WAV & WAVE Files (Wat ze zijn & Hoe ze te openen)

Inhoudsopgave:

WAV & WAVE Files (Wat ze zijn & Hoe ze te openen)
WAV & WAVE Files (Wat ze zijn & Hoe ze te openen)
Anonim

Een bestand met de bestandsextensie. WAV of. WAVE is een Waveform Audio-bestand. Dit is een standaard audioformaat dat voornamelijk op Windows-computers wordt gebruikt. Het bestand is meestal niet gecomprimeerd, maar compressie wordt ondersteund.

Niet-gecomprimeerde WAV-bestanden zijn groter dan andere populaire audioformaten, zoals MP3, dus ze worden meestal niet gebruikt als het geprefereerde audioformaat bij het online delen van muziekbestanden of het kopen van muziek, maar in plaats daarvan voor zaken als audiobewerkingssoftware, systeemfuncties en videogames.

Image
Image

Waveform Audio is een uitbreiding van het bitstreamformaat Resource Interchange File Format (RIFF), waar je veel meer over kunt lezen op soundfile.sapp.org. WAV is vergelijkbaar met AIFF- en 8SVX-bestanden, die beide vaker voorkomen op Mac-besturingssystemen.

Hoe een WAV/WAVE-bestand te openen

WAV-bestanden kunnen worden geopend met Windows Media Player, VLC, iTunes, Groove Music, Winamp, Clementine, XMMS en zeer waarschijnlijk ook enkele andere populaire mediaspelertoepassingen.

In sommige gevallen wordt de DTS-audiocodec gebruikt om een DTS-WAV-bestand te maken dat de. WAV-extensie gebruikt. Als dat is wat je hebt, probeer dan foobar2000 te gebruiken om het te openen.

Rekening houdend met het aantal audiospelerprogramma's dat er is, en dat het zeer waarschijnlijk is dat je er nu meer dan één hebt geïnstalleerd, kan het zijn dat het ene programma automatisch WAV- en WAVE-bestanden opent terwijl je eigenlijk een ander zou willen. Als dit het geval is, raadpleeg dan onze tutorial over het wijzigen van bestandsassociaties in Windows voor hulp daarbij.

Het is onwaarschijnlijk dat uw bestand iets anders is dan een audiobestand, maar het is mogelijk dat het in een andere indeling is opgeslagen, maar toch de WAV- of WAVE-extensie gebruikt. Om dit te testen, opent u het in een gratis teksteditor om het als een tekstdocument te bekijken.

Als het eerste item dat je ziet "RIFF" is, dan is het een audiobestand dat moet worden geopend met een van de hierboven genoemde programma's. Als dit niet het geval is, is uw specifieke bestand mogelijk beschadigd (probeer het opnieuw te downloaden of te kopiëren). Als de tekst iets anders leest, of als je zeker weet dat het geen audio is, kun je proberen een ander woord of een andere zin in het bestand te zoeken die je zou kunnen helpen bij het zoeken naar welk type bestand het zou kunnen zijn.

In het onwaarschijnlijke geval dat het bestand slechts een tekstdocument is, wat het geval zou zijn als de tekst leesbaar is en geen wartaal, dan kan elke teksteditor worden gebruikt om het bestand te openen en te lezen.

Een WAV/WAVE-bestand converteren

WAV-bestanden kunnen het beste worden geconverteerd naar andere audioformaten (zoals MP3, AAC, FLAC, OGG, M4A, M4B, M4R, enz.) met een van de tools in onze lijst met gratis audioconversiesoftwareprogramma's.

Als je iTunes hebt geïnstalleerd, kun je WAV naar MP3 converteren zonder dat je extra software hoeft te downloaden. Hier is hoe:

  1. Ga met iTunes open naar het Bewerken > Voorkeuren menu in Windows, of iTunes> Voorkeuren op een Mac.
  2. Kies met het tabblad Algemeen geselecteerd Instellingen importeren.
  3. Kies naast het vervolgkeuzemenu Importeren met MP3 Encoder.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK een paar keer om de instellingenvensters te verlaten.
  5. Selecteer een of meer nummers die iTunes naar MP3 moet converteren en gebruik vervolgens File > Convert > Maak MP3-versiemenu-optie. Dit behoudt het originele audiobestand, maar maakt ook een nieuwe MP3 met dezelfde naam.

Sommige andere gratis bestandsconversieprogramma's die het converteren van een WAV-bestand naar een ander formaat ondersteunen, zijn FileZigZag en Zamzar. Dit zijn online converters, wat betekent dat u het bestand naar de website moet uploaden, het moet laten converteren en het vervolgens weer naar uw computer moet downloaden. Deze methode is geweldig voor kleinere bestanden.

Meer informatie over WAV & WAVE-bestanden

Deze bestandsindeling beperkt de bestandsgrootte tot 4 GB, en sommige softwareprogramma's kunnen dit zelfs verder beperken, tot 2 GB.

Sommige WAV-bestanden worden eigenlijk gebruikt om niet-audiogegevens op te slaan, zoals signaalvormen die golfvormen worden genoemd.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend nadat je de programma's van hierboven hebt gebruikt, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest.

Het kan gemakkelijk zijn om de ene bestandsextensie voor een andere te verwarren als ze op dezelfde manier gespeld zijn, wat betekent dat, hoewel ze er verwant uitzien, ze in twee totaal verschillende bestandsformaten kunnen zijn die verschillende bestandsopeners vereisen.

WVE is een voorbeeld van een bestandsextensie die lijkt op WAVE en WAV, maar het is helemaal geen audiobestand. WVE-bestanden zijn Wondershare Filmora Project-bestanden die worden geopend met het Wondershare Filmora-videobewerkingsprogramma. Andere kunnen WaveEditor Project-bestanden zijn die worden gebruikt met CyberLink Media Suite.

Als het niet echt een WAV- of WAVE-bestand is dat je hebt, onderzoek dan de daadwerkelijke bestandsextensie om erachter te komen welke programma's het kunnen openen of converteren.

Aanbevolen: