MPK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MPK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MPK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de MPK-bestandsextensie is een ArcGIS Map Package-bestand dat kaartgegevens (lay-outs, ingesloten objecten en meer) bevat in één bestand dat gemakkelijk te verspreiden is.

De MPK-bestandsextensie wordt ook gebruikt voor Project64 Memory Pack-bestanden, die worden gebruikt door Nintendo 64-emulators.

Image
Image

Als je een videobestand hebt, is het meer dan waarschijnlijk een MKV-bestand dat je verkeerd leest als een MPK-bestand. Zie onderaan deze pagina voor andere gelijkaardige bestandsextensies die u misschien verwarrend vindt voor een MPK-bestand.

Hoe een MPK-bestand te openen

MPK-bestanden die ArcGIS Map Package-bestanden zijn, kunnen worden geopend met Esri's ArcGIS-programma. ArcGIS Map Document-bestanden (. MXD) zijn ingebed in MPK-bestanden en kunnen met dezelfde software worden geopend.

Met ArcGIS geopend, zou u het MPK-bestand rechtstreeks naar het programma moeten kunnen slepen. Een andere manier is door met de rechtermuisknop op het MPK-bestand te klikken en Unpack te selecteren. De kaartpakketten worden uitgepakt in de Documents\ArcGIS\Packages\ map van de gebruiker.

Project64 Memory Pack-bestanden die eindigen op de MPK-bestandsextensie kunnen worden geopend met Project64.

Als je merkt dat een applicatie op je pc probeert het MPK-bestand te openen, maar het is de verkeerde applicatie, of als je liever hebt dat een ander geïnstalleerd programma je MPK-bestanden opent, kun je het standaardprogramma in Windows wijzigen.

Een MPK-bestand converteren

U zou een ArcGIS Map Package MPK-bestand moeten kunnen converteren met het hierboven genoemde ArcGIS-programma. Dit kan als volgt worden gedaan:

  1. Open het MPK-bestand in ArcGIS.
  2. Selecteer Project.

    Image
    Image
  3. Selecteer Opslaan als.

    Image
    Image
  4. Geef het project een nieuwe naam en selecteer Save.

    Image
    Image

Je kunt MPK niet converteren naar MP4, AVI of een ander videoformaat omdat MPK's geen video's zijn. MKV-bestanden zijn echter videobestanden en kunnen dus worden geconverteerd naar andere videobestandsindelingen met een gratis video-omzetter.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het is gemakkelijk om de extensie van een ander bestand verkeerd te lezen als. MPK, zelfs als de twee formaten niets met elkaar te maken hebben en niet met dezelfde software kunnen worden gebruikt. Als je bestand niet opent met de bovengenoemde programma's, is de kans groot dat het geen MPK-bestand is.

Sommige bestandstypen die lijken op MPK-bestanden zijn MPL, MPLS, MPN en MAP. Een andere is KMP, een Korg Trinity/Triton Keymap-bestand dat u kunt openen met Awave Studio.

MPKG is een lastige die identiek is aan MPK met slechts één extra letter aan het einde. Dit zijn Meta Package-bestanden die door Mac-computers worden gebruikt.

Als je merkt dat je bestand de. MPK-bestandsextensie niet gebruikt, onderzoek dan de bestandsextensie die het gebruikt om meer te weten te komen over het formaat en hopelijk vind je een geldig programma dat kan openen, bewerken of converteer het.

FAQ

    Hoe bewerk ik shapefiles uit een MPK-pakket?

    Ga in ArcMap naar Customize > Toolbars > Editor > Begin met bewerken. Selecteer het shapefile en klik op OK om te beginnen met bewerken. Selecteer Bewerkingen opslaan > Stop met bewerken als je klaar bent.

    Hoe sla ik een ArcMap op als een MPK-bestand?

    Ga in ArcMap naar File > Share As > Map Package Voer een naam in voor het nieuwe kaartpakket, kiest u waar u het wilt opslaan en geeft u extra bestanden op die u wilt opnemen. Voer vervolgens een beschrijving in, selecteer Analyze om te controleren op fouten en selecteer Share om het bestand te maken.

Aanbevolen: