Microsoft gaat Spotify integreren in Windows 11 Focus-sessies

Microsoft gaat Spotify integreren in Windows 11 Focus-sessies
Microsoft gaat Spotify integreren in Windows 11 Focus-sessies
Anonim

Microsoft heeft donderdag plannen onthuld om Spotify te integreren in de nieuwe Focus Sessions-functie voor Windows 11.

Volgens The Verge werd de eerste aankondiging gedaan in een video op het officiële Twitter-account van Panos Panay, chief product officer voor Microsoft.

Image
Image

Focus Sessions creëert een focustimer die gebruikers kunnen implementeren om hen te helpen hun taken uit te voeren terwijl ze naar een afspeellijst met muziek van Spotify luisteren. Volgens het videovoorbeeld kunnen gebruikers hun eigen takenlijst voor de dag maken, vervolgens een sessie opzetten en kiezen hoe lang ze willen werken. Bovendien kunnen pauzes aan een werksessie worden toegevoegd door de optie onder de focustimer te selecteren.

De maximaal toegestane tijd is momenteel onbekend.

Gebruikers selecteren vervolgens een afspeellijst om naar te luisteren terwijl ze aan het werk zijn. De afspeellijst in de voorbeeldvideo is vooraf gemaakt met ontspannende muziek, maar het is onduidelijk of gebruikers hun eigen afspeellijsten kunnen maken of dat ze moeten kiezen uit een vooraf bepaalde selectie.

Image
Image

Een extra functie die wordt getoond maar niet gedetailleerd is, is de dagelijkse voortgang, die lijkt bij te houden hoeveel tijd een gebruiker die dag en de dag ervoor heeft gewerkt. Er is ook een streak-teller aan de zijkant die telt hoeveel dagen werk is voltooid.

Het is niet bekend of Spotify de enige geïntegreerde muziek-app is of dat andere muziekdiensten zoals Apple Play Music ook beschikbaar zullen zijn. Microsoft moet nog een bètaversie van Focus Sessions uitbrengen in de huidige builds van Windows 11, maar als je deze preview in zijn huidige staat ziet, zou dit kunnen betekenen dat deze binnenkort door gebruikers kan worden getest.

Aanbevolen: