Hoe muisversnelling op Mac uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe muisversnelling op Mac uit te schakelen
Hoe muisversnelling op Mac uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Om uit te schakelen, typt u defaults write. GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling -1 in Terminal.
  • Om te verminderen, ga naar Systeemvoorkeuren > Muis en verlaag de volg- en scrollsnelheid.
  • Het uitschakelen van muisversnelling is handig als u nauwkeuriger wilt zijn met de muisaanwijzer.

Dit artikel leert je hoe je muisversnelling op een Mac uitschakelt. Het kijkt naar twee methoden om dit te doen, en benadrukt ook waarom je muisversnelling moet uitschakelen.

Muisversnelling uitschakelen op Mac

Om muisversnelling volledig uit te schakelen op Mac, moet je een commando wijzigen in Mac's Terminal. Hier leest u hoe u muisversnelling op Mac uitschakelt.

Deze methode vereist het vertrouwen om Terminal te gebruiken. Het is een goed idee om een back-up van uw Mac te maken voordat u dit doet.

  1. Open Terminal vanuit uw Applications > Utilities map. Je kunt het ook vinden met Spotlight of Launchpad.
  2. Type defaults schrijf. GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling -1 in het Terminal-venster.

    Image
    Image

    Verander het getal in iets tussen 0 en 3 om muisversnelling weer in te schakelen. U kunt de opdracht ook zonder nummer invoeren om te bevestigen of muisversnelling is geactiveerd.

  3. Druk op Enter.
  4. Muisversnelling is nu uitgeschakeld tot de volgende keer dat u uw computer opnieuw opstart.

Hoe de muisversnelling op Mac te verminderen

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het gebruik van Terminal, of als u de muisversnelling liever wilt aanpassen en verminderen, is er een andere methode. Op deze manier wordt gebruik gemaakt van Systeemvoorkeuren, wat gebruiksvriendelijker is. Hier leest u hoe u muisversnelling kunt verminderen.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de menubalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik Muis.

    Image
    Image

    Als je je muis niet ziet, moet je hem mogelijk opnieuw koppelen met je Mac of hem weer aansluiten.

  4. Pas de volgsnelheid aan naar iets dat comfortabeler aanvoelt voor uw behoeften.

    Image
    Image
  5. Pas de scrollsnelheid aan voor een vergelijkbaar effect bij het scrollen.

Waarom zou ik muisversnelling willen uitschakelen?

Muisversnelling zorgt ervoor dat je aanwijzer sneller beweegt, maar niet iedereen wil dat. Dit is waarom het handig kan zijn om de functie uit te schakelen.

  • Om preciezer te zijn bij het tekenen. Als je ontwerpen schetst op je Mac, kan muisversnelling het moeilijk maken om nauwkeurig te zijn. Niets is te vergelijken met een stylus, maar het verlagen of uitschakelen van muisversnelling kan helpen.
  • Om je spelprestaties te verbeteren. Als je games zoals Fortnite op Mac speelt, weet je hoe belangrijk het is om nauwkeurig te schieten. Het aanpassen van muisversnelling kan handig zijn als u zich niet op uw gemak voelt met de standaardinstellingen.
  • Om comfortabeler te zijn. We zijn allemaal gewend aan verschillende toetsenborden en muizen. Als je net bent overgestapt op een Mac, heb je misschien meer controle als je de instellingen voor muisversnelling hebt aangepast.
  • Om meer controle te hebben. Als u muisversnelling uitschakelt, wordt de muisaanwijzer over dezelfde afstand verplaatst als de muis op uw muismat, wat voor sommige mensen logischer kan aanvoelen.

FAQ

    Hoe klik je met de rechtermuisknop op een Mac-muis?

    U kunt op twee verschillende manieren met de rechtermuisknop op een Mac Magic Mouse of trackpad klikken. Het gemakkelijkst is om met twee vingers te klikken, maar je kunt ook Control ingedrukt houden terwijl je klikt voor hetzelfde effect. Als de eerste methode niet werkt, ga dan naar System Preferences > Trackpad > Point & Click en inschakelen Secundaire klik

    Hoe sluit ik een muis aan op een Mac?

    Je kunt een bedrade of draadloze muis gebruiken met je Mac. Voor een bedrade muis sluit u deze aan op een USB-poort op de computer. Voor een draadloos, zet het in de koppelingsmodus en ga dan naar Systeemvoorkeuren > Muis en selecteer het wanneer je Mac het detecteert.

Aanbevolen: