NordVPN nu ondersteund op M1-Macs

NordVPN nu ondersteund op M1-Macs
NordVPN nu ondersteund op M1-Macs
Anonim

Sinds de release van versie 6.6.1 voor macOS, kan NordVPN nu rechtstreeks op de nieuwe M1-processors van Apple draaien.

De aankondiging werd gedaan op de officiële blog van NordVPN, waarin staat dat de service nu kan profiteren van de verbeterde mogelijkheden van de nieuwe Apple-computers.

Image
Image

Oorspronkelijk hoefde NordVPN geen M1-ondersteuning te hebben, aangezien Apple Rosetta 2 heeft geïmplementeerd, een software waarmee apps die bedoeld zijn voor Intel-processors op M1-Macs kunnen werken. NordVPN kon echter niet profiteren van de verbeteringen die de M1 bood op het gebied van prestaties en snelheid.

Met deze nieuwe update zullen gebruikers dezelfde prestatieverbetering zien in NordVPN. Apps die zijn gebouwd voor de M1-chip zijn doorgaans efficiënter en werken beter dan vertaalde apps.

De M1-chip werd voor het eerst uitgebracht in november 2020, met de nieuwe 13-inch MacBook Pro als een van de eerste producten van het bedrijf met de nieuwe processor. De M1 is een intern ontwikkelde chip en markeert de overgang van Apple van Intel-processors, een samenwerking die al sinds 2006 bestaat.

Image
Image

De update loopt vooruit op de verwachte lancering van nieuwe M1-Macs, zoals de 14-inch en 16-inch MacBook Pro's. Momenteel hebben de nieuwe MacBook Air, Mac mini, 13-inch MacBook Pro en 24-inch iMac allemaal de M1-chip, met meer in het verschiet.

De NordVPN-app voor macOS is universeel, dus gebruikers hoeven geen extra stappen of software te implementeren om de app te laten draaien, behalve af en toe een update. NordVPN kan nog steeds werken op Intel-gebaseerde Macs, zij het op een lagere snelheid.

Aanbevolen: