Waarom augmented reality de toekomst zou kunnen zijn van niet-technische marketing

Inhoudsopgave:

Waarom augmented reality de toekomst zou kunnen zijn van niet-technische marketing
Waarom augmented reality de toekomst zou kunnen zijn van niet-technische marketing
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Jones Soda's nieuwe augmented reality-flesetiketten passen goed bij een gevestigd merk dat andere bedrijven zou kunnen inspireren.
  • Augmented reality is tegelijkertijd meer en minder toegankelijk voor kleinere bedrijven, afhankelijk van hoe ingewikkeld de campagne is.
  • Hoewel AR-marketing geen nieuw idee is, is het iets waar we in de toekomst waarschijnlijk meer van zullen zien.
Image
Image

Het aanpassen van zijn marketingconcepten voor augmented reality (AR) lijkt goed te passen bij Jones Soda en kan een opleving in AR-marketing voor niet-technologische producten inluiden.

Jones Soda heeft zijn imago van "The People's Craft Soda" de afgelopen 25 jaar gecultiveerd door middel van het unieke etiket van elke fles, dat klanten vaak indienen. Onlangs heeft het drankenbedrijf dat concept samengevoegd met augmented reality om speciale labels te maken die video's over hun afgebeelde onderwerpen ontgrendelen. Dit stelt het in staat om meer informatie te geven dan een statisch gedrukt label zou kunnen, terwijl het ook consumenten aanmoedigt om directer met het product om te gaan.

"We hebben [AR gebruikt] in Bulgarije gezien - verschillende drankfabrikanten gebruiken het meestal tijdens het zomerseizoen", zei Nikolay Krastev, specialist in zoekmachineoptimalisatie bij Agile Digital Agency, in een e-mailinterview met Lifewire, "Ik vonden het een zeer interessante en trendy benadering voor de drankenindustrie om met hun klanten in contact te komen."

Hindernissen opruimen

Hoewel er een precedent is voor succes in AR-marketing, is het niet het soort ding dat elk merk waarschijnlijk zal adopteren. Een grote factor is om te leren hoe je AR-marketing kunt aanpakken. Er is niet echt een directe correlatie tussen AR en meer traditionele methoden zoals gedrukte advertenties of commercials, dus de gebruikelijke methoden zijn mogelijk niet zo effectief.

Image
Image

"Het zal niet gemakkelijk zijn voor andere bedrijven om dezelfde AR-marketingstrategie te volgen, omdat ze een ander team nodig hebben dan het huidige om het AR-evenement mogelijk te maken", zei Miranda Yan, oprichter van VinPit, in een e-mailinterview: "Een korte spoel van 30 seconden moet het publiek bijvoorbeeld in de eerste 5-10 seconden interesseren om hun aandacht vast te houden voor de volgende duur."

De andere factor waarmee bedrijven rekening moeten houden, zijn de kosten. De prijs van AR-reclame kan variëren op basis van de aanpak, waarbij basisfunctionaliteit relatief betaalbaar is, terwijl 3D-modellen of animatie behoorlijk wat meer kunnen kosten. Het is iets dat in de loop van de tijd waarschijnlijk steeds houdbaarder zal worden, en we zien dat het vaker wordt gebruikt, maar op dit moment kan het kleinere bedrijven nog steeds buitensluiten.

"AR Marketing heeft een grote hoeveelheid kapitaal nodig om zijn uitgaven te dekken", zei Peter Demings, mede-oprichter van Tennis Shoez, in een e-mailinterview, "Ontwikkelende en relatief kleinere bedrijven zullen [het] onbereikbaar vinden vanwege hoge kosten nodig."

Vertakkingen

Ondanks de potentiële uitdagingen van het aanpassen van augmented reality voor advertenties, zullen we in de toekomst waarschijnlijk nog vaker AR-campagnes voor niet-technische producten zien. Met de exponentiële integratie van technologie in vele aspecten van het leven, is het onvermijdelijk dat merken advertenties pushen die consumentenparticipatie vereisen.

Image
Image

Een opleving in AR-marketing is ook logisch als je kijkt naar de prevalentie van smartphones. Met zo'n grote kans dat een consument al de middelen heeft om AR-inhoud erop te bekijken, is het geen wonder. Terwijl bedrijven het werk moeten doen om hun marketing te creëren en te distribueren, is er praktisch geen belemmering voor de gemiddelde consument.

Zoals Yan opmerkt: "Het voortdurende en wijdverbreide gebruik van 5G-technologie zal een beter en efficiënter platform creëren voor AR-implementatie en bruikbaarheid. Gen Z houdt zich al bezig met AR via verschillende filters en lenzen op populaire platforms zoals Snapchat, Instagram en TikTok, en ze zullen meer worden beïnvloed door deze AR-marketingstrategieën."

Met de bijna constante verbeteringen in technologie en meer bedrijven die digitaal omarmen, zal het interessant zijn om te zien welke nieuwe opvallende technieken zullen worden onderzocht. Jones Soda stimuleert dat idee al door zijn semi-persoonlijke flesetiketten aan te passen en uit te breiden met veel complexere informatie, dus wat nu?

"Augmented reality voegt plezier en entertainment toe aan een product", zegt Krastev, "Spotify werkte bijvoorbeeld samen met Coca-Cola om zijn blikjes om te vormen tot jukeboxen. Met een gemiddelde betrokkenheid van bijna drie minuten waren de resultaten fantastisch. een eenvoudig drankje kan een onvergetelijke ervaring worden."

Aanbevolen: