Hoe Samsung TV te verbinden met Alexa

Inhoudsopgave:

Hoe Samsung TV te verbinden met Alexa
Hoe Samsung TV te verbinden met Alexa
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik spraakopdrachten om je Samsung Smart TV te bedienen via de Alexa-assistent van Amazon.
  • Nieuwe Samsung-tv's hebben een ingebouwde Alexa-app en werken met een breder scala aan spraakbedieningen.
  • Sommige oudere sets zijn ook compatibel, maar vereisen een extern Alexa-apparaat en bieden niet zoveel spraakopdrachten.

Dit artikel bevat instructies voor het aansluiten van je Samsung Smart TV op Amazon Alexa en informatie over hoe je je tv bedient met Alexa-spraakopdrachten.

Hoe verbind ik mijn Samsung Smart TV met Alexa?

Als je een nieuwere Samsung Smart TV uit 2021 hebt, dan heeft Alexa ingebouwd als app. Veel van de 2020-sets worden ook geleverd met Alexa geïnstalleerd. Samsung heeft een lijst met modellen verstrekt die Alexa aan boord hebben.

Ondertussen kunnen Samsung Smart TV's die in 2018 of 2019 zijn uitgebracht, alleen worden bediend met een extern Alexa-apparaat, zoals een Amazon Echo slimme luidspreker of de Alexa-smartphone-app. Hier leest u hoe u beide typen tv's kunt instellen om met Alexa te werken.

Voor nieuwere sets met ingebouwde Alexa

  1. Kies Alexa als de stemassistent van je tv tijdens de eerste installatie; anders kun je de geïnstalleerde Alexa-app op elk gewenst moment openen om aan de slag te gaan.
  2. Log in op uw Amazon-account door de QR-code op het scherm te scannen of ga naar de Amazon-site om de code in te voeren die op uw tv-scherm wordt weergegeven. U moet echter eerst inloggen op uw Amazon-account.

  3. Zodra u bent ingelogd, leest u de privacyrechten en selecteert u Toestaan als u akkoord gaat met het koppelen van uw Amazon-account.
  4. Kies of je wilt dat de afstandsbediening van je Samsung TV continu naar je luistert om het wekwoord 'Alexa', 'Amazon', 'Computer', 'Echo' of 'Ziggy' uit te spreken en vervolgens een opdracht. Anders moet je de microfoonknop ingedrukt houden om Alexa-commando's te gebruiken.

Voor oudere sets zonder ingebouwde Alexa

  1. Download zowel de Amazon Alexa- als de Samsung SmartThings-app voor smartphones, als je die nog niet hebt. Beide zijn beschikbaar voor iOS- of Android-apparaten.
  2. Zorg ervoor dat je Alexa-apparaat en Samsung Smart TV beide zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  3. De Samsung-tv moet zijn ingeschakeld in de SmartThings-app. Zo niet, zorg er dan voor dat u bent aangemeld met uw Samsung-account op de tv. Ga naar Instellingen > Algemeen en selecteer vervolgens System Manager > Samsung-account.

  4. Log in op de SmartThings-app met hetzelfde Samsung-account. Tik op Apparaten en als uw Smart TV nog niet wordt weergegeven, tikt u op + om deze aan de app toe te voegen.
  5. Schakel in de Alexa-app de SmartThings-vaardigheid in en log in op je Samsung-account. Hierdoor wordt je Samsung-tv automatisch met Alexa verbonden en kun je spraakopdrachten gebruiken om je televisie te bedienen.

    Image
    Image

Kan ik mijn Samsung-tv bedienen met Alexa?

Absoluut, maar de omvang van de beschikbare bedieningselementen hangt af van het type set dat je hebt. Als je televisie de ingebouwde Alexa-app heeft, heb je een breder scala aan opties tot je beschikking. Zoek bijvoorbeeld naar apps (zeg: "Alexa, open [app-naam]") of op acteur (zeg: Alexa, zoek naar [naam]"). Je kunt ook muziek afspelen van de Amazon Music-service, het volume regelen, het kanaal wijzigen, de tv in- of uitschakelen en meer.

Aan de andere kant, als je een extern Alexa-apparaat moet gebruiken om de tv te bedienen, heb je niet dezelfde opties. In dat geval zijn de bedieningselementen veel eenvoudiger: u kunt de tv aan- of uitzetten, het volume of de zender wijzigen, overschakelen naar een andere bron en basisfuncties voor afspelen, pauzeren en gerelateerde opdrachten gebruiken.

Welke Alexa-opdrachten werken met Samsung TV?

Hier zijn basiscommando's die je kunt gebruiken met oudere Samsung Smart TV's:

  • "Alexa, zet de tv [aan/uit]."
  • "Alexa, volume [omhoog/omlaag] op de tv."
  • "Alexa, kanaal [omhoog/omlaag] op de tv."
  • "Alexa, verander het kanaal naar [nummer] op de tv."
  • "Alexa, verander de invoer naar [naam invoer, zoals HDMI1] op de tv."
  • "Alexa, [afspelen/pauzeren/stoppen/hervatten] op de tv."

Samsung Smart TV's met Alexa ingebouwd kunnen extra commando's gebruiken, zoals:

  • "Alexa, open [app-naam]."
  • "Alexa, speel [naam show] op [app, zoals Netflix]."
  • "Alexa, zoek naar [acteur/genre/show]."
  • "Alexa, speel het nieuwe album [naam artiest] af."
  • "Alexa, schakel over naar [invoernaam]."

FAQ

    Waarom zet Alexa mijn Samsung-tv niet aan?

    Als Alexa je Samsung-tv niet aanzet, zijn er een paar mogelijke oorzaken. Er is mogelijk een probleem met de SmartThings-app, dus controleer uw SmartThings-instellingen en zorg ervoor dat alles correct werkt. Als je een Echo-apparaat gebruikt om je Samsung-tv met Alexa te bedienen, zorg er dan voor dat je een opdracht gebruikt die specifiek is voor je tv. Je kunt ook proberen je Amazon Echo opnieuw op te starten, de tv uit je app te verwijderen en deze vervolgens opnieuw toe te voegen. Zorg er ook voor dat uw Samsung-tv is verbonden met uw wifi-netwerk.

    Hoe verbind ik een Vizio Smart TV met Alexa?

    Vizio SmartCast-tv's zijn gemaakt om met Alexa te werken. Om je tv te koppelen met Vizio's Amazon Alexa-vaardigheid en je myVIZIO-account, druk je op de VIZIO-knop op de afstandsbediening van je tv. Je ziet de SmartCast TV Home-app op je scherm. Ga naar Extras en selecteer OK, selecteer vervolgens Amazon Alexa en volg de aanwijzingen.

    Hoe verbind ik Alexa met een Roku TV?

    Om de Roku-vaardigheid voor Alexa in te schakelen, koppel je je Roku- en Amazon-accounts. Selecteer in de Alexa mobiele app Menu (drie regels) > Skills & Games Zoek naar Roku, selecteer vervolgens de Roku-vaardigheid en tik op Enable Meld u aan bij uw Roku-account wanneer daarom wordt gevraagd. Selecteer je Roku TV (of het Roku-apparaat waarmee je Alexa wilt gebruiken) en volg de aanwijzingen. Terug in de Alexa-app zou je Roku-apparaat automatisch moeten worden ontdekt. Selecteer uw Roku-apparaat, kies vervolgens de Alexa-apparaten die u met de Roku wilt gebruiken en selecteer Apparaten koppelen

Aanbevolen: