Hoe toetsenbordvibratie uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe toetsenbordvibratie uit te schakelen
Hoe toetsenbordvibratie uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Trillend toetsenbord uitschakelen op Android: Instellingen > Geluiden en trillingen > Systeemgeluid/trillingsregeling > Samsung-toetsenbord.
  • Als je toetsenbord trilt op iPhone of iPad, gebruik je mogelijk een toetsenbord-app van derden.
  • Om toetsenbordtrillingen op de iPhone uit te schakelen, opent u de iOS-toetsenbordapp en schakelt u deze uit in de instellingen van de app.

Dit artikel leidt u door de stappen voor het uitschakelen van toetsenbordtrillingen op Android-smartphones en -tablets en Apple's iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad.

Hoe schakel ik het trillende toetsenbord op iPhone en iPad uit?

Het standaard iOS-toetsenbord dat vooraf is geïnstalleerd op Apple's iPhones en iPads heeft niet echt een haptische feedbackfunctie, dus als je toetsenbord trilt, is het waarschijnlijk dat jij of iemand anders een toetsenbord-app van derden heeft geïnstalleerd, zoals Gboard van Google of SwiftKey van Microsoft.

Hier leest u hoe u toetsenbordtrillingen uitschakelt met Microsoft SwiftKey. Deze stappen zouden ook vergelijkbaar moeten zijn voor andere iOS-toetsenbordapps zoals Gboard.

  1. Open de SwiftKey-app op je iPad of iPhone.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op de schakelaar naast Key Haptic Feedback.

    Als de schakelaar blauw is, betekent dit dat haptische trillingen zijn ingeschakeld. Als het grijs is, is toetsenbordtrilling uitgeschakeld.

    Image
    Image
  4. Sluit de app en gebruik het toetsenbord zoals gewoonlijk. Als uw iPhone blijft trillen wanneer u op de toetsen tikt, gebruikt u mogelijk een andere iOS-toetsenbordapp. Zoek naar deze app en herhaal de bovenstaande stappen of wissel van toetsenbord op een iPhone door op het wereldbolpictogram te tikken.

Soms trilt je iPhone of iPad wanneer je op een website of app tikt. Dit is een aparte instelling van toetsenbordtrillingen en kan worden uitgeschakeld via de iOS-app Instellingen.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Geluiden en haptiek.
  3. Tik op de schakelaar naast System Haptics.

    Grijs betekent dat de instellingen uit staan. Groen betekent dat het actief is.

    Image
    Image

Hoe schakel ik toetsenbordtrillingen uit op Samsung en andere Android-telefoons?

Of je Android-smartphone of -tablet nu is gemaakt door Samsung of een andere fabrikant, de stappen om het trillende toetsenbord uit te schakelen zijn hetzelfde, hoewel sommige formuleringen kunnen verschillen.

  1. Open Instellingen.

    Het is het app-pictogram dat eruitziet als een tandwiel.

  2. Tik op Geluiden en trillingen.

    Afhankelijk van het apparaat en de Android-versie die je gebruikt, kan de optie zoiets heten als Sounds and Notification of Sound.

  3. Tik op Systeemgeluid/trillingsregeling.

    Deze optie heet Vibrations.

  4. Tik op de schakelaar naast Samsung-toetsenbord. Een grijze schakelaar betekent dat trillingen zijn uitgeschakeld, terwijl een blauwe of groene schakelaar betekent dat het nog steeds actief is.

    De optie op uw Android-mobiel heet Keyboard of Keyboard Vibration.

    Image
    Image

Waarom trilt mijn telefoon als ik typ?

De technologie achter toetsenbordtrillingen wordt vaak haptische feedback genoemd. Het is een functie die op veel touchscreen-apparaten zoals smartphones en tablets wordt gebruikt om de gebruiker een soort fysiek gevoel te geven wanneer hij op delen van het scherm tikt.

Veel mensen genieten van haptische feedback omdat ze het gevoel hebben dat ze iets echts aanraken, zoals een echt fysiek toetsenbord. Sommige mensen houden echter niet van het vibrerende gevoel omdat ze het afleidend of irriterend vinden. Gelukkig hebben iOS, Android en andere apparaten met toetsenbordvibratie altijd een manier om het uit te schakelen, zodat niemand gedwongen wordt het te gebruiken als ze dat niet willen.

Hoe zet ik de vibratie aan als ik typ?

Om toetsenbordtrillingen op uw smartphone of tablet in te schakelen, herha alt u de stappen bovenaan deze pagina en zorgt u ervoor dat de haptische feedback of trillingsinstelling is ingeschakeld.

iOS-apparaten zoals de iPad en iPhone ondersteunen geen haptische feedback op hun standaardtoetsenbord. U moet een toetsenbord-app van derden downloaden voor uw iPad of iPhone als u deze functie wilt.

Als de schakelaar naast de triloptie van het toetsenbord grijs of vervaagd is, betekent dit bijna altijd dat deze is uitgeschakeld. Tik er gewoon op om het in te schakelen. Eenmaal ingeschakeld, moet de schakelaar een felle kleur krijgen, zoals groen of blauw.

FAQ

    Hoe zet ik de vibratie van de terugknop op een Samsung Galaxy uit?

    Ga naar Instellingen > Geluiden en trillingen > Systeemgeluid/trillingsregeling > Vibration Verplaats de schakelaar naar links naast Touch interactions om trillingen uit te schakelen wanneer u op navigatieknoppen tikt of op het scherm tikt en vasthoudt. Als u trillingen op uw Android-telefoon wilt uitschakelen, blijft u in het menu Geluiden en trillingen om oproep- en meldingsmeldingen te beheren.

    Hoe zet ik toetsenbordtrillingen op Google-toetsenbord uit?

    Tik Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Virtueel Toetsenbord > Gboard > Voorkeuren Zet de schakelaar onder Key Press op uit positie naast Haptische feedback bij toetsaanslag Terwijl je in de Gboard-instellingen bent, kun je ook je toetsenbordkleur wijzigen van Gboard > Thema

Aanbevolen: