AirPlay van iPhone naar tv

Inhoudsopgave:

AirPlay van iPhone naar tv
AirPlay van iPhone naar tv
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt toegang tot AirPlay op je iPhone vanuit het Control Center; het AirPlay-pictogram ziet eruit als verschillende ringen met een driehoek onderaan.
  • Om AirPlay te gebruiken, moet je een AirPlay 2-compatibele smart-tv gebruiken. Je moet de tv en de iPhone met hetzelfde netwerk verbinden.
  • Niet alle apps op de iPhone zijn compatibel met AirPlay, dus het kan zijn dat je in plaats daarvan Screen Mirroring moet gebruiken.

Dit artikel bevat instructies voor AirPlay van je iPhone naar je ondersteunde smart-tv. Het bevat ook informatie over het spiegelen van uw iPhone naar uw Smart TV als het AirPlay-pictogram niet beschikbaar is.

Waar vind ik AirPlay op mijn iPhone?

Als je muziek of video's op je iPhone streamt en deze naar een ander apparaat wilt sturen, kun je AirPlay gebruiken als de app waarvan je streamt en het apparaat waarnaar je wilt streamen compatibel is. Als dat zo is, kun je het AirPlay-pictogram vinden in de app of in de streaming-bedieningselementen in je Control Center.

Als u op zoek bent naar de AirPlay-app, zult u deze niet vinden. AirPlay is een functie die beschikbaar is wanneer een streaming-app compatibel is en niet alle apps.

Is er een manier om de iPhone op de tv aan te sluiten?

Het feit dat je niet per se een speciale AirPlay-app hebt, betekent niet dat je deze niet kunt gebruiken om muziek of video's van je iPhone naar een compatibel apparaat te sturen. En hoewel niet alle apps AirPlay-compatibel zijn, kun je je iPhone nog steeds op je tv aansluiten om je films en apps op een groter scherm te bekijken met behulp van schermspiegeling. Maar er zijn een paar kanttekeningen.

Ten eerste moet je een AirPlay 2-compatibele smart-tv gebruiken. Als je niet zeker weet of je tv in die categorie v alt, kun je een volledige lijst met AirPlay 2-compatibele tv's en andere apparaten vinden op de website van Apple. Zoek daar uw merk en model op. Als het er is, geweldig. Zo niet, dan kunt u AirPlay waarschijnlijk niet gebruiken met uw tv.

Zodra je zeker weet dat je tv compatibel is, is het gebruik van AirPlay eenvoudig.

  1. Start een video of muziek op je telefoon in een compatibele app.
  2. Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm naar Control Center.
  3. Tik in het controlecentrum op de Media-knoppen.

    Image
    Image
  4. Als de mediaknoppen groter worden, zou je het AirPlay-pictogram ongeveer halverwege de kaart moeten zien. Tik in dat gebied om AirPlay Controls te openen.
  5. Selecteer op de AirPlay Controls-kaart de tv waarnaar u uw media wilt verzenden. Als dit de eerste keer is dat u AirPlay gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd om het tv-toestel toegang te geven tot uw inhoud. Als dit gebeurt, volg dan de instructies op het scherm.

    Image
    Image

Als je klaar bent met AirPlay, tik je op de naam van het apparaat waarmee je verbinding hebt gemaakt met AirPlay om de verbinding te verbreken.

Hoe kan ik mijn iPhone naar mijn tv spiegelen zonder Apple TV?

Als je iets vanaf je telefoon wilt delen dat niet AirPlay-compatibel is, kun je in plaats daarvan schermspiegeling gebruiken. Het probleem met schermspiegeling is dat alles wat je deelt dezelfde oriëntatie en beeldverhouding heeft als je telefoon, omdat alles wat je op je telefoon doet ook op het grote scherm plaatsvindt.

Het is echter handig als u het kleine scherm niet wilt blijven gebruiken. En je kunt je telefoon altijd in liggende stand draaien om een betere pasvorm te krijgen. Vergeet niet je meldingen uit te schakelen als je niet wilt dat ze op het scherm verschijnen.

Hoe krijg ik AirPlay op mijn tv?

Als je een tv hebt die niet compatibel is met AirPlay, kun je een Apple TV-apparaat toevoegen om de mogelijkheid te krijgen. Of u kunt een nieuwe AirPlay-compatibele kopen.

FAQ

    Hoe zet ik AirPlay van een iPhone naar een Samsung TV?

    Om AirPlay van een iPhone naar een van Samsung's QLED-sets, die AirPlay ingebouwd ondersteunen, te gaan naar Settings > General > AirPlay-instellingen en zorg ervoor dat AirPlay is ingeschakeld. Open op uw iPhone de inhoud die u wilt AirPlay en tik op de AirPlay-knop (tik op de sharing of castingknop als je AirPlay niet ziet, kies dan AirPlay uit de deelopties). Selecteer uw Samsung-tv en voer de viercijferige code in die op uw tv wordt weergegeven als daarom wordt gevraagd.

    Hoe zet ik AirPlay van een iPhone naar een Apple TV?

    Zorg ervoor dat uw Apple TV en iPhone zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden, zoek vervolgens de inhoud die u wilt AirPlay en tik op de AirPlay-knop. Selecteer uw Apple TV in de lijst met compatibele apparaten en geniet van uw inhoud op de Apple TV.

    Hoe kan ik AirPlay van een iPhone naar een Roku TV?

    Zorg ervoor dat je iPhone en Roku-apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden en zorg ervoor dat je Roku-apparaat compatibel is met AirPlay. Zoek de inhoud die u wilt AirPlay, tik vervolgens op de knop AirPlay en selecteer uw Roku-apparaat. U kunt ook op Screen Mirroring tikken in het Control Center van uw iPhone om de inhoud van uw scherm naar uw Roku te casten.

Aanbevolen: