Waarom de Pixel 6 me ertoe zou kunnen brengen mijn iPhone te dumpen

Inhoudsopgave:

Waarom de Pixel 6 me ertoe zou kunnen brengen mijn iPhone te dumpen
Waarom de Pixel 6 me ertoe zou kunnen brengen mijn iPhone te dumpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google heeft eindelijk de Pixel 6 en Pixel 6 Pro onthuld.
  • De apparaten hebben drie verschillende kleuropties en gebruiken een door Google gemaakte chip.
  • Google omarmt het vlaggenschipmodel met zijn Pixel-apparaten en maakt me enthousiast voor de toekomst van de stock-Android-ervaring.
Image
Image

Google heeft eindelijk de Pixel 6 en Pixel 6 Pro onthuld - de eerste telefoons met een door Google gemaakte processor - en het lijkt erop dat ze de Pixel-reeks eindelijk zo helder kunnen laten schijnen als het verdient.

Na maanden van geruchten en lekken heeft Google officieel de volgende telefoons in zijn Pixel-reeks onthuld, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. In tegenstelling tot eerdere Pixel-apparaten, hebben de nieuwe smartphones een door Google gemaakte processor genaamd Google Tensor. Hoewel Google nog geen exacte specificaties over het apparaat heeft gedeeld, wordt in de reeks tweets die het deelde als onderdeel van de aankondiging melding gemaakt van betere prestaties en verwerkingskracht in vergelijking met eerdere chips die in Pixel-telefoons werden gebruikt.

Als Google vlaggenschipkwaliteit kan leveren op zijn nieuwste Pixel-apparaten, dan kan het eindelijk de vorm doorbreken die het zichzelf in het verleden heeft opgelegd. Sterker nog, als de nieuwe door Google aangedreven smartphones zo goed blijken te zijn als Google beweert, zou het me er uiteindelijk toe kunnen brengen mijn iPhone weer te laten varen ten gunste van Android.

Voor de liefde van Pixel

Al jaren worstelt Google om vooruitgang te boeken tegen de meer premium smartphones, waaronder door Samsung gefabriceerde Android-telefoons en de iPhone. Hoewel eerdere versies van de Pixel-reeks meer gericht waren op het aanbieden van telefoons uit het midden- en budgetbereik, iets waar het in het verleden redelijk goed mee heeft gedaan, zou de Pixel 6 opnieuw een slag kunnen slaan op vlaggenschipapparaten. Vooral met het nieuwe exterieurdesign.

Ondanks de groei in de verkoop van Pixel in 2019, begon de Pixel-line-up als geheel te stagneren. Het werd steeds moeilijker om de nieuwe modellen van de oude te onderscheiden, waardoor het minder aanlokkelijk werd om elke keer dat Google er een uitbracht een nieuw apparaat op te halen. Bovendien zijn eerdere Pixel-telefoons er niet in geslaagd de prestaties en prijs te combineren die andere budgettelefoons hebben.

Zelfs met 5G en andere verbeteringen die eraan komen, voelden en presteerden Pixel-telefoons als goedkope, generieke budgettelefoons, iets wat je niet van Google zou verwachten. Met de Pixel 6 lijkt het echter eindelijk uit die mal te komen.

De nieuwe Pixel ziet er strak uit en is ook heel anders dan eerdere versies. Google lijkt het nieuwe ontwerp goed te omarmen en het heeft de gebruikelijke camerabult volledig vervangen door een camerabalk die de gehele breedte van het apparaat beslaat. Het externe ontwerp werkt samen met de Material You-software van het apparaat, waardoor de hele ervaring vloeiender en meer verbonden aanvoelt.

Perfecte koppeling

Natuurlijk is de echte stralende ster van de Pixel 6 niet zoals hij er aan de buitenkant uitziet. Het is wat erin zit dat echt telt.

De eerder genoemde Google Tensor - in eerdere geruchten en lekken "Whitechapel" genoemd - is het allereerste door Google gemaakte systeem op een chip (SoC). Het vervangt volledig de behoefte aan een processor van een extern bedrijf zoals MediaTek of Qualcomm, wat betekent dat Google het zo veel kan oppompen als het wil, zonder zich zorgen te maken over budgetbeperkingen.

Google beweert dat Tensor een betere verwerking rechtstreeks op de Pixel mogelijk maakt. Dit omvat verwerking voor de camera, de spraakherkenning van de telefoon en andere functies zoals het uitvoeren van games en algemene prestaties. In wezen probeert Google het succes van Apple te repliceren met zijn aangepaste iPhone-processors, en het zou de doorbraak kunnen zijn waarop het heeft gewacht om eindelijk een apparaat uit te brengen dat bestand is tegen de mainstream aantrekkingskracht van merken als Samsung.

Het zou me er eindelijk toe kunnen brengen mijn iPhone weer in de steek te laten ten gunste van Android.

Het grootste detail dat we op dit moment echter missen, is of Google de prijzen op vlaggenschipniveau voor de Pixel 6 zal omarmen. Hoewel het apparaat zelf er geweldig uitziet en Google Tensor opwindend is, zijn Pixels dat niet bekend als 'vlaggenschipmoordenaars'. In plaats daarvan is de Pixel-lijn zo bekend geworden - en zelfs geliefd - vanwege de meer kosteneffectieve opties in vergelijking met andere Android-apparaten.

Met Google dat elk aspect van de telefoon beheert, van ontwerp tot interne onderdelen en prestaties, heeft het een unieke kans om de mening van consumenten over de Pixel-lijn te veranderen. We zullen gewoon moeten afwachten en zien wat het doet. Hoe dan ook, dit eerste stukje nieuws over de Pixel 6 heeft het apparaat naar de top van mijn lijst geduwd, en het zal niet gemakkelijk zijn om bij mijn iPhone te blijven wanneer Google het nieuwe apparaat later dit jaar laat vallen.

Aanbevolen: