De standaard downloadlocatie wijzigen in Windows 11

Inhoudsopgave:

De standaard downloadlocatie wijzigen in Windows 11
De standaard downloadlocatie wijzigen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Wijzig de standaardlocatie voor downloads: Open de Download map Properties > Move. Kies een nieuwe locatie.
  • Je kunt elke gewenste locatie kiezen, inclusief het bureaublad.
  • Als u op Toepassen klikt, wordt u mogelijk gevraagd uw bestaande bestanden te verplaatsen.

Deze handleiding leert je hoe je de standaard downloadlocatie voor Windows 11 kunt wijzigen, zodat je bestanden direct kunt downloaden naar waar je maar wilt.

Deze methode werkt ook voor Windows 10, hoewel het besturingssysteem er iets anders uitziet.

Hoe wijzig ik de standaard downloadlocatie in Windows 11?

De eenvoudigste manier om de standaard downloadlocatie in Windows 11 te wijzigen, is door de Move opdracht te gebruiken in het Properties menu van de downloadmap.

  1. Selecteer het File Explorer mappictogram in de taakbalk onderaan het scherm om het File Explorer-venster te openen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop of houd de map Downloads ingedrukt en selecteer Eigenschappen in het pop-outmenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad Locatie en selecteer vervolgens de knop Verplaatsen.

    Image
    Image
  4. Navigeer door de Verkenner om de gewenste downloadlocatie te kiezen en klik vervolgens op Select Folder.

    Image
    Image

    Het kan bijna elke gewenste map zijn en op elke gewenste schijf. Kies een map op de hoofdschijf, de Desktop, of een locatie op een geheel andere schijf als u uw downloads liever buiten de opstartschijf houdt. Je kunt zelfs een externe schijf kiezen.

  5. Nadat je een locatie hebt gekozen, selecteer Toepassen.
  6. Windows 11 zal u dan vragen of u alle bestanden van de oude locatie naar de nieuwe wilt verplaatsen. Als u momenteel niets belangrijks in uw Windows 11 Downloads map heeft, kies dan No Als u eerder applicaties of mappen heeft gedownload, kan dat een noodzakelijk onderdeel zijn van sommige applicaties, of je wilt gewoon op veilig spelen, selecteer Yes

    Wanneer u Yes selecteert, zal geen van uw applicaties stoppen met werken omdat het pad naar de benodigde bestanden of mappen verloren gaat.

  7. Selecteer OK nadat Windows 11 uw bestanden heeft verplaatst.

Hoe wijzig ik mijn standaard downloadlocatie?

De bovenstaande methode voor het verplaatsen van de Windows 11 Downloads map zal een nieuwe standaard downloadlocatie creëren voor alle bestanden die u van internet downloadt. Je kunt het meerdere keren wijzigen als je de juiste plek wilt vinden.

Kunt u de downloadlocatie van Microsoft wijzigen?

Ja, u kunt de locatie van de downloadmap wijzigen voor alle recente Windows-besturingssystemen. De bovenstaande methode werkt in zowel Windows 10 als 11 en duurt slechts een paar minuten om te voltooien.

FAQ

    Hoe wijzig ik de downloadlocatie in Windows 7?

    Als u Windows 7 gebruikt en de downloadlocatie wilt wijzigen, klikt u op Start > Computer, opent u de C-schijf, open vervolgens de Users map. Open de map met uw gebruikersnaam, klik met de rechtermuisknop op de map Downloads en selecteer Properties Klik op het tabblad Location, klik vervolgens op de knop Move en selecteer de nieuwe downloadlocatie. Klik op Map selecteren > Toepassen > OK

    Hoe wijzig ik de downloadlocatie van de Windows Store?

    Om de downloadlocatie voor apps en games van de Microsoft Store te wijzigen, opent u Settings en gaat u naar System > Storage > Geavanceerde opslaginstellingen Kies Waar nieuwe inhoud wordt opgeslagen en klik vervolgens op de vervolgkeuzepijl naast Nieuw apps worden opgeslagen in

    Hoe wijzig ik de downloadlocatie op een Mac?

    Als je de downloadlocatie op een Mac wilt wijzigen vanuit de standaardmap Downloads, moet je de instellingen van je browser wijzigen. Druk op Command +, (komma) om het voorkeurenscherm van uw browser te openen; de rest van de stappen is afhankelijk van uw browser. Selecteer in Chrome Advanced, ga naar de sectie Downloads en naastLocatie , selecteer Change en selecteer vervolgens de map waar je de downloads naartoe wilt laten gaan.

    Hoe wijzig ik de downloadlocatie op Steam?

    Om de installatielocatie van je Steam-games te wijzigen, open je Instellingen, klik je op het tabblad Downloads en selecteer je Steam Bibliotheekmap Selecteer Bibliotheekmap toevoegen en maak een nieuw standaardinstallatiepad aan. Toekomstige installaties zullen naar de nieuwe locatie gaan.

Aanbevolen: