Microsoft gaat all-in op tablets met Windows 11

Microsoft gaat all-in op tablets met Windows 11
Microsoft gaat all-in op tablets met Windows 11
Anonim

Microsoft heeft donderdag Windows 11 onthuld, met een hele reeks nieuwe functies die zijn ontworpen om het gebruik van het besturingssysteem op tablet-pc's te vergemakkelijken.

Microsoft lijkt veel aandacht te besteden aan de naadloosheid van het gebruik van Windows 11 op tablet-pc's. Na de eerste aankondiging voor het besturingssysteem op donderdag, nam het bedrijf wat tijd om diepgaand te praten over de nieuwe functies die het heeft gepland voor Windows 11 op tablets. De belangrijkste van deze functies waren nieuwe typverbeteringen, betere aanraakdoelen en natuurlijk widgets.

Image
Image

Een andere grote verandering met Windows 11 komt wanneer u een bevestigbaar toetsenbord van uw tablet-pc verwijdert. Voorheen veranderde het besturingssysteem van lay-out wanneer u het toetsenbord loskoppelde. Nu blijft de lay-out echter hetzelfde, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vergroten of verkleinen van vensters of het verplaatsen van vensters.

Pictogrammen worden ook niet groter in tabletmodus, dus je kunt ze gemakkelijker zien als je Windows 11 gebruikt zonder dat er een toetsenbord of externe monitor is aangesloten.

Het gebruik van een stylus met Windows 11 biedt ook enkele extra functies, waaronder haptische feedback. Microsoft beloofde ook algemene verbeteringen aan het inkten en spraaktypen bij gebruik van Windows 11, inclusief automatische interpunctie. Dankzij ondersteuning voor gebaren kunnen gebruikers gemakkelijk tussen applicaties schakelen en andere basissysteemtaken uitvoeren.

Image
Image

Widgets spelen ook een grote rol in Windows 11 in het algemeen, en dat geldt des te meer bij gebruik in tabletmodus. Gebruikers kunnen het formaat van widgets wijzigen, ze verplaatsen en ze in het algemeen plaatsen zoals ze willen. Het is een leuke afwisseling, omdat het toegang tot zaken als agenda's, het weer en memo's eenvoudiger maakt.

Andere algemene verbeteringen aan het besturingssysteem zullen ook beschikbaar zijn in tabletmodus, zodat gebruikers ten volle kunnen profiteren van alles wat Windows 11 te bieden heeft.

Aanbevolen: