Netneutraliteit stelt ons in staat om vrijuit met mensen op persoonlijke basis te communiceren. Overheidsleiders, bedrijfseigenaren, beroemdheden, collega's, medisch personeel, familie en anderen kunnen zonder beperkingen communiceren en samenwerken.

Sterke regels voor netneutraliteit moeten worden gehandhaafd om ervoor te zorgen dat deze dingen bestaan en bloeien. Nu de regels voor netneutraliteit zijn goedgekeurd voor intrekking door de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC), wordt verwacht dat iedereen die internet gebruikt deze vrijheden verliest.

Wat zijn internetsnelwegen? Hoe zijn ze gerelateerd aan netneutraliteit?

Fastlanes voor internet zijn speciale aanbiedingen en kanalen die sommige bedrijven een uitzonderlijke behandeling zouden geven wat betreft breedbandtoegang en internetverkeer. Veel mensen geloven dat dit het concept van netneutraliteit zou schenden.

Internetsnelwegen kunnen problemen veroorzaken, omdat in plaats van dat internetproviders dezelfde service moeten bieden aan alle abonnees, ongeacht de grootte, het bedrijf of de invloed, ze deals kunnen sluiten met bepaalde bedrijven die hen de voorkeur zouden geven toegang. Deze praktijk zou de groei kunnen belemmeren, illegale monopolies kunnen versterken en kosten voor de consument kunnen kosten.

Bovendien is het open internet essentieel voor een voortdurende vrije uitwisseling van informatie, een basisconcept waarop het World Wide Web is gebaseerd.

Is netneutraliteit wereldwijd beschikbaar?

Nee. Er zijn landen, waaronder nu de Verenigde Staten, waarvan de regeringen om politieke redenen de toegang van hun burgers tot internet willen of hebben beperkt. Vimeo heeft een geweldige video over dit onderwerp waarin wordt uitgelegd hoe het beperken van toegang tot internet van invloed kan zijn op iedereen in de wereld.

In de VS waren de FCC-regels van 2015 bedoeld om consumenten gelijke toegang tot webinhoud te geven en te voorkomen dat breedbandaanbieders de voorkeur geven aan hun eigen inhoud. Met de stem van de FCC om netneutraliteit op 14 december 2017 te verwijderen, zijn deze praktijken nu toegestaan zolang ze worden bekendgemaakt.

Is netneutraliteit in gevaar?

Ja, zoals blijkt uit de FCC-stemming van 2017 om de regels voor netneutraliteit te verwijderen. Veel bedrijven hebben er alle belang bij ervoor te zorgen dat de toegang tot internet niet vrij beschikbaar is. Deze bedrijven hebben al de leiding over het grootste deel van de internetinfrastructuur en ze zien potentiële winst in het "betalen voor spelen" van het web.

In 2019 oordeelde een DC-circuitrechtbank dat de FCC handelde binnen haar rechten om de netneutraliteitsbescherming terug te draaien. De uitspraak zei echter ook dat staten hun eigen bescherming kunnen instellen. Het blijft mogelijk dat de terugdraaiing van de FCC in de toekomst wordt stopgezet.

Je kunt nog steeds vechten voor je rechten

Bij Fight for the Future's Battle for Net Neutrality-site kunt u nog steeds contact opnemen met uw vertegenwoordiger om uw standpunt over netneutraliteit te vertellen. De site vraagt u om informatie in te vullen om automatisch een e-mail te sturen naar het congreslid in uw regio. Vul uw naam en andere gevraagde informatie in en de site stuurt de e-mail voor u.

Image
Image

Wanneer u het e-mailformulier invult, verschijnt het volgende bericht waarin u wordt gevraagd of u uw actie via Twitter of Facebook wilt delen met belangrijke besluitvormers die voor u zijn getagd.

Image
Image

Website-eigenaren kunnen sites en sociale media op Red Alert plaatsen

Als je een eigen site hebt, toon dan je steun voor het terugdraaien en informeer ook de bezoekers van je site over het probleem. Battle For The Net voert een Red Alert-campagne met een widget; avatar-afbeeldingen; Twitter-, Facebook- en Instagram-afbeeldingen; en banneradvertenties die site-eigenaren kunnen gebruiken om hun eigen verklaring over het probleem af te leggen.

Image
Image

Bottom Line

Netneutraliteit is de basis van de vrijheid die we genieten op internet. Het verliezen van die vrijheid kan gevolgen hebben zoals beperkte toegang tot websites en verminderde downloadrechten, evenals gecontroleerde creativiteit en door het bedrijf bestuurde diensten. Sommige mensen noemen dat scenario het einde van het internet.

Waar het op neerkomt: netneutraliteit is belangrijk voor ons allemaal

Netneutraliteit in de context van het web is enigszins nieuw. Het concept van neutrale, publiek toegankelijke informatie en overdracht van die informatie bestaat echter al sinds de dagen van Alexander Graham Bell. Basis openbare infrastructuren, zoals metro's, bussen en telefoonmaatschappijen, mogen gemeenschappelijke toegang niet discrimineren, beperken of differentiëren. Dit is ook het kernconcept achter Net Neutrality.

Voor degenen onder ons die het web waarderen en de vrijheid willen behouden die deze geweldige uitvinding ons heeft gegeven om informatie uit te wisselen, is netneutraliteit een kernconcept waaraan we moeten werken om het te behouden.

Aanbevolen: